Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 08.05.12, 16:38   #1
Üye

Bliss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2012
Konular: 32
Mesajlar: 73
Ettiği Teşekkür: 4
Aldığı Teşekkür: 337
Rep Derecesi : Bliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerdeBliss Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Adana Şırdan Dolması Tarifi | Malzemeleri ve Yapılışı

Adana Şırdan Dolması Tarifi
(4 Kişilik)
Adana dışında pek bilinmeyen bir yiyecektir.

Büyükbaş hayvanın 4 midesinden biri olan şırdanın temizlenip içine baharatlı pirinç doldurulup dikilip pişirilmesiyle hazırlanır.

Çok farklı ve çok lezzetli bir yiyecek olan şırdanın görüntüsü tadı kadar güzel değildir. Şırdancılık Adana'da neredeyse başlıbaşına bir sektördür. Yaz veya kış farketmez, her köşebaşında bir şırdancı vardır.



Malzemeler
  • 4 adet şırdan
  • 250 gr. kıyma
  • Yarım kilo pirinç
  • Yarım kilo soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

T
emizlenişi


İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyicetemizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir

Yapılışı

Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.

Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.

Görüntüsü hiç hoş değil ama Adana'da çok popülermiş.
__________________
Bliss isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 08.05.12, 18:36   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8717
Mesajlar: 30,510
Ettiği Teşekkür: 104309
Aldığı Teşekkür: 160965
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Adana Şırdan Dolması Tarifi | Malzemeleri Ve Yapılışı

Yemem ben bunu

Ama teşekkürler Bliss.
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.05.12, 18:47   #3
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Adana Şırdan Dolması Tarifi | Malzemeleri Ve Yapılışı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Yemem ben bunu

Ama teşekkürler Bliss.
İlahi Canan

Doğrusu hiç tatmadım, tadına bakmak isterdim

Teşekkürler
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
17 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.05.12, 19:23   #4
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 839
Mesajlar: 7,368
Ettiği Teşekkür: 32826
Aldığı Teşekkür: 38229
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Adana Şırdan Dolması Tarifi | Malzemeleri Ve Yapılışı

Görüntüsü bile " yeme beni " diyor.
Sakatat, hayatta ağzıma koyamayacağım şeydir.

Teşekkürler Bliss.
Sevda Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.05.12, 19:33   #5
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Adana Şırdan Dolması Tarifi | Malzemeleri Ve Yapılışı

Ben bol acılı közde pişmiş kokoreç istiyorum. Yanında da acı biber turşusu








__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.05.12, 20:28   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8717
Mesajlar: 30,510
Ettiği Teşekkür: 104309
Aldığı Teşekkür: 160965
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Adana Şırdan Dolması Tarifi | Malzemeleri Ve Yapılışı

Ben hiç kokoreç de yemedim, yemem
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.05.12, 21:16   #7
Uzman Üye

Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 71
Mesajlar: 1,093
Ettiği Teşekkür: 5338
Aldığı Teşekkür: 6891
Rep Derecesi : Gece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Adana Şırdan Dolması Tarifi | Malzemeleri Ve Yapılışı

Ben bayılırım...
Akşamları yenir...
Adana da her köşebaşında olur...
Üzerine bolca kimyon dökülür...
Ouyyyhhh mis gibi....

Mersin' de ilk şırdancı açıldığı gün kızkardeşim koşa koşa eve geldi...
'Abla inanamayacaksın , şırdancı açılmış ' dedi...
Bitecek diye nasıl koşa koşa gittiğimizi anlatamam
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
Gece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.05.12, 23:15   #8
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Adana Şırdan Dolması Tarifi | Malzemeleri ve Yapılışı

Ya yemege laf söylenmez der annem ama, bu yemegin görüntüsüne ben laf etmeyeyim de kim etsin?


Belki yemem demekle önyargili konusuyorum, cünkü hic görmedim ve tatmadim. Ama resminden gördügüm kadari ile yemem diyorum.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.05.12, 23:18   #9
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,888
Ettiği Teşekkür: 165391
Aldığı Teşekkür: 185356
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Adana Şırdan Dolması Tarifi | Malzemeleri ve Yapılışı

Görüntü olarak sınıfta kalabilir, ama tadı muhakkak güzeldir.. Zira işkembe çorbası hele hele iyi bir ustanın elinden çıkmışsa, yemede yanında yat...

İlk kez duyduğum bir yemek...

Görüntü de önemli yahu, Gözleri kapatıp ağza atmak lazım...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.05.12, 23:50   #10
Ne Mutlu Türk'üm Diyene
Damon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 78
Mesajlar: 1,978
Ettiği Teşekkür: 15558
Aldığı Teşekkür: 11526
Rep Derecesi : Damon gerçekten güzelDamon gerçekten güzelDamon gerçekten güzelDamon gerçekten güzelDamon gerçekten güzelDamon gerçekten güzelDamon gerçekten güzelDamon gerçekten güzelDamon gerçekten güzelDamon gerçekten güzelDamon gerçekten güzel
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Adana Şırdan Dolması Tarifi | Malzemeleri ve Yapılışı

Görüntüsü yeme beni diyor

İç organ yemeyi sevmem ben....

Yine de paylaşım için teşekkürler
Damon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Damon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adana, dolma, dolması, sırdan, şırdan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haroşalı Şal Örgü Modeli yapılışı tarifi Umutgüneşi Örgü | Tığ İşleri 0 30.01.09 17:05
şal modeli yapılışı ve tarifi Umutgüneşi Örgü | Tığ İşleri 0 30.01.09 16:52


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.