Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.07.12, 16:38   #1
Canan
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 11022
Mesajlar: 34,303
Ettiği Teşekkür: 107863
Aldığı Teşekkür: 168224
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Üsküp Kebabı



Üsküp Kebabı




Malzemeler
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 3-4 diş ince kıyılmış sarmısak
  • 3-4 adet domates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 adet tane karabiber
  • Tuz, pulbiber
Hamuru için
  • 1 su bardağı un
  • Aldığı kadar ılık su
  • Tuz
Yapılışı

Kuşbaşı kuzu etini bir kaba alın. Üzerine ayıklanmış arpacık soğan, sarımsak, rendelenmiş domates, defne yaprağı, eritilmiş tereyağı, biber salçası, tane karabiber, tuz ve pulbiber ilave edin.
Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Etleri bu karışımda 1-2 saat marine edin.
Daha sonra testi şeklinde veya orta büyüklükte bir güveç kabının içine etli karışımı boşaltın. 1 su bardağı su ilave edin. Hamuru hazırlamak için, un ve tuzu bir kaba alın. Üzerine azar azar su ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın. Merdane yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açıp güvecin ağzını kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iki buçuk saat pişirin. Bulgur veya pirinç pilavı ile birlikte sıcak olarak servis yapın.

Sofra
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.07.12, 19:09   #2
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,029
Ettiği Teşekkür: 8504
Aldığı Teşekkür: 14777
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Üsküp Kebabı

Güveçte olunca kebabın lezzeti bir başka olur.

Yapılması zahmetli ama tadının çok güzel olacağı kesin.

Teşekkürler Canan.
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.07.12, 22:49   #3
Basakca
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,055
Ettiği Teşekkür: 75896
Aldığı Teşekkür: 73178
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Üsküp Kebabı

Uzun iş. Hiç gelemem hele bu sıcaklarda...

Hazır yapılmışı varsa kenarına ilişirim.






Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.12, 11:00   #4
DarkAngeL
...:: HüsoMeL::...

DarkAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 37
Konular: 1381
Mesajlar: 3,845
Ettiği Teşekkür: 18688
Aldığı Teşekkür: 18725
Rep Derecesi : DarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Üsküp Kebabı

Hem kebap hem de güveçte.. Ohh yeme de yanında yat

Teşekkürler Canancım
__________________
DarkAngeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
üsküp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim

İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saray Kebabı Kartal Et Yemekleri 0 30.01.09 02:47


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2021 www.forumgercek.com
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.