29.09.2012, 22:24 | #1 |
Çevrimdışı
|
Döner Kebap ve Tarihçesi
Döner Kebap ve Tarihçesi Döner'in Kırımlılar tarafından kılıçlarına et takıp kızartmalarından esinlenildiğine inanılmaktadır. Şu anki modern halini almadan önce Osmanlı dönemi seyahatnameleri'nde 18. yyda bahsi geçmiştir. Günümüzdeki son hali 19. yy'da, Bursa'daki İskender Efendi'ye dayanmaktadır ve Erzurum'daki Cağ kebap ile aynı kaynaktan geldiği düşünülmektedir.Türkiye'de yapılan dönerlerin büyük bir çoğunluğunda kuzu eti kullanılmaktadır. Bunun yanında tavuk Eti de sıklıkla kullanılır.
Döner kebabın daha ucuz ve ekonomik olması istenirse etin aralarına 1/ 3 oranında kıyma konur. Bu kıyma, sinirlerinden ayrılmış, döner çıkarıldıktan sonra kalan etin çekilmesiyle elde edilir. Kıyma, yağla eti birbirine bağlaması yönünden gereklidir.
|
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
30.09.2012, 01:56 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi
Döner bir sunum şekliyle de İskender Kebap. Yağlı olmasından dolayı pek sevmiyorum ama yine de yeğenimin hatırına arada sırada yiyiyorum. İstanbul'da ve Bursa'da en ünlü işletmelerde yememe rağmen Bandırma'da ki nin tadını hiç birisi tutmuyor.
Yeğenim de tam bir İskender canavarı o da aynı düşüncede. Tabii kolesterolü olanlara tavsiye edilmemesine rağmen yiyenlerin çoğu orta yaşın üzerinde ve şişman olanlar. Siz yine de ayda bir yemeyi ihmal etmeyin. Afiyet olsun. |
6 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
30.09.2012, 12:39 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi
Her dönercinin yaptığı döneri yiyemem. İki türlü soslu döner yapılıyor burada. Sarımsak, dereotlu, mayonez karışımlısı nefis. Alışkanlık olacak ki sossuz döner kuru geliyor bana.
|
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
30.09.2012, 12:47 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi
%40koyun %60 dana ideal ölçüdür
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın... |
9 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti. |
30.09.2012, 13:25 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi
Can çekti şimdi..
__________________
Forum Gerçek Türkiye'nin Forumu |
8 Üyemiz Kartal_84'in Mesajına Teşekkür Etti. |
30.09.2012, 22:31 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi
Dırdır'ın da dediği gibi maliyeti düşürmek için her türlü malzemeyi katıp piyasaya sunuyorlar. Et dönerin içinden tavuk eti çıkıyor. Oda tavuğun eti olsa. Genelde derisini takıyorlar. Et döner dediğin ince ince kesilip tabağa konulduğunda dağılmamalıdır. |
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti. |
30.09.2012, 23:40 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi
ankara dönerinin yeri hiç bir yerde yok
teşekkürler güzel bir paylaşım gece gece iyi oldu
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu |
6 Üyemiz XCeMReX'in Mesajına Teşekkür Etti. |
01.10.2012, 00:03 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi
Bu saatte döner muhabbetimi olur napcaz şimdi
|
6 Üyemiz Mavigöl'in Mesajına Teşekkür Etti. |
01.10.2012, 00:08 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi
açık dönerci bulmak lazım ama bu saatteki dönerden hayır gelmez
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu |
6 Üyemiz XCeMReX'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
döner, kebap, tarihçesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |