Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 29.09.12, 22:24   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6479
Mesajlar: 27,075
Ettiği Teşekkür: 103459
Aldığı Teşekkür: 146240
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Döner Kebap ve Tarihçesi

Döner Kebap ve Tarihçesi


Döner'in Kırımlılar tarafından kılıçlarına et takıp kızartmalarından esinlenildiğine inanılmaktadır. Şu anki modern halini almadan önce Osmanlı dönemi seyahatnameleri'nde 18. yyda bahsi geçmiştir. Günümüzdeki son hali 19. yy'da, Bursa'daki İskender Efendi'ye dayanmaktadır ve Erzurum'daki Cağ kebap ile aynı kaynaktan geldiği düşünülmektedir.Türkiye'de yapılan dönerlerin büyük bir çoğunluğunda kuzu eti kullanılmaktadır. Bunun yanında tavuk Eti de sıklıkla kullanılır.




En iyi döner dana budunun tranş kısmından yapılır. Koyun ya da kuzunun kol ve but kısmı da kullanılır. Önemli olan etin yaprak inceliğinde kesilmesidir. Dönerin daha lezzetli olması için aralarına kuzunun gömlek yağı veya koyun kuyruğundan ince kesilen yağ parçaları konur.
Döner kebabın daha ucuz ve ekonomik olması istenirse etin aralarına 1/ 3 oranında kıyma konur. Bu kıyma, sinirlerinden ayrılmış, döner çıkarıldıktan sonra kalan etin çekilmesiyle elde edilir. Kıyma, yağla eti birbirine bağlaması yönünden gereklidir.

*****


Dönerin Yapılışı

Yaprak inceliğinde doğranmış dönerlik et, süt, sıvıyağ, soğan suyu, tuz , karabiber ve çeşitli özel baharatlar karışımında bir gece bekletilir. Etin miktarına göre, uygun bir döner şişine, etler geçirilerek sıkıca yerleştirilir. Ateş karşısında devamlı çevrilerek pişmesi sağlanır. Altına biriken yağlı sularla et yüzeyi arada bir yağlanır. Döner, kömür ateşinde pişirilirken alevlenmesi için, ateşin üzerine ara sıra yağlı sudan serpiştirilir. Uzun ve keskin et bıçağıyla etin pişen yüzünden, yukarıdan aşağıya doğru 3-4 mm incelikte parçalar kesilir. Ya sade olarak ya da pilav, şehriye, pide, sebze soteleri veya salata gibi yeşilliklerle birlikte servis yapılır. Dönerle birlikte biber turşusu da iyi gider.

NOT: Tavuklu döner de et döneri gibi hazırlanır.

Alıntı.
__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.09.12, 22:24   #2
Jön TüRk
Ziyaretçi
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular:
Mesajlar: n/a
Rep Derecesi :
Ruh Halim:
Standart Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi

Evet,kuşkusuz vazgeçemeyeceğimiz yemeklerimizden.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.09.12, 01:56   #3
Uzman Üye

C.Doğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Konular: 95
Mesajlar: 1,311
Ettiği Teşekkür: 29660
Aldığı Teşekkür: 5955
Rep Derecesi : C.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura about
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi

Döner bir sunum şekliyle de İskender Kebap. Yağlı olmasından dolayı pek sevmiyorum ama yine de yeğenimin hatırına arada sırada yiyiyorum. İstanbul'da ve Bursa'da en ünlü işletmelerde yememe rağmen Bandırma'da ki nin tadını hiç birisi tutmuyor.

Yeğenim de tam bir İskender canavarı o da aynı düşüncede. Tabii kolesterolü olanlara tavsiye edilmemesine rağmen yiyenlerin çoğu orta yaşın üzerinde ve şişman olanlar. Siz yine de ayda bir yemeyi ihmal etmeyin.

Afiyet olsun.
__________________
C.Doğan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.09.12, 12:39   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6479
Mesajlar: 27,075
Ettiği Teşekkür: 103459
Aldığı Teşekkür: 146240
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi

Her dönercinin yaptığı döneri yiyemem. İki türlü soslu döner yapılıyor burada. Sarımsak, dereotlu, mayonez karışımlısı nefis. Alışkanlık olacak ki sossuz döner kuru geliyor bana.
__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.09.12, 12:47   #5
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 36
Konular: 1
Mesajlar: 1,053
Ettiği Teşekkür: 658
Aldığı Teşekkür: 4301
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi

%40koyun %60 dana ideal ölçüdür
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.09.12, 13:25   #6
Üye

Kartal_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 34
Konular: 0
Mesajlar: 35
Ettiği Teşekkür: 5
Aldığı Teşekkür: 122
Rep Derecesi : Kartal_84 Karimasını arttırmak için doğru yerdeKartal_84 Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi

Can çekti şimdi..
__________________
Forum Gerçek Türkiye'nin Forumu
Kartal_84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Kartal_84'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.09.12, 22:31   #7
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 13,383
Ettiği Teşekkür: 85347
Aldığı Teşekkür: 82949
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi

Dırdır'ın da dediği gibi maliyeti düşürmek için her türlü malzemeyi katıp piyasaya sunuyorlar. Et dönerin içinden tavuk eti çıkıyor. Oda tavuğun eti olsa. Genelde derisini takıyorlar. Et döner dediğin ince ince kesilip tabağa konulduğunda dağılmamalıdır.

Çağ kebabını tercih ederim. ama hakiki ustasından olacak.






Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.09.12, 23:40   #8
Üye

XCeMReX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Konular: 3
Mesajlar: 22
Ettiği Teşekkür: 15
Aldığı Teşekkür: 74
Rep Derecesi : XCeMReX Karimasını arttırmak için doğru yerdeXCeMReX Karimasını arttırmak için doğru yerdeXCeMReX Karimasını arttırmak için doğru yerdeXCeMReX Karimasını arttırmak için doğru yerdeXCeMReX Karimasını arttırmak için doğru yerdeXCeMReX Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi

ankara dönerinin yeri hiç bir yerde yok
teşekkürler güzel bir paylaşım gece gece iyi oldu
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
XCeMReX isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz XCeMReX'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.10.12, 00:03   #9
--- Ata'm İzindeyiz ---

Mavigöl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Konular: 16
Mesajlar: 228
Ettiği Teşekkür: 396
Aldığı Teşekkür: 1252
Rep Derecesi : Mavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerdeMavigöl Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi

Bu saatte döner muhabbetimi olur napcaz şimdi
__________________
Mavigöl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Mavigöl'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.10.12, 00:08   #10
Üye

XCeMReX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Konular: 3
Mesajlar: 22
Ettiği Teşekkür: 15
Aldığı Teşekkür: 74
Rep Derecesi : XCeMReX Karimasını arttırmak için doğru yerdeXCeMReX Karimasını arttırmak için doğru yerdeXCeMReX Karimasını arttırmak için doğru yerdeXCeMReX Karimasını arttırmak için doğru yerdeXCeMReX Karimasını arttırmak için doğru yerdeXCeMReX Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Döner Kebap ve Tarihçesi

açık dönerci bulmak lazım ama bu saatteki dönerden hayır gelmez
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
XCeMReX isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz XCeMReX'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
döner, kebap, tarihçesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Heykel Nedir? Heykelin Tarihçesi ReaL Heykeltıraşların Biyografileri 2 12.03.18 11:58
Oscar'ın Tarihçesi ve Oscar'ı Kazananlar oneyouu Sinema Haberleri 2 28.02.09 02:05
Mafya' nın Tarihçesi (MAFIA) oneyouu Sosyal Bilimler 0 04.02.09 23:54
Honda Kronolojik Tarihçesi Kartal Araç Tanıtımları 1 31.01.09 22:04
Alfa Romeo Tarihçesi Kartal Araç Tanıtımları 1 23.01.09 23:44


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.