Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.10.2012, 11:59   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Red face Tekirdağ Çılbırı

Tekirdağ Çılbırı







Malzemeler

  • 350 gram kıyma
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kg yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 4 su bardağı su
  • 5 çorba kaşığı sirke
  • 6 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Pulbiber, tuz, karabiber
Yapılışı



Tavaya aldığınız kıymanın rengi dönene kadar kavurun. Sonra ince kıyılmış taze soğanı katın ve kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip servis tabağına alın. Yoğurt ve dövülmüş sarımsağı bir kasede karıştırıp kıymanın üzerine gezdirin. Diğer tarafta suyun içine sirke katıp kaynatın. Kaseye kırdığınız 1 adet yumurtayı şeklini bozmadan kaynayan sirkeli suyun içine yavaşça kaydırın. Arkalı önlü pişirdiğiniz yumurtayı bir kevgir ile sudan alıp sarımsaklı yoğurdun üzerine yayın. Diğer yumurtaları da aynı şekilde pişirin. Kızdırılmış pulbiberli tereyağını yumurtaların üzerine gezdirin ve servis yapın.



Sofra
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 15.10.2012, 17:37   #2
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tekirdağ Çılbırı

Kıymasız olanın tadını biliyorum ama kıymalısını hiç denemedim.

En kısa zamanda denemek isterim. Teşekkürler Canan.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.2012, 18:42   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tekirdağ Çılbırı

Bunu biz de biliriz, biz de yaparız ki
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.2012, 19:19   #4
Çevrimdışı
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tekirdağ Çılbırı

Tekirdağ'da okul yıllarımda ve daha sonrasında çok uzun zaman geçirdim.

Ya benim tanıdığım Tekirdağlılar çakmaydı yada çok cimriydi (kıyma fiyatı nedeniyle) çünkü hiç birinde görmedim bu yemeği ve bana ikram edilmedi.

Veya da bu yemek Tekirdağlı değil arkadaş...

Teşekkürler Canan...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.2012, 20:03   #5
Çevrimdışı
Umit
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tekirdağ Çılbırı

Çerkezköy'de arkadaşın evinde bu Çılbırıdan yemiştim çok lezzetli yemenizi tavsiye ederim. Teşekkürler Canan elllerin dert görmesin.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Umit'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.2012, 23:34   #6
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tekirdağ Çılbırı

Neden sirkeli su? Normal kaynayan suya yumurta konulunca da olur ki?

Sirkenin konulmasındaki amacı anlayamadım ben..

Kıymalısını da ilk kez duydum, teşekkürler Canan...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.10.2012, 23:52   #7
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tekirdağ Çılbırı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Neden sirkeli su? Normal kaynayan suya yumurta konulunca da olur ki?

Sirkenin konulmasındaki amacı anlayamadım ben..

Kıymalısını da ilk kez duydum, teşekkürler Canan...

Yumurtanın sirkeli suya konulmasının sebebi, hiç dağılmadan olduğu gibi pişmesidir.


Bilginize üsdadım
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.10.2012, 00:02   #8
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tekirdağ Çılbırı

Kıymasızını defaler kere yapmışımdır..

Kaynayan suya kırılan yumurta dağılmaz Doğrudan kaynayan suya yumurtayı kırabilirsiniz. Deneyin, göreceksiniz.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.10.2012, 00:11   #9
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tekirdağ Çılbırı

Aslında hiç çılbır yapmadım. Sirkenin yumurtayı dağıtmadığı marifetini birilerinden duymuştum. Sen öyle diyorsan, doğrudur
Deneyeceğim .
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.10.2012, 00:18   #10
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tekirdağ Çılbırı

Ne kıymalısını ne de kıymasızını yedim. Çok şey mi kaçırdım?

Tembel işi.





  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çılbırı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.