Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 25.10.12, 00:29   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8770
Mesajlar: 30,631
Ettiği Teşekkür: 104587
Aldığı Teşekkür: 161387
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları

Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları


Kurban Bayramı'nda şüphesiz pek çok evde kavurma da yapılacak. Peki kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli, nelerden kaçınmalı?

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) üyelerinden Koray Türk, Kurban Bayramı sofralarının vazgeçilmezi kavurmanın püf noktalarını anlattı.

Et Bir Gün Dinlendirilmeli

Kavurma ikramının bayramın ilk gününden itibaren başladığını, bu nedenle etlerin dinlendirilmesine fırsat bulunamadığını anlatan Türk, ''Kuzu ve dana kavurmanın lezzetli ve yumuşak olması için etin bir gün dinlendirilmesi gerekir'' dedi.

Etler Önce Harlı Ateşte "Mühürlenmeli"
Aksi halde lezzetli bir kavurma yapmanın mümkün olmayacağını dile getiren Türk, kuzu kavurmanın yapımına ilişkin şunları anlattı:

''Öncelikle bir süre ısıttığımız tavaya etin kendi iç yağını koyuyoruz. Yağ bir süre eridikten sonra kuzu etini tavaya alıyoruz ve etleri yaklaşık 7-8 dakika harlı ateşte pişiriyoruz. Biraz kavrulduktan sonra etin lezzetini ve besin değerini artırması için tüm bir soğan koyuyoruz. Soğanı doğramıyoruz çünkü kavurma uzun sürede pişeceği için dağılacaktır. Tüm soğan, hem kokusunu hem de lezzetini ete verecektir. Et yemeklerinde tuz ve baharatlar en son eklenmelidir. Tuz eti sertleştirebilir ve suyunu çektirir.

Etimizi harlı ateşte biraz kavurduktan sonra ocağın altını biraz kısıyoruz. Sonrasında acıyı seviyorsak biraz pul biber ve defne yaprağı ekliyoruz. Defne yaprağı hem kuzunun kokusunu alacaktır hem de lezzetini artıracaktır. Biraz da kekik ekliyoruz. Etimizi altı kısık yumuşayana kadar pişiriyoruz. Bayram kavurmamız servise hazır hale geliyor.''

Dana Kavurmanın İyi Pişmesi İçin 1 Bardak Su Konulmalı

Dana kavurmanın da benzer şekilde yapıldığını dile getiren Türk, ancak dana kavurmaya bir bardak su eklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türk, "Dana etlerimizi biraz kavurduktan sonra içerisine 1 bardak su ekliyoruz. Dana etinin pişme süresi daha uzundur. O nedenle su eklemek gerekiyor" dedi.

Alıntı


__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.13, 00:03   #2
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları

Kesinlikle inanmayın,, kavurma eti mühürlenmez kesinlikle , kuş başı et mühürlenmez bir kere 750 - 1000 gr arasında bir yarım yağlı kuzu etini ilk başta suyunu salana kadar orta ateşte pişirin , o suyun yüzeyi mutlaka köpüklenecektir, sonra o suyu döküp kaynar durumda bir bardak su atın suyun çekilmesi ile yaklaşık 50 gr tereyağını ilave edin 4 dakika kadar kısık ateşte ve 1 buçuk dakika da harıl ateşte kavrulun servise geçerken tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edin...
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.13, 01:10   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8770
Mesajlar: 30,631
Ettiği Teşekkür: 104587
Aldığı Teşekkür: 161387
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları

M. Özen, Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesinin söyledikleri ile, senin verdiğin bilgiler kafamı karıştırdı şimdi.

Hangisi doğru acaba?...
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.13, 01:26   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları

M. Özen sen bu işi iyi biliyorsun.

Annem senin tarifinden değişik olarak suyunu dökmez, sadece üzerindeki köpüklerimi alır. Fakat mutlaka ufak bir parça kuyruk yağı koyar içine. Suyunu çekip, yağını saldımı tencerenin dibine, işte o an benim bittiğim andır

Alırım elime ekmeği bandırırım tencerenin dibine.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.13, 01:38   #5
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 842
Mesajlar: 7,424
Ettiği Teşekkür: 33072
Aldığı Teşekkür: 38404
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları

Hayatta yemem. Vejetaryanım ve kavurmanın kokusuna bile katlanamıyorum.

Yine de bir gün olur denersem bu sayfaya göz atarım

Teşekkürler Canancım.
Sevda Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.13, 01:50   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8770
Mesajlar: 30,631
Ettiği Teşekkür: 104587
Aldığı Teşekkür: 161387
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları

Lale'nin ekmeğini bandırdığından gelsin bana da

İşte o anki kokusu, ömre bedel Sevdacığım
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.13, 13:24   #7
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları

Bende suyunun tamamını almıyorum aslında kopuklerı alıyorum sadece ama her ayrıntıyı da anlatırsam benım yaptıgımın ne farkı kalacak ama degıl mı

Kuyruk yagı ya da ıc yagı da olabılır tabıı kı ama tereyagı hem daha kremamsı bır tat verıyor hem de daha hafıf oluyor, bence tereyagıyla da bır deneyın, ama esas puf nokta taze cekılmıs karabıber
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.13, 14:40   #8
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M.Özen Mesajı göster
Bende suyunun tamamını almıyorum aslında kopuklerı alıyorum sadece ama her ayrıntıyı da anlatırsam benım yaptıgımın ne farkı kalacak ama degıl mı

Kuyruk yagı ya da ıc yagı da olabılır tabıı kı ama tereyagı hem daha kremamsı bır tat verıyor hem de daha hafıf oluyor, bence tereyagıyla da bır deneyın, ama esas puf nokta taze cekılmıs karabıber
Sen bu işi biliyorsun M.Özen
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.13, 15:04   #9
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları

Kurban bayramı kavurma demek .. Özledim (:
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.01.13, 21:38   #10
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
M. Özen, Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesinin söyledikleri ile, senin verdiğin bilgiler kafamı karıştırdı şimdi.

Hangisi doğru acaba?...
Ödüllü şefler genelde belli lezzetlere kendilerine has özel birşeyler katabildikleri için ödül alıyorlar, bu da şeflerin bu türlü klasik tarifleri bile değiştirmesine neden oluyor, şimdi yukarıdaki tarifte de et kavrulduğu, için kavurma oluyor ama klasik tarifteki gibi olmuyor, muhtemelen kötü de olmuyordur

Çok eleştirel de olmak istemiyorum aslında , mesleğim de şeflik değil damak tadıma güveniyorum sadece ondan bu kadar cesurum

Kısacası bence ikisini de dene sen yine de, hatta öbürü daha güzel olursa haber de verirsin haa etleri bir gün bekletin diyor ya mesela onu soğan suyunda bekletirsen, daha lezzetli olurlar
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kavurmanın, noktaları, ustasından


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kusursuz Kaş Alımının Püf Noktaları Canan Saç, Cilt ve Vücut Bakımı 2 27.03.15 17:31
Kanat Izgara ve Mangal Yapmanın Püf Noktaları Kartal Et Yemekleri 15 28.04.13 20:23
Castrol internet erişim noktaları uur İnternet | Network 0 19.02.09 02:39
Motosiklet Bilgileri - Sürüş Teknikleri - Sollamanın İnce Noktaları Kartal Motor Sporları | Motosiklet Dünyası 0 31.01.09 01:20


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.