25.10.2012, 00:29 | #1 |
Çevrimiçi
|
Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları
Kurban Bayramı'nda şüphesiz pek çok evde kavurma da yapılacak. Peki kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli, nelerden kaçınmalı? Aksi halde lezzetli bir kavurma yapmanın mümkün olmayacağını dile getiren Türk, kuzu kavurmanın yapımına ilişkin şunları anlattı: |
25.01.2013, 01:03 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları
Kesinlikle inanmayın,, kavurma eti mühürlenmez kesinlikle , kuş başı et mühürlenmez bir kere 750 - 1000 gr arasında bir yarım yağlı kuzu etini ilk başta suyunu salana kadar orta ateşte pişirin , o suyun yüzeyi mutlaka köpüklenecektir, sonra o suyu döküp kaynar durumda bir bardak su atın suyun çekilmesi ile yaklaşık 50 gr tereyağını ilave edin 4 dakika kadar kısık ateşte ve 1 buçuk dakika da harıl ateşte kavrulun servise geçerken tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edin...
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın... |
25.01.2013, 02:10 | #3 |
Çevrimiçi
|
Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları
M. Özen, Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesinin söyledikleri ile, senin verdiğin bilgiler kafamı karıştırdı şimdi.
Hangisi doğru acaba?... |
25.01.2013, 02:26 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları
M. Özen sen bu işi iyi biliyorsun.
Annem senin tarifinden değişik olarak suyunu dökmez, sadece üzerindeki köpüklerimi alır. Fakat mutlaka ufak bir parça kuyruk yağı koyar içine. Suyunu çekip, yağını saldımı tencerenin dibine, işte o an benim bittiğim andır Alırım elime ekmeği bandırırım tencerenin dibine. |
25.01.2013, 02:38 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları
Hayatta yemem. Vejetaryanım ve kavurmanın kokusuna bile katlanamıyorum.
Yine de bir gün olur denersem bu sayfaya göz atarım Teşekkürler Canancım. |
25.01.2013, 02:50 | #6 |
Çevrimiçi
|
Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları
Lale'nin ekmeğini bandırdığından gelsin bana da
İşte o anki kokusu, ömre bedel Sevdacığım |
25.01.2013, 14:24 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları
Bende suyunun tamamını almıyorum aslında kopuklerı alıyorum sadece ama her ayrıntıyı da anlatırsam benım yaptıgımın ne farkı kalacak ama degıl mı
Kuyruk yagı ya da ıc yagı da olabılır tabıı kı ama tereyagı hem daha kremamsı bır tat verıyor hem de daha hafıf oluyor, bence tereyagıyla da bır deneyın, ama esas puf nokta taze cekılmıs karabıber
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın... |
25.01.2013, 15:40 | #8 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları
Alıntı:
|
|
25.01.2013, 22:38 | #10 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Ustasından Kavurmanın Püf Noktaları
Alıntı:
Çok eleştirel de olmak istemiyorum aslında , mesleğim de şeflik değil damak tadıma güveniyorum sadece ondan bu kadar cesurum Kısacası bence ikisini de dene sen yine de, hatta öbürü daha güzel olursa haber de verirsin haa etleri bir gün bekletin diyor ya mesela onu soğan suyunda bekletirsen, daha lezzetli olurlar
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın... |
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
kavurmanın, noktaları, ustasından |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |