Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 25.11.12, 15:10   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8717
Mesajlar: 30,510
Ettiği Teşekkür: 104309
Aldığı Teşekkür: 160965
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Kürdan Kebabı

Kürdan Kebabı




Malzemeler:
  • 4 adet uzun boylu patlıcan 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 4 dilim ekmek içi yada galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • sıvı yağ (patlıcanları kızatmak için)
  • 2 adet biber
  • 2 adet domates
  • tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Kürdan
Hazırlanışı:

Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şeklinde yassı olarak uzun uzun kesin ve tuzlu suda 15dk bekletin. Beklettikten sonra patlıcanları yıkayın ve kurulayın. Sıvı yağda pembeleşinceye kadar kızartın.

Köftesinin yapılışı:

Soğanı rendeleyip, maydanozu ince ince kıyın.(köfte de soğanı sevmeyenler eklemeyebilir) Kıyma, ufalanmış ekmek (galeta unu) yumurta ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.Daha sonra köfteleri kızartın.

2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 1 adet köfte koyun. Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi yapın.Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.

Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün. Fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin. Sıcak servis yaparak afiyetle yiyebilirsiniz…

Sofra


__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.11.12, 15:57   #2
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 839
Mesajlar: 7,368
Ettiği Teşekkür: 32826
Aldığı Teşekkür: 38229
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Kürdan Kebabı

Pek sevdiğim bir lezzet. Köfte ve patlıcan birbirine yakışan tatlar.

Teşekkürler Canancım.
Sevda Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.11.12, 12:24   #3
Yeni Üye

hyrysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2012
Yaş: 32
Konular: 0
Mesajlar: 13
Ettiği Teşekkür: 0
Aldığı Teşekkür: 34
Rep Derecesi : hyrysn Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kürdan Kebabı

Sarmısaklı yoğurtla da güzel oluyor
__________________
Forum Gerçek Türkiye'nin Forumu
hyrysn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz hyrysn'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.12.12, 13:49   #4
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kürdan Kebabı

Olsada yesek

Teşekkür ettim Canan (:
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Limon'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 04.12.12, 17:30   #5
Gerçek Üye

Megan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 264
Mesajlar: 933
Ettiği Teşekkür: 675
Aldığı Teşekkür: 3129
Rep Derecesi : Megan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmedeMegan muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kürdan Kebabı

Bu kebabın diger bir adıda islim kebabı ,oldukça hoş guzel bir lezzet .

Denemenizi tavsiye ederim .
__________________
Ya çaresizsiniz, yada çare sizsiniz.

Benim Hayatımı Yargılamadan önce ..

Benim ayakkabılarımı giy
ve benim geçtiğim yollardan,
sokaklardan, dağ ve ovalardan geç .
Hüznü, acıyı ve neşeyi tad...
Benim geçtiğim senelerden geç,
benim takıldığım taşlara takıl,yeniden ayağa kalk

ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi !!

Ancak ondan sonra BENİ YARGILAYA BİLİRSİN
Megan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Megan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.12.12, 17:30   #6
Uzman Üye

C.Cienfuegos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2012
Konular: 95
Mesajlar: 1,248
Ettiği Teşekkür: 980
Aldığı Teşekkür: 4932
Rep Derecesi : C.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Kürdan Kebabı

Yemeyen varsa şimdi gidip yemeli.O kadar diyorum.
__________________

"Tanrım, artık bir ateist olduğum için beni bağışla , ama Nietzsche'yi okudun mu?"

John Fante
C.Cienfuegos isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz C.Cienfuegos'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.05.13, 10:44   #7
Yeni Üye
cyberbob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 43
Konular: 0
Mesajlar: 5
Ettiği Teşekkür: 2
Aldığı Teşekkür: 15
Rep Derecesi : cyberbob Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kürdan Kebabı

Bu akşamın menüsü olabilir
cyberbob isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz cyberbob'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.05.13, 10:54   #8
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8717
Mesajlar: 30,510
Ettiği Teşekkür: 104309
Aldığı Teşekkür: 160965
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kürdan Kebabı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi cyberbob Mesajı göster
Bu akşamın menüsü olabilir
İmzandaki site tanıtım linkini sil hemen cyberbob
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 31.05.13, 10:55   #9
...:: HüsoMeL::...

DarkAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 36
Konular: 1381
Mesajlar: 4,016
Ettiği Teşekkür: 19436
Aldığı Teşekkür: 19537
Rep Derecesi : DarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kürdan Kebabı

Önceki gün yapmıştım.Dün akşam itibariyle bitirdik afiyetle.

Ben pişmeye yakın tepsiye kabuklu sarımsak da koydum.

Lokum gibi olmuştu. Bu tarz köfteli tavuklu fırın yemeklerinin yanında harika oluyor tavsiye ederim..

Teşekkürler Canan
__________________
DarkAngeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kebabı, kürdan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saray Kebabı Kartal Et Yemekleri 0 30.01.09 02:47


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.