Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 08.12.12, 22:56   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Bir Hatay Yemeği | Aşur

Bir Hatay Yemeği
Aşur



Malzemeler:

  • 2 bardak dövülmüş buğday (aşurelik buğday da olabilir)
  • 400 gram kemikli kuzu eti (dana veya tavuk da olabilir)
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 büyük baş soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 200 gr ceviz
Hazırlanışı:

Buğday bir gece suda bekletilerek açılması sağlanır. (arzuya göre nohutta ilave edilebilir.) Bütün malzeme tencereye konularak 1 saat pişirilir. Piştikten sonra büyük bir tahta kaşıkla (25-30 dak.) özleşinceye kadar dövülür. Bir tavada yağ kızdırılır. Yağın üçte biri tavada bırakılarak gerisi tenceredeki aşurün üstüne dökülüp karıştırılır. Servis tabağına alınır. Ceviz içi tavadaki yağda kızartılarak tabaktaki aşurün üstüne konur. Diğer taraftan kimyon kuru bir tavada hafif ateş üstüne konur, çevrilir ve tabaktaki aşurün üzerinde gezdirilir.

Afiyet olsun.


Püf Noktası:
Buğday pişip iyice açılana kadar çok fazla karıştılmazsa daha iyi sonuç alınır.


gümüscaner.com


Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.12, 22:59   #2
Uzman Üye

Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 71
Mesajlar: 1,093
Ettiği Teşekkür: 5338
Aldığı Teşekkür: 6891
Rep Derecesi : Gece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Bir Hatay Yemeği | Aşur

Bayılırım...
Hatay da yaşayan Arap kökenlilerin geleneksel bir bayramı vardır...
Şimdi unuttum bu bayramı ismini...
O günün özel yemeklerindendir Aşur...

Okuldan kaçıp çok aşur yediğimi bilirirm ben...

Teşekkürler Başakça...
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
Gece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
acı toz biber, aşur, aşurelik buğday, biber salçası, bir gece, ceviz, dana eti, dövülmüş buğday, ekleyin, incik, karıştırın, kemikli et, kimyon, kırmızı biber, su bardağı, suda bırakın, tahta kaşık, tavuk eti, tereyağ, yemek kaşığı, zeytinyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın En Pahalı 10 Tadım Menüsü SiyahBulut Yemekler 4 11.03.18 00:51


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.