Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 03.01.2013, 22:05   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kokoreç | Kökeni | Hazırlanışı | Servisi




Kokoreç, Anadolu ve Balkanlarda koyunun incebağırsağından ve bumbardan yapılan şişe sarılarak kor ateşte kızartılan bir çeşit yemektir.


Kokoreç sözcüğünün kökeni Yunanca kokorótsi sözcüğünden ziyade Arnavutça kokërroz ya da Ulahça kukuretšu[3] sözcükleridir. Bu üç sözcük de "mısır koçanı" anlamına gelir. Kokoreç Türkçeye Yunancadan geçmiştir.Ömer Seyfettin Lokanta Esrarı adlı hikâyesinde, Atinalı bir Rumun lokantasında ilk kez kokoroç ile tanışmasını anlatır.
Kokoreç yapımında kullanılan bağırsaklar büyükbaş veya küçükbaş hayvanlara ait olabilmekle birlikte lezzet açısından süt kuzusundan elde edilen bağırsağın kullanımı tercih edilir. Öncelikle bağırsaklar içten ve dıştan temizlenir. Kokorecin iç kısmı bumbardan, dış kısmı ince bağırsaktan yapılır. Uzunca bir şişe bumbarlar geçirilerek başlanır. Daha sonra ince bağırsaklar şişin etrafına defalarca dolanır. Ara ara ince yağ tabakaları yerleştirilir.

Şişler genellikle kokoreç için özel hazırlanmış mangallarda yatay bir konumda asılı bir şekilde ve döndürülerek pişirilir. Kızartmadan sonra kesit kesit alınarak, bol baharatlanır. (İsteğe bağlı olarak) iki bıçak yardımıyla kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. En çok tercih edilen baharatlar kimyon, kekik ve acı kırmızı pul biberdir.




Tabakta veya ekmek arasında tüketilir. Garnitürle servis edildiği de olur. Garnitür olarak domates, biber turşusu ve hıyar turşusuyla beraber yenir. İsteğe bağlı olarak bir içecekle tüketilebilir.



Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 03.01.2013, 22:24   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kokoreç | kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Yemedim, yemem de

Ama bir sürü ayılanı, bayılanı var bunun...
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.2013, 22:27   #3
Çevrimdışı
C.Doğan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kokoreç | kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Bu tarif ve bilgilendirme de Kokoreçin hazırlanması ve sunumunda eksiklikler var.

Canan hanımı kastetmiyorum. İnternete bu bilgiyi koyan insan eksik bilgiyle hareket etmiş ve baştan sona hazırlanmasını görmemiş.

Kokoreçi hazırlama safhasında bazı aşamalar daha var. Onları burada vermiyorum. Burada verilen tarifle Kokoreç yiyemezsiniz. Zaten kokoreç evde kolayca hazırlanabilecek bir tarifte değildir.

Bağırsak aralarına konan yağları tarif etmeyi de bilmiyorum. Çünkü çoğunu da tarif edemiyorum. Bilmiyorum. Yemenizi tavsiye etmiyorum.

Ekmek arası deyince. Kokoreççilerin satışta kullandıkları ekmeklerin gramı yasal gramaj değildir. Normal ekmek gramajlarının altında bir gramajdadır.

Küçük olsun ve içini az malzeme ile dolduralım diye.

Kokoreç AB kriterlerine göre yasaklanması gerekli bir gıda hazırlama-satış şeklidir.

Paylaşımı için Canan'a teşekkür ediyorum.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.2013, 22:28   #4
Çevrimdışı
No Pasaran
« Çapulcu »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kokoreç | kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Kokoreçççç

Teşekkürler paylaşım için.
__________________
''Işık, daha çok ışık!''
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz No Pasaran'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.2013, 22:32   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kokoreç | kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi C.Doğan Mesajı göster
Kokoreçi hazırlama safhasında bazı aşamalar daha var. Onları burada vermiyorum.

Neden burada veremiyorsunuz C. Doğan, sakıncalı mı?

Verin ki, doğrusu ne ise bilsin herkes.
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.2013, 22:36   #6
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kokoreç | Kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Ne kadar da temizliyoruz deseler de yemem, yiyemem. İçinden çıkarılanlar gelir aklıma, hatta kokusunu bile duyarım
__________________
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.2013, 22:39   #7
Çevrimdışı
Kardelen26
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kokoreç | Kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Bende yemedim, yememde
Ama hastası olan arkadaşım çok, biride kardeşim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.2013, 22:40   #8
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kokoreç | Kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Efe sıpasının zoruyla ne zaman yesem o da çeyrek ekmek hep midem ağrır.

Öyle de her yerde yenmez bu meret. Güvenilir yerler tercih edilmelidir.


Bira da ne güzel duruyor öyle yanında




  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.2013, 22:45   #9
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kokoreç | Kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Çok lezzetli diyor yiyenler . Öyledir de. Ama, ama...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.2013, 22:49   #10
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kokoreç | Kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Yemedim ki ayrıca kokusuna bile tahammülüm yok .

Teşekkürler Canan .
__________________
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hazırlanışı, ince, kokoreç, kökeni, olarak, servisi, tercih


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.