Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.01.13, 22:05   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6624
Mesajlar: 26,422
Ettiği Teşekkür: 102101
Aldığı Teşekkür: 145615
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Kokoreç | Kökeni | Hazırlanışı | Servisi




Kokoreç, Anadolu ve Balkanlarda koyunun incebağırsağından ve bumbardan yapılan şişe sarılarak kor ateşte kızartılan bir çeşit yemektir.


Kokoreç sözcüğünün kökeni Yunanca kokorótsi sözcüğünden ziyade Arnavutça kokërroz ya da Ulahça kukuretšu[3] sözcükleridir. Bu üç sözcük de "mısır koçanı" anlamına gelir. Kokoreç Türkçeye Yunancadan geçmiştir.Ömer Seyfettin Lokanta Esrarı adlı hikâyesinde, Atinalı bir Rumun lokantasında ilk kez kokoroç ile tanışmasını anlatır.
Kokoreç yapımında kullanılan bağırsaklar büyükbaş veya küçükbaş hayvanlara ait olabilmekle birlikte lezzet açısından süt kuzusundan elde edilen bağırsağın kullanımı tercih edilir. Öncelikle bağırsaklar içten ve dıştan temizlenir. Kokorecin iç kısmı bumbardan, dış kısmı ince bağırsaktan yapılır. Uzunca bir şişe bumbarlar geçirilerek başlanır. Daha sonra ince bağırsaklar şişin etrafına defalarca dolanır. Ara ara ince yağ tabakaları yerleştirilir.

Şişler genellikle kokoreç için özel hazırlanmış mangallarda yatay bir konumda asılı bir şekilde ve döndürülerek pişirilir. Kızartmadan sonra kesit kesit alınarak, bol baharatlanır. (İsteğe bağlı olarak) iki bıçak yardımıyla kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. En çok tercih edilen baharatlar kimyon, kekik ve acı kırmızı pul biberdir.




Tabakta veya ekmek arasında tüketilir. Garnitürle servis edildiği de olur. Garnitür olarak domates, biber turşusu ve hıyar turşusuyla beraber yenir. İsteğe bağlı olarak bir içecekle tüketilebilir.



Kaynak

__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 03.01.13, 22:24   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,427
Ettiği Teşekkür: 87775
Aldığı Teşekkür: 126085
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kokoreç | kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Yemedim, yemem de

Ama bir sürü ayılanı, bayılanı var bunun...
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.13, 22:27   #3
Uzman Üye

C.Doğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Konular: 95
Mesajlar: 1,256
Ettiği Teşekkür: 29050
Aldığı Teşekkür: 5811
Rep Derecesi : C.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura about
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Kokoreç | kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Bu tarif ve bilgilendirme de Kokoreçin hazırlanması ve sunumunda eksiklikler var.

Canan hanımı kastetmiyorum. İnternete bu bilgiyi koyan insan eksik bilgiyle hareket etmiş ve baştan sona hazırlanmasını görmemiş.

Kokoreçi hazırlama safhasında bazı aşamalar daha var. Onları burada vermiyorum. Burada verilen tarifle Kokoreç yiyemezsiniz. Zaten kokoreç evde kolayca hazırlanabilecek bir tarifte değildir.

Bağırsak aralarına konan yağları tarif etmeyi de bilmiyorum. Çünkü çoğunu da tarif edemiyorum. Bilmiyorum. Yemenizi tavsiye etmiyorum.

Ekmek arası deyince. Kokoreççilerin satışta kullandıkları ekmeklerin gramı yasal gramaj değildir. Normal ekmek gramajlarının altında bir gramajdadır.

Küçük olsun ve içini az malzeme ile dolduralım diye.

Kokoreç AB kriterlerine göre yasaklanması gerekli bir gıda hazırlama-satış şeklidir.

Paylaşımı için Canan'a teşekkür ediyorum.
__________________
C.Doğan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.13, 22:28   #4
« Çapulcu »

No Pasaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2012
Yaş: 29
Konular: 197
Mesajlar: 811
Ettiği Teşekkür: 1847
Aldığı Teşekkür: 4367
Rep Derecesi : No Pasaran has a spectacular aura aboutNo Pasaran has a spectacular aura aboutNo Pasaran has a spectacular aura aboutNo Pasaran has a spectacular aura aboutNo Pasaran has a spectacular aura aboutNo Pasaran has a spectacular aura aboutNo Pasaran has a spectacular aura aboutNo Pasaran has a spectacular aura aboutNo Pasaran has a spectacular aura aboutNo Pasaran has a spectacular aura aboutNo Pasaran has a spectacular aura about
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: Kokoreç | kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Kokoreçççç

Teşekkürler paylaşım için.
__________________
''Işık, daha çok ışık!''
No Pasaran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz No Pasaran'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.13, 22:32   #5
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,427
Ettiği Teşekkür: 87775
Aldığı Teşekkür: 126085
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kokoreç | kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi C.Doğan Mesajı göster
Kokoreçi hazırlama safhasında bazı aşamalar daha var. Onları burada vermiyorum.

Neden burada veremiyorsunuz C. Doğan, sakıncalı mı?

Verin ki, doğrusu ne ise bilsin herkes.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.13, 22:36   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6624
Mesajlar: 26,422
Ettiği Teşekkür: 102101
Aldığı Teşekkür: 145615
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kokoreç | Kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Ne kadar da temizliyoruz deseler de yemem, yiyemem. İçinden çıkarılanlar gelir aklıma, hatta kokusunu bile duyarım
__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.13, 22:39   #7
Müdavim

Kardelen26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2009
Konular: 233
Mesajlar: 4,810
Ettiği Teşekkür: 26466
Aldığı Teşekkür: 23099
Rep Derecesi : Kardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura about
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Kokoreç | Kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Bende yemedim, yememde
Ama hastası olan arkadaşım çok, biride kardeşim
__________________
Kardelen26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.13, 22:40   #8
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 12,363
Ettiği Teşekkür: 83874
Aldığı Teşekkür: 79256
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Kokoreç | Kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Efe sıpasının zoruyla ne zaman yesem o da çeyrek ekmek hep midem ağrır.

Öyle de her yerde yenmez bu meret. Güvenilir yerler tercih edilmelidir.


Bira da ne güzel duruyor öyle yanında




Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.13, 22:45   #9
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6624
Mesajlar: 26,422
Ettiği Teşekkür: 102101
Aldığı Teşekkür: 145615
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kokoreç | Kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Çok lezzetli diyor yiyenler . Öyledir de. Ama, ama...
__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.01.13, 22:49   #10
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,043
Ettiği Teşekkür: 41979
Aldığı Teşekkür: 21883
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kokoreç | Kökeni | Hazırlanışı | Servisi

Yemedim ki ayrıca kokusuna bile tahammülüm yok .

Teşekkürler Canan .
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hazırlanışı, ince, kokoreç, kökeni, olarak, servisi, tercih


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Voleybolda Teknikler |Voleybol Oyun Kuralları Kartal Diğer Sporlar 6 22.02.13 00:56
Modern İnsanın Kökeni ( The Origin of Modern Humans - 1993 ) oneyouu Vitrindeki Kitaplar 0 27.01.09 01:39
Zeybek Sözcüğünün Kökeni oneyouu Müzik Kültürü ve Tarihi 0 26.01.09 06:56


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.