Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 12.01.13, 00:00   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,877
Ettiği Teşekkür: 88861
Aldığı Teşekkür: 128249
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Macar Kul Aşı | Gulaş | Gulasch

En sevdiğim et yemeklerinden biridir.

Yanında taze ekmek oldumu,
bandıra bandıra yiyerek tadına doyamazsınız





* * *






Macar Kul Aşı



Malzemeler

  • 1 kg iri doğranmış kuşbası(dana but)
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 125 gr zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 adet kırmızı biber (irice doğranmış)
  • 3 adet dolma biber (irice doğranmış)
  • 3 adet havuç (irice doğranmış)
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
Tarifi

Etler tencerede zeytinyağı ile harlı ateşte kavrularak dışı mühürlenir.Hafifce kızaran etlere sirke dökülüp harlı ateşte çektirilir. Doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilerek kavrulur.Biber salçası, kırmızı biber,pulbiber ve un ile karıştırılıp etlerin boyunu aşacak kadar su ilave edilir.

Yaklaşık 1-1,5 saatte pişecektir. Pişerken suyu kontrol edilir.Su sıcak olarak ilave edilebilir. Diğer malzemeler ve tuz piştikten sonra katılır ve 10 dk daha kaynatılır.Tencere ocaktan alınıp bir müddet dinlendirilir.


''Menülerde Macar GULAŞ –GULASH yazarlar yabancı yemeği gibi.. Halbuki Osmanlıdan kalma bu yemeğin adı KULAŞI dır.''

Afiyet Olsun
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.13, 00:04   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6479
Mesajlar: 27,075
Ettiği Teşekkür: 103459
Aldığı Teşekkür: 146264
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Macar Kul Aşı | Gulaş | Gulasch

Ben bunu yapıyorum ki...
__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
biber salçası, dana eti, dolmalık biber, gulasch, gulaş, havu., kuşbaşı et, kırmızı biber, macar, pulbiber, sarımsak, tuz ve karabiber, üzümsirkesi, zeytinyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.