Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 23.02.13, 18:17   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8717
Mesajlar: 30,510
Ettiği Teşekkür: 104309
Aldığı Teşekkür: 160965
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Rumeli Beğendisi ( Edirne Mutfağı )

Rumeli Beğendisi






Malzemeler


  • 2 kg patlıcan
  • 2 kg kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1’er tatlı kaşığı sirke ve tozşeker
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 3-4 diş sarmısak
  • 4 çorba kaşığı un
  • çorba kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • Tuz
Yapılışı:

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra çatalla ezin.

Diğer taraftan sıvıyağ ve kıyılmış soğanı tencereye alın.

Soğan hafif pembeleşene kadar kavurun. Eti ilave edip, 2-3 dakika kavurduktan sonra kısık ateşte, et suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Üzerine sirke, tozşeker, salça, sarmısak ve tuzu katın. Tüm malzemeyi 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereyi ocaktan alın.

Unu bir tencerede tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun ve üzerine sütü ekleyip, bir yandan da topaklanmaması için sürekli karıştırın. Bu sosu patlıcanın üzerine ilave edin ve yavaşça karıştırıp, servis tabağına alın. Ortasını havuz şeklinde açın ve eti yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.02.13, 21:00   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Rumeli Beğendisi ( Edirne Mutfağı )

Offff çok uzun bir yapım süreci var. Bu kadar bir yemekle uğraşırsam Efe aç kalır.

Canan sen yaptığında bir ıslık çal yeter. Anında sofraya kurluruz.


Ama kuzu etinden olmasın mümkünse.







Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.13, 12:29   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8717
Mesajlar: 30,510
Ettiği Teşekkür: 104309
Aldığı Teşekkür: 160965
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Rumeli Beğendisi ( Edirne Mutfağı )

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster
Offff çok uzun bir yapım süreci var. Bu kadar bir yemekle uğraşırsam Efe aç kalır.

Canan sen yaptığında bir ıslık çal yeter. Anında sofraya kurluruz.


Ama kuzu etinden olmasın mümkünse.




Çok u...z sun Başakça biliyor musun
Yok efendim kanatlı olmasın, kuzu eti olmasın, uzun sürmesin ...Başka
?...
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.13, 12:35   #4
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20322
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Rumeli Beğendisi ( Edirne Mutfağı )

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster


Çok u...z sun Başakça biliyor musun
Yok efendim kanatlı olmasın, kuzu eti olmasın, uzun sürmesin ...Başka
?...
Günün yorumuymuş bu Tebrik ederim Canan
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.13, 12:48   #5
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Rumeli Beğendisi ( Edirne Mutfağı )

Beğendili papaz yahnisi gibi olmuş bu
Tarif güzel,lezzet güzel. Benim damak zevkime uygun bir yemek,teşekkürler Canancım
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.15, 00:08   #6
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Red face Rumeli Beğendisi



Rumeli Beğendisi




Rumeli Beğendisi, yöre mutfağına Edirne' den katılan bir yemektir. Buna karşılık, Trakya ve Balkanlar' da Türklerin yaşadığı bölgelerde küçük uygulama farkları ile yapılmaktadır. Hafif kavrulmuş un, süt ve közlenmiş patlıcanla harmanlanan beğendi Rumeli mutfağında birçok et yemeği sunumlarında raslanan bir mutfak uygulamasıdır.


Malzemeler :
  • 1 kg patlıcan
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • İki orta boy soğan
  • Birkaç diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı salça
  • 1 Çay kaşığı sirke
  • 1 Çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • Yeterince tuz
Yapılışı :
  • Patlıcanlar iyice közlenir.
  • Kabukları soyulup, küçük parçalara doğranır.
  • Doğranan patlıcanlar bir çatal yardımıyla güzelce ezdirilir.
  • Sıvı yağda soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
  • Soğanlara etler ilave edilip, birkaç defa çevrilir.
  • Ardından kapağı kapatılarak etler suyunu çekene değin pişirilir.
  • Piştikten sonra, sirkesi, şekeri, salçası, tuz ve sarımsakları ilave edilip, birkaç defa kaşıştırılarak özleşinceye değin kavurma işlemine devam edilir.
  • Öte yandan bir başka yerde un hafifçe kavrulur ve bir süre soğumaya alınır.
  • Kokusu hafif çıkan una süt ilave edilerek beğendi kıvamına gelinceye değin karıştırılarak pişirilir.
  • Bu beğendi sosu patlıcanlara ilave edilerek, hafifçe karıştırılır.
  • Ortası hafif çukurlaştırılmış beğendinin üzerine etler yerleştirilir.
  • Servise almazdan evvel üzerine kaşar peyniri gezdirilip sunulur.

Trakya Gezi Rehberi
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.10.15, 00:39   #7
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 8,914
Ettiği Teşekkür: 30581
Aldığı Teşekkür: 30527
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Rumeli Beğendisi

Acıktımmmmmmm.

Patlıcanlarını yerim ben bunun.

Ellerine sağlık,teşekkürler.
Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 13.10.15, 00:40   #8
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Rumeli Beğendisi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Çengelli İğne Mesajı göster
Acıktımmmmmmm.

Patlıcanlarını yerim ben bunun.

Ellerine sağlık,teşekkürler.


Seninde ellerine sağlık canım benim



__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beğendisi, edirne, kaşığı, mutfağı, rumeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünya'nın En Büyük 3. Sinagogu | Edirne Büyük Sinagog Banemin Türkiye'den Tarihi Yerler ve Mekanlar 14 29.05.16 20:54
Tüm Ülkelerin Elçilik, Konsolosluk, İletişim Bilgileri- Alfabetik Sıralı Kartal Bir Adımda Dünya Turu 3 19.12.15 02:42


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.