PHP User Warning: Invalid argument supplied for foreach() in ..../includes/functions_post_thanks.php on line 222
Elbasan Tava - Forum Gerçek

Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.02.13, 05:20   #1
Gulbade
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 50
Konular: 168
Mesajlar: 515
Ettiği Teşekkür: 1706
Aldığı Teşekkür: 2585
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Elbasan Tava

Elbasan Tava






Malzemeler
  • 3 çorba kaşığı margarin,
  • 750 gr. kemiksiz kuzu eti,
  • 2 orta boy soğan,
  • 6 su bardağı su,
  • tuz,
  • 6 su bardağı süzme yoğurt,
  • 1/2 su bardağı un,
  • 3 yumurta sarısı
Hazırlanışı

Margarin bir tavada eritilir, yağ kızınca etler ilave edilip bir kez alt üst edilip iki tarafı altın sarısı rengini alıncaya kadar 3′er dakika pişirilir. İri doğranmış soğanlar, su tuz ilave edilerek kısık ateşte 1, 1.5 saat pişirilir. Başka bir kapta yoğurt unla karıştırılır içine 2.5 bardak süzülmüş et suyu konarak ağır ateşte 10 dakika pişirilir. Yumurta sarıları çırpılıp karışıma eklenir. Sos sıcak olarak etlerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır








__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.13, 13:50   #2
Muradyum
...Çevre dostu...

Muradyum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 31
Mesajlar: 664
Ettiği Teşekkür: 1705
Aldığı Teşekkür: 4064
Rep Derecesi : Muradyum muhteşem bir gelişmedeMuradyum muhteşem bir gelişmedeMuradyum muhteşem bir gelişmedeMuradyum muhteşem bir gelişmedeMuradyum muhteşem bir gelişmedeMuradyum muhteşem bir gelişmedeMuradyum muhteşem bir gelişmedeMuradyum muhteşem bir gelişmedeMuradyum muhteşem bir gelişmedeMuradyum muhteşem bir gelişmedeMuradyum muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Elbasan Tava

Sağolasın Gülbade..Kolay hazırlanabilliyormuş.
Çok da lezzetli bir yemek.Bir davette yemiş,tarifini soramamıştık.



*
__________________
Muradyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Muradyum'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.13, 14:08   #3
Necdet Arda
Üye

Necdet Arda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 26
Konular: 4
Mesajlar: 139
Ettiği Teşekkür: 316
Aldığı Teşekkür: 609
Rep Derecesi : Necdet Arda Karimasını arttırmak için doğru yerdeNecdet Arda Karimasını arttırmak için doğru yerdeNecdet Arda Karimasını arttırmak için doğru yerdeNecdet Arda Karimasını arttırmak için doğru yerdeNecdet Arda Karimasını arttırmak için doğru yerdeNecdet Arda Karimasını arttırmak için doğru yerdeNecdet Arda Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Mutlu
Standart Cevap: Elbasan Tava

Gulbade, sen ne hamarat biriymişsin . Paylaşım için teşekkürler.
__________________
Tabularını yıkamıyorsan toplumun esirisin demektir...
Necdet Arda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Necdet Arda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.13, 14:08   #4
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 19,665
Ettiği Teşekkür: 80425
Aldığı Teşekkür: 119039
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Elbasan Tava

Çok severim, çok lezzetlidir.

Teşekkürler Gülbade.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.13, 16:20   #5
Gulbade
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 50
Konular: 168
Mesajlar: 515
Ettiği Teşekkür: 1706
Aldığı Teşekkür: 2585
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Red face Cevap: Elbasan Tava

Edirne yemeğidir, yöreseldir...

Yapabilip yiyenlere afiyet olsun
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.13, 16:56   #6
Canan
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 11022
Mesajlar: 34,302
Ettiği Teşekkür: 107863
Aldığı Teşekkür: 168224
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Elbasan Tava

Ben de severim Elbasan Tava yemeğini. Uzun zamandır da yapmıyordum, iyi oldu hatırlattığın Gülbade
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.13, 18:10   #7
Basakca
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,055
Ettiği Teşekkür: 75896
Aldığı Teşekkür: 73178
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Elbasan Tava

Şimdiye kadar hiç denemedim yapmayı ama dışarıda buna benzer bir şeyler yediğimi hatırlıyorum.

Teşekkürler Gülbade.






Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.01.16, 21:49   #8
Gülümsün
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1811
Mesajlar: 9,927
Ettiği Teşekkür: 51187
Aldığı Teşekkür: 37162
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Elbasan Tava

Ellerinize sağlık, teşekkürler.

__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.01.16, 22:10   #9
Gülce
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 3,927
Ettiği Teşekkür: 22504
Aldığı Teşekkür: 20800
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Elbasan Tava

Biz daha farklı yapıyoruz. Eti soldurmadan, haşlarız ve un koymayız. Yumurta ve yoğurdunu fazla koyarız.

Çok severim.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, dakika, elbasan, pişirilir, tava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2021 www.forumgercek.com
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.