Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 09.03.13, 12:45   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8728
Mesajlar: 30,536
Ettiği Teşekkür: 104384
Aldığı Teşekkür: 161054
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Yozgat Yemeği | Testi Kebabı







Ülke(ler) : Türkiye
Bölgesi : İç Anadolu Yozgat
Türü : Et yemeği
Tipi : Kebap
Servis Şekli : Sıcak
Ana Malzemeler : Testi, koyun eti, domates, sarımsak, sivri biber, tereyağı, tuz ve karabiber.



Testi kebabı İç Anadolu Yozgat yöresine ait bir et yemeğidir. Bir özelliği de, resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır.







  • 1 adet testi
  • 3 kg. kuşbaşı doğranmış et (orta yağlı koyun eti tercih edilir)
  • 1 kg domates
  • 300 gram sarımsak
  • 200 gram sivri Biber
  • 200 gram tereyağı
  • Tuz, karabiber

* Doğranmış domates, sivri biber, sarımsak, tuz ve karabiber kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır.

* Karıştırılan malzeme içi iyice yıkanmış bir testinin içerisine doldurulur, en üste tereyağı konulur.

* Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır.
Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir.

* İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir.

* Yemek piştikten sonra testi kırılarak, yemek testinin içinden servis yapılır.

Vikipedi






  • 1,5 kilo orta yağlı koyun eti (Kuşbaşı doğranmış)
  • 60 adet arpacık soğanı
  • 2 çorba kaşığı Sana
  • Yarım çorba kaşığı salça (1 kahve fincanı su içinde eritilmiş)
  • 2 büyük domates (Küp doğranmış)
  • Tuz
  • Üzerine kimyon - karabiber






  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su

Bu yemek için, altları su testisi gibi, ağzı beş parmak kadar genişlikte özel çömlekler vardır. Bu tür bulunmadığı taktirde, uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir.

* Çömleğe Sana ve etleri koyun. Yanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın; buraya çömleği yerleştirin.Kömür közleri, çömleğe değecek şekilde kalır.

* Zaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşit pişmesini sağlayın. (Kömür ateşi olmadığı zaman, fırında da pişirebilirsiniz.)

* Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları, domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin.

* Un ve suyu karıştırarak, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.

* Çömleğin ağzını bir bezle bağlayıp, etrafını hamurla sıvayın. Yine ateşe oturtun.

* Bu ateşte, 50-60 dakika kadar, zaman zaman silkeleyerek pişirin.

* Ateşten alıp 20 dakika dinlendirin. Hamurla sıvanan ağzı açıp, hamurunu çıkartın.

* Testiyi karnından kırarak kebabın üzerine kimyon ve karabiber serpip testinin içinden servis yapın.

Kaynak






__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
21 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.13, 12:49   #2
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,893
Ettiği Teşekkür: 165456
Aldığı Teşekkür: 185379
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Yozgat Yemeği | Testi kebabı

Ağzım sulandııı... Bu yenilmez mi yahu.

Şu kebabı bir kere yiyeyim, ondan sonra iki gün aç kalmaya razıyım..

Neyse ki konu zamanlama olarak iyi zamanda açılmış.. Testi kebabı yapmak için şartlar uygun değil ama, toprak tencerede güveç yapılabilinir..


Ellerine sağlık, teşekkürler Canan.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.13, 13:41   #3
Gerçek Üye

Bekriya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Yaş: 28
Konular: 63
Mesajlar: 518
Ettiği Teşekkür: 2374
Aldığı Teşekkür: 3383
Rep Derecesi : Bekriya isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Yozgat Yemeği | Testi Kebabı

Ateşi meşe kömüründen, piştiği kap topraktan, bir tutamda sevgi katılırsa.. Vay anam vay ne kadar lezzetli olur.
İştahlanmamak elde değil, teşekkürler.
Bekriya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Bekriya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.13, 15:02   #4
we can stop the rain

Supertramp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Konular: 73
Mesajlar: 656
Ettiği Teşekkür: 2472
Aldığı Teşekkür: 2412
Rep Derecesi : Supertramp muhteşem bir gelişmedeSupertramp muhteşem bir gelişmedeSupertramp muhteşem bir gelişmedeSupertramp muhteşem bir gelişmedeSupertramp muhteşem bir gelişmedeSupertramp muhteşem bir gelişmedeSupertramp muhteşem bir gelişmedeSupertramp muhteşem bir gelişmedeSupertramp muhteşem bir gelişmedeSupertramp muhteşem bir gelişmedeSupertramp muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Eglenceli
Standart Cevap: Yozgat Yemeği | Testi Kebabı

Acıktım
Supertramp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Supertramp'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.13, 15:10   #5
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 839
Mesajlar: 7,376
Ettiği Teşekkür: 32874
Aldığı Teşekkür: 38253
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Yozgat Yemeği | Testi Kebabı

Görüntü harika. Et yemediğim halde benim bile çok hoşuma gitti.

Teşekkürler Canancım.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.13, 18:12   #6
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 48
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yozgat Yemeği | Testi Kebabı

Muhteşem gözüküyor...

Olsada yesek...

Paylaşım için teşekkürler...
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.13, 18:41   #7
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1444
Mesajlar: 5,870
Ettiği Teşekkür: 18123
Aldığı Teşekkür: 25835
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yozgat Yemeği | Testi Kebabı

Ellerine sağlık Canan

İşte etin en sağlıklı pişirme şekli, lezzet olarak anlatymaya gerek yok.
Kartal Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.13, 20:56   #8
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yozgat Yemeği | Testi Kebabı

Offff, harika oluyor testi kebabı.

Yalnız resimdeki kötü kırılmış, kebap dökülmüş dışarı. Üst kısımdan dikkatli kırmak lazım, ufak parçalar da düşmesin içine.


Teşekkürler Canan.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.13, 21:03   #9
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Yozgat Yemeği | Testi Kebabı

2 çorba kaşığı sana , 2 çorba kaşığı bana
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.03.13, 16:19   #10
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8728
Mesajlar: 30,536
Ettiği Teşekkür: 104384
Aldığı Teşekkür: 161054
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yozgat Yemeği | Testi Kebabı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Offff, harika oluyor testi kebabı.

Yalnız resimdeki kötü kırılmış, kebap dökülmüş dışarı. Üst kısımdan dikkatli kırmak lazım, ufak parçalar da düşmesin içine.


Teşekkürler Canan.


Bunu düzgün kırdım

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
meşe, odun, sarımsak, sivri, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Saray Kebabı Kartal Et Yemekleri 0 30.01.09 02:47


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.