Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Et Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 22.06.13, 13:50   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,633
Ettiği Teşekkür: 104592
Aldığı Teşekkür: 161410
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Soğan Yahnisi

Soğan Yahnisi




Malzemeler

  • 750 gr yağsız kuşbaşı et
  • Yarım kg arpacık soğan,
  • 2 yemek kaşığı sirke,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 çay kaşığı yenibahar,
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz, karabiber
Yapılışı

Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtıp etleri ekleyin. Etleri yağda kendi suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin. Etler yumuşamaya başlayınca salça, yenibahar, sirke, tuz, karabiber ve soyulmuş arpacık soğanlarla sarımsakları ekleyip karıştırın. üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edip soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze otlarla süsleyip servis yapın.

Kaynak

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.13, 14:44   #2
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 49
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Soğanı bol olan her yemeği çok seviyorum...


Paylaşım için teşekkürler...
__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.13, 14:53   #3
» İsyankar Zır Deli «

Inatci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 126
Mesajlar: 2,230
Ettiği Teşekkür: 7316
Aldığı Teşekkür: 12039
Rep Derecesi : Inatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevherInatci işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Yağsızsa yenebilir gibi,hmm biri pişirse de yesek denesek değer mi değmez mi uğraşmaya diye Paylaşım için teşekkürler.
__________________
Inatci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Inatci'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.06.13, 20:36   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,633
Ettiği Teşekkür: 104592
Aldığı Teşekkür: 161410
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Arpacık soğan, yahnilere apayrı bir tat verir.

Ben bu yemeği yerimm
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.13, 22:44   #5
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,794
Ettiği Teşekkür: 32109
Aldığı Teşekkür: 44608
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Çok severim. Uğraşacak bişey yokki. Hem basit hem leziz. Tam bana göre.

Teşekkürler...
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.13, 22:59   #6
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Bu yemeğin bir diğer adı 'papaz yahnisi' olması lazım..Kimi sirkeyle yapar, kimi şarapla. Ben hangisini bulursam onu kullanıyorum, birazcıkta tarçın ilave ederim..

Çok lezzetli bir yemek, denemeyen varsa mutlaka denesin

Yine güzel bir tarif paylaşmışsın Canancım, teşekkürler
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.13, 23:08   #7
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,633
Ettiği Teşekkür: 104592
Aldığı Teşekkür: 161410
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Yemeklerde sirkeyi sevmiyorum Duayenciğim. Gereken yemeklerde, şarap kullanırım ben de.

Chefin öyle diyorsa, bir de tarçınlısını denerim
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.13, 23:18   #8
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Elimde çok miktarda t'bon var, değişik tariflerin varsa yazarsan sevinirim Canancım:8
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.13, 23:24   #9
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Bunu şarapla bende denemek istiyorum.

Kızlar ne cins ve marka şarap kullanıyorsunuz?

Elimdeki şişeler işe yararsa bir daha masraf etmiyeyim.







Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.08.13, 23:40   #10
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,633
Ettiği Teşekkür: 104592
Aldığı Teşekkür: 161410
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Soğan Yahnisi

Kalitenin hiç önemi yok Başakça. Beyaz şarap kullanırım ben
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kadar, kaşığı, soğan, yahnisi, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Trabzon (Trapezus) | Türklerin Anadolu’da Fethettiği Son Başkent Basakca Karadeniz 52 16.04.16 17:10
Soğan Suyunun Faydaları Nelerdir? | Nasıl Kullanılır? LaLe Alternatif Tıp 10 01.01.15 22:10
Gözyaşı Dökmenize Değer Bir Sebze | Soğan Basakca Alternatif Tıp 13 24.12.13 14:11
Soğan Yatağında Çipura Tarifi Canan Deniz Ürünleri 8 19.12.11 00:06
Soğan Yahnisi - Kuzu Etli LaLe Et Yemekleri 10 24.02.10 14:11


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.