Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Evim, Evim Güzel Evim

Evim, Evim Güzel Evim Ev hakkında tüm dekorasyonlar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.02.2009, 04:11   #1
Çevrimdışı
KaLiNKa
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Designer Cenk Mommarje'dan trend yorumları

Designer Cenk Mommarje'dan trend yorumları
Sanırım pek çoğumuz biliyoruz ki tasarımcılar hayatımızı güzelleştirmek, konforlu hale getirmek, belki kolaylaştırmak için varlar.. Ve tasarım, yaşamımızın her anında karşımıza çıkıyor. Fuarlar, özellikle tasarım olgusunun karşılığını bulduğu özel yerler..

Tabiki, bu sergileme ve sunum alanlarını değerli kılan tasarım mutfağında sınırsız bir sabırla çalışan tasarımcılar ve onların ortaya çıkardığı yenilikler...
2009 a merhaba dedigimiz şu günlerde 2009-10 trend beklentileri hakkında bir bilgilendirme yapmanın da tam sırası.. Yeni sezon bize neler getiriyor. Tasarımcılar neler öneriyor ,bir göz atmakta fayda var...

Özellikle ; Ev tekstili sektöründe, pek çok marka’nın doğuşuna aracılık etmiş bir tasarımcı gözüyle gelecek günlerde başta yatak odaları olmak üzere tasarım dünyasında bizleri nelerin beklediğine değinmek istiyorum...

Çeşitli trend tahmin uzmanlarının çeşitli tasarım ofislerinin ve sanırım hepimizin bildiği bir gerçek var ki; artık dünya yalnızlaşan bireylerin yoğunlaştığı bir yer olmaya devam edecek. Yalnızlaşma geceden sabaha olmasa da hepimiz biliyoruz ki; yaşam giderek ağırlaşan şartlarıyla üzerimize büyük bir yük getiriyor ve belki bazen bizleri takatsiz; savunmasız bırakabiliyor..
İşte böyle, karamsar bir tablo ile karşılasan insan; çareyi kendinde ve “sığınağı” evin de aramayı sürdürecek..

Evlere çekileceğiz.. Daha çok vakit geçirmek; belki arınmak , huzur bulmak yada direnmek için ihtiyacımız olan güç için yakıt ikmali yapar gibi evlerimizden besleneceğiz.. Daha fazla özel hayatlarımıza sahip çıkacağız..

Bu bağlamda; Yakın dönemde , artan içe dönük yaşamların etkisiyle , doğayı evlerimize taşımak isteyeceğiz..doğadan izler taşıyan, kendi öykülerini anlatan malzemelerin yoğunlukla kullanıldığı ve mutlaka fonksiyonelliği artırılmış objeler, ürünler yaşamımızı zenginleştirecek…
Renkli , grafik ve illüstratif desenlerden oluşan tekstiller ağırlık kazanırken; teknolojik özellikli kumaşlar- yaygınlaşacak…

Organik ürünlere ilgi yoğunlaşacak..bitkisel lifler ön plana çıkacak… havlu dan; çarşaf a; giysiden , iç çamaşırına yaygınlaşmalarına tanıklık edeceğiz. Doğayı evine taşımak isterken; doğadaki renkleri ve desenleri de evlerimize taşıyacağız.. Buna çeşitli hayvan figürlü desenleri de eklemek yerinde olur…Ve yalnızlaşma duygusuyla evlerimize minik dostlarımızı almaya başlayacağız. Ve bu yüzden evcil hayvanlar için üretilmiş ürünler, aksesuar tasarımları artacak...

Önümüzdeki sezonlarda sıklıkla görmeğe başlayacağımız tasarımlardan biri de değişen ekolojik dengelere vurgu yapan , doğayı , çevreyi korumaya yönelik bilinç oluşturma maksatlı tasarlanmış desenli kumaşlar, ürünler olacak… yağmur ormanları..yeşil i koruma kampanyaları.. Tibet e özgürlük , savaşlara son.. Yada aids gibi konuları işleyen bilinç oluşturma yaklaşımı görülecek.

Banyo tekstilleri ile ilgili çalışmalarda karşımıza yenilikçi arayışlar çıkıyor.. Alışılmış ürünlerin yanı sıra daha butik ve ince işçilikli jakarlı veya armürlü ama mutlaka özellikli ürünlere daha sık rastlayacağız.. Spa kültürü ve buna yönelik ürünler geliştirilecek..

Ethnic görünüm.. Folk desenlerle pekişecek.. Elde yapılmış hissi veren işler öne çıkacak..kültürel mozaik gündem bulacak.. Peru- Meksika desenleri… ve bunların yorumları ile koleksiyonlar zenginleşecek.

Ev tekstili sektöründe renkler e de biraz değinmek isterim…gelecek sezonlar da orta renkler –half tonlar öne çıkacak…bu arada kahve- bej skalasına iyice alışmış olacağız. Aralarda bej ve kahve tonlarına ; griler , yağlı , koyu yeşiller de eklenerek zenginleşecek…siyah beyaz biraz daha hükmünü sürdürecek..

Önümüzdeki sezon ilgi çekici renk tahmin i mavi ve tonlarında gelişecek…koyu derin maviler rusya – mürekkep mavisi tonları ile koleksiyonlar zenginleşecek. Daralan mekanlar da geçirgenlik ve zenginlik duygusu arzulayanlar için; cam- pleksi malzemelerin kullanımı artacak ve aynalarla yapılan ışık oyunlarının da yoğunlaşacağını söylemeliyiz..

Duvar kağıdı sektöründe büyük bir gelişme olacağı muhakkak.. Özellikle geometrik formlu desenli olanların popülerliğini koruyacağını düşünüyorum.. Bu arada duvar kağıdı sektörü sedef kabuklu – yada ultra modern kendini silen temizleyen çeşitlerine kadar büyük bir sanayi destekli gelişim gösterecek.

Yer ile ilgili yüzeylerde ; halıları lokal olarak kullanacağız.. Modern den klasiğe geniş bir scalada desenleri göreceğiz.. Halı dokumalarında metal- pleksi vb gibi farklı malzemelerinde yer yer kullanılışına tanıklık edeceğiz..

Aydınlatma elemanlarında , ışık oyunları ile zengin bir görsellik sağlanma yolunda çalışmalar ilerleyecek...farklı malzemelerin ahşap ,cam ,metal ,kemik ,plexi vb.de kullanım zenginliği ile yeni lüks kavramı için de şık görünümlü gösterişli aydınlatma elemanları yaşamımızı renklendirecek.

İnternet hayatımızın her alanında, etkisini bugünkünden daha fazlası ile hissettirecek; çeşitli arkadaşlık vb iletişim siteleri ile bağlantılar kuracak ve farklı kültürlerle oradaymışcasına iletişime geçmeyi isteyeceğiz...

Kültürler mozaiği olarak tanımlanabilecek bir trend her zaman , karsımıza çıkacak.. Avrupa dan Asya’ya , Afrika’nın sıcağından kuzey’in soğuğuna dalga dalga geleneksel desenleri- dokularını alıp vererek yeni birikimler oluşturacağız...

Ama artık şunu biliyoruz ki, Tasarımın dikte edileninden değil kendi bireysel özgür irademizle yaptığımız seçimleri kolajlayarak benim için ; gelecek günler ile ilgili en yüksek beklenti; artık “trend” kavramının yavaş yavaş ortadan kalkacağı yönünde... Ben "zamansızlık" kavramına inanan kitlelerin ve bu inançla tasarımlar üreten tasarımcıların yoğunlaşacağına inanıyorum.
__________________

Kendini sevmek, hayatı sevmektir!

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cenk, designer, mommarjedan, trend, yorumları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.