Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Evimiz ile İlgili Pratik Bilgiler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 19.09.2017, 23:09   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mutfaktan Sıcacık Pratik Bilgiler

Mutfaktan Sıcacık Pratik Bilgiler





Kadınların mutfakta yarattığı güzelliklerin pratik bilgilerini paylaşalım.


Kadınların en çok zaman geçirdiği yerlerden biri kuşkusuz, mutfak. Haliyle zamanla pratik bilgiler geliştiriyor insan. Bu yazımızda mutfakta işimize yarayacak, yine biz kadınların geliştirdiği pratik mutfak bilgilerini derleyelim istedim.

Yemek yaparken

Kadınların yemek yaparken en büyük kabusu soğan. O soğanlar doğranırken gözlerden akan şıpır şıpır yaşlar dünya başımıza yıkılsa akmaz sanki. Bazen sanki ağlarmışçasına dökülüyor yaşlar. Bugüne kadar birçok yöntemle karşılaştım bu sorun içi. Mesela soğan doğrarken sakız çiğnemek bir çözüm ya da yüzme gözlüklerini kullananlar da var. Başka bir çözüm de doğramadan önce soğanı yarım saat buzdolabında bekletmek. Artık yöntemlerden hangisini seçeceğiniz size kalmış.

Soğan sorununu aşıp yemek yapmayı başardık, ama bir de baktık ki yemeğin tuzu fazla kaçmış. Artık bunu hepimiz biliyoruz zaten. Yapılması gereken sadece yarım patatesi yemeğin içine atmak. Patates yemeğinizin tuzunu alacaktır.

Yine yemek yaparken eğer içine acı biber eklemek istiyorsak ellerimizin yanmasını önlemek için önce zeytinyağı sürüp ondan sonra bol su ve sabunla yıkamalıyız.

Kızartma yaparken evde oluşan kötü kokular bununla sınırlı kalmayıp üstümüze başımıza da siner. Bunu engellemek için kızartma tavasına bir iki dal maydanoz atmak yeterli olacaktır.

Muntazam pancakeler yapmak istiyorsanız ketçap kutularınızı bitince atmayın. Çünkü onlara ihtiyacınız olacak. Hamuru ketçap kutusuna doldurun. Böylece tavaya hamuru daha rahat dökecek ve güzel şekilleri olan pancakeler yapabileceksiniz.





Yiyecekler bozulmasın

Paketlerden kullandığınız ürünlerden arta kalanları sağlıklı bir şekilde saklamak için onları güzelce katlayıp çamaşır mandalı ya da bu iş için özellikle satılan mandallar ile tutturabilirsiniz. Aynı şekilde buzdolabı poşetinde saklamak istediğiniz yiyecekleri de bu şekilde saklayabilirsiniz.

Un, bulgur gibi yiyeceklerinizin bozulmasını istemiyorsanız paketin için defneyaprağı bırakın.
Muzun çürümemesi ve hatta daha lezzetli olacak şekilde olgunlaşması için uç kısımlarını sıkıca streçleyin.

Patateslerin filizlenmesini engellemek için poşetin içine bir elma bırakabilirsiniz. Aynı yöntemi avokadoların olgunlaşması için de uygulayabilirsiniz.



Püf noktaları

Yumurta soymak bazen sinir bozucu olabiliyor. Haşlanmış yumurtayı kolayca soymak istiyorsak avucumuzla mutfak tezgahı arasında birkaç kez yuvarlamalıyız. Bir başka püf nokta da su bardağının içine bıraktığınız yumurtayı ağzını kapatıp çalkalayın. Bu işlem yumurtanın kabuğunu çatlatacak ve daha kolay soyulmasını sağlayacak.

Buzluğa attığımız pizza, poğaça ve hatta ekmekleri mikrodalgada ısıtırken kurumaması için yanına da bir bardak su koymalısınız. Böylece yiyecekleriniz mikrodalgadan yumuşacık çıkar.

Son olarak pasta yaptınız ve süslemek için farklı bir şeyler arıyorsunuz. Dantelleriniz bu konuda pratik çözümler sunuyor. Pastanın üstüne danteli serin ve isteğe göre pudra şekeri ya da kakao serpin. Sonra da danteli kaldırın. Pastanız kolayca şekil almış olacak.

Mutfak denilince püf noktalar bitmek bilmez. Sizin de var mı şöyle işe yarar pratik bilgileriniz, paylaşıp çoğalalım.

Hadi hepimize kolay gelsin…




Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bilgiler, mutfaktan, pratik, sıcacık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.