Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Evimiz ile İlgili Pratik Bilgiler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 01.09.19, 02:48   #11
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7866
Mesajlar: 29,271
Ettiği Teşekkür: 107615
Aldığı Teşekkür: 155762
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hangi Tencere Daha Sağlıklı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Hangisi daha sağlıklı denilmiş de benden en sağlıklısını söyledim Canan Hanım.

Hatta en sağlıklı toprak tencereyi elde etmek için; toprak tencereyi alacaksın. İçine kuyruk yağı koyacaksın. Mahallenin fırınına vereceksin. Fırının bir köşesinde 24 Saat bu kuyruk yağı pişecek. Toprak tencerenin bütün gözenekleri yağlanmış olacak.
En sağlıklı tencer böyle olur Canan hanım.
Mutfağın güzelliği bozulur diye, metalden yapılmış mutfak hacetleri kullanarak, sağlıksız yaşamaya devam ediyoruz Canan Hanım.
Durum bu Canan Hanım.


Ne çok hanımmışım bennn...

__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 01.09.19, 15:22   #12
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7866
Mesajlar: 29,271
Ettiği Teşekkür: 107615
Aldığı Teşekkür: 155762
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Hangi Tencere Daha Sağlıklı

Hani diyorlar ya, ''filan, filan, filan... Sizin için derledik'' diye

İşte ben de sizler için derledim


Yeni Alınan Toprak Güveç Kullanıma Nasıl Hazırlanır?





Toprak güveçler özellikle et ve kuru fasulye pişirmekte kullanılan kaplardır. Eskiden köylerde ve Anadolu’da sürekli kullanılan toprak tencereler şimdilerde yerini çoktan çelik tencerelere bıraktı. Ancak hala eski lezzetleri arayanlar özel yemekler için toprak tencere kullanıyor.

Toprak güveçler sırlı ve sırsız olarak satılmaktadır. Tencerenin içine parlaklık veren bu sırlama işlemi, su sızdırmazlığı için yapılır. Yani, güveç kabının iç yüzeyi erimeyen bazı maddeler ile kaplanır. Bu maddeler arasında az da olsa kurşun kullanılmaktadır. Bu nedenle güveç alırken iç kaplamasının kurşunsuz olmasına dikkat etmeliyiz.

Yeni alınan bir toprak tencere kullanmadan önce kuru bezle silinir. İçerisine güvecin büyüklüğüne göre 100 ila 200 gr. kadar margarin fırça veya bez yardımı ile, güveç iç yüzeyine sürülerek emdirilir. Eskiden tencereler kuyruk yağı ile yağlanırdı. Fırına sürülür. Bir saat kadar fırında tutulur. İsterseniz bu işlemi mahalledeki ekmek fırınında da yaptırabilirsiniz.

Kiremit olan kaplar güveçlerin hiçbir işlemden geçmesine gerekmez. Aldığınızda güzelce yıkayıp temizlerseniz hemen kullanabilirsiniz. Fakat aldığınız kap toprak güveç ise onların güzelce içinin dışının yağlanması ve büyük ekmek fırınlarında iyice pişmesi gerekir.

Toprak güveç alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Tencerenin alt kısmını işaret parmağınızla tıklatın, eğer tık tık diye ince bir ses geliyorsa o iyi yapılmış bir güveçtir. Ayrıca güveci fırında değil de ocakta kullanacaksanız ateşin çok kısık olmasına dikkat edin. Sıcak tencereyi aniden alıp soğuk bir yere koyarsanız güveciniz çatlar.

Kaynak

__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
daha, hangi, sağlıklı, tencere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.