Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > Fen Bilimleri

Fen Bilimleri Biyoloji, kimya, fizik, matematik


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.07.2013, 19:42   #1
Çevrimdışı
İmge
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yüzen Nükleer Santral 2016’da Hizmete Girecek

Yenilenebilir enerjilerin giderek yaygınlaşmaya başladığı günümüzde, fosil yakıtlardan kurtulmak için sunulan alternatiflerden biri de nükleer santraller. Ancak nükleer güç güvenlik endişelerini de sürekli beraberinde getiriyor. Rusya, ‘yüzen santraller’ projesiyle güvenilir ve taşınabilir enerji kaynağı oluşturmayı amaçlıyor.

Rusya, yeni nesil nükleer santrallerini ‘yüzdürmeyi’ planlıyor. Moskova’nın 2016 yılında göreve girmesini beklediği dev gemiler üzerinde kurulacak santraller, bu sayede enerjinin gerektiği yere gönderilebilecek.

Nükleer santral filosunda yer alacak ilk gemi, Akademik Lomonosov adını taşıyor. 21 bin 500 ton ağırlığında olacak gemide, 69 mürettebat çalışacak.

BİR GEMİ BİR ŞEHRİ AYDINLATACAK

Akademik Lomonosov, iki adet nükleer reaktörle çalışacak. Gemiye enerji sağlayacak reaktörler, aynı zamanda 70 Megawatt elektrik üretecek. Bu miktar, 200 bin nüfuslu bir şehri aydınlatmaya yetecek.

Ria Novosti’nin haberine göre, KLT-40 reaktörlerinin ürettiği enerji aynı zamanda 300 MW ısıya eşit. Gemi, gittiği bölgelerde günde 240 bim metre küp temiz su üretme özelliğine de sahip olacak.

Reaktörler, 40 yıl kullanıldıktan sonra değiştirilecek. Değiştirilen reaktörler özel tesislere gönderilerek yeniden fayda sağlacak şekilde işlemden geçecek.

DOĞAL AFETLERE DAYANIKLI

Rusya’nın hayata geçireceği yüzen nükleer santral projesiyle Çin, Endonezya, Malezya ve Arjantin’in de dahil olduğu 15 ülkenin ilgilendiği belirtildi. İlk yüzen santrali inşa edecek olan Rusya’nın OKBM Afrikantov şirketi, santralin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) tarafından belirlenen standartlara uyduğunu açıkladı.

Şirket, yüzen nükleer santralin doğal afetlere karadaki nükleer santrallere kıyasla çok daha dayanıklı olacağını belirtti.

Yüzen santralin, faaliyeti esnasında suya herhangi radyoaktif veya diğer zararlı madde salımı yapmayacağı da vurgulandı.

Rusya’nın planının başarılı olması halinde, dünyanın dört bir yanındaki nükleer santraller bir gün okyanuslara ve denizlere taşınabilir.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
İmge'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
2016’da, girecek, hizmete, nükleer, santral, santraller, yüzen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.