Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Bir Yudum İnsan > Fen Bilimleri

Fen Bilimleri Biyoloji, kimya, fizik, matematik


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.07.2013, 22:55   #1
Çevrimdışı
İmge
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart "Avrupalıların Tümü Akraba"

Avrupalıların gen kökenleri üzerinde yapılan yeni bir araştırma, kıtada yaşayan tüm insanların akraba olduğunu ve yaklaşık 1000 in yıl önce ortak ataları bulunduğunu savundu.

Bilim insanları, Avrupalıların akraba olduğunu savunan bir araştırmaya imza attı. PLOS Biology dergisinde yayımlanan araştırmada, 2 bin Avrupalıdan alınan DNA’larla genetik izlerin dağılımı tespit etti.

Araştırmacılar, paylaşılan DNA’ların yayıldıkları alanların ölçüldüğü benzer bir çalışmanın dünyanın diğer kıtaları için yapılmadığını, ancak farklı bölgelerdeki insanların da yakın akraba olduklarını düşündüklerini belirtti.

Araştırmada yer alan ABD’nin California Üniversitesi’nden genetik mühendisi Graham Coop, “Aslına bakılırsa, dünyadaki tüm insanların son birkaç bin yıl içinde akraba haline geldiğini söyleyebiliriz” dedi.

TÜRKİYE’DEN AVRUPA’YA KADAR ANALİZ
Bilim insanları, 10 yıldan uzun bir süredir yaptıkları çalışmalarda, tüm insanların henüz birkaç bin yıl öncesine kadar ortak ataları bulunduğu düşüncesini öne çıkarıyordu.

Bu teoriyi test etmek için, Coop ve meslektaşları Avrupa’dan Birleşik Krallık’a kadar 500 bin noktada Avrupalıların gen yapısını analiz etti.

Avrupalıların atalarının kökenlerini bulmak için, paylaşılan DNA kalıntılarının geçmişi hesaplandı. Gen gruplarının zamanla evrim geçireceği ve çeşitleneceği için değişeceğini bilen bilim insanları, aynı DNA’yı taşıyan insanların ortak genlerinin geçmişini inceledi. Sonuçlar, tüm Avrupalıların yaklaşık 1000 yıl önce ortak ataları bulunduğunu gösterdi.

AKRABALIK DERECELERİ ŞAŞIRTICI
Araştırma, bölgelere göre de şaşırtıcı sonuçlar verdi. İtalyanların Avrupalı diğer milletlere olan akrabalık derecesi, diğer milletlerin birbirleri arasındaki akrabalık derecesinden biraz daha düşük çıktı. Araştırmacıları bu durumu, İtalyanların birkaç bin yıl boyunca büyük ve düzenli bir nüfusa sahip olmalarıyla açıkladı.

LiveScience’da çıkan habere göre, Birleşik Krallık’taki toplumlar, birbirlerinden çok İrlanda halkıyla daha yakın akraba. Coop, bu durumun da ‘son birkaç yüzyılda İrlanda’dan Ada’ya göç eden insan sayısının çok fazla olmasıyla ilişkili olabileceğini’ belirtti.

Araştırma ayrıca, Doğu Avrupalıların, Batı Avrupalılara kıyasla birbirleriyle daha yakın akraba olduklarını ortaya koydu.

Chicago Üniversitesi’nde nüfus genetiği uzmanı John Novembre, doğu ve batı Avrupalılar arasındaki farkın, ‘1000 yıl önce Slavlar, Hunlar ve Gotların yayılması ve göçleriyle kaynaklı olabileceğini’ ifade etti.

Bilim insanları, elde edilen yeni bulguların, insanlık tarihi hakkında sunduğu yeni bilgiler dolayısıyla heyecan verici olduğunu belirtti. LiveScience’a konuşan Novembre, “Araştırmacılar geçmiş yıllarda Afrika ve Avrasya’da on binlerce yıl önce yaşanmış göç hareketlerini tespit edebilirdi... Günümüzde Orta Çağ’daki göç ve nüfus değişimlerini inceleyebiliyoruz” dedi.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz İmge'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.07.2013, 01:08   #2
Çevrimdışı
enigma
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: "Avrupalıların Tümü Akraba"

italyanları iliştirememişler
romus romulus destanı ilginçtir ergenokonla nerdeyse aynıdır...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz enigma'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
akraba, avrupalıların, bilim, insanların, tümü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.