Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Spor Dünyası > Futbol | Diğer Futbol Kulüpleri > Fenerbahçe

Fenerbahçe Ne Mutlu Seni Sevene


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.06.2010, 08:44   #1
Çevrimdışı
saya35
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Elano oynarsa Alex de oynar!

Brezilya Milli Takımı’nın Kuzey Kore karşısındaki kötü futbolundan sonra “Alex bu takımda oynamaz mı?” sorusunu yönelttiğimiz otoriteler farklı görüşler ortaya attı. “Elano’nun oynadığı yerde Alex de oynar” diyen de çıktı, yıldız oyuncunun performasının Dünya Kupası için yeterli olmadığını savunan da...









Brezilya Milli Takımı’nın Dünya Kupası’ndaki ilk sınavında Kuzey Kore gibi zayıf bir takım karşısında ortaya koyduğu vasat futbol, “Acaba bu takımda Alex oynamaz mıydı?” sorusunu akıllara getirdi.
Fenerbahçe’deki başarılı performansına rağmen yıllardır Brezilya Milli Takımı’nın formasını göremeyen yıldız oyuncu için futbol kamuoyunun nabzını sizler için tuttuk. Alex de Souza konusunda ilginç tespitlerle karşılaştık...






Tartışmak hata


Alex, Türkiye’de ciklet reklamında oynuyor. Ronaldinho ise Nike’ın global dünya kupası filminde. Ronaldinho’nun olmadığı bir Brezilya Milli Takımı’nda Alex’in yokluğunu tartışmak hata olur. Dunga kendi kafasındaki sisteme uygun oyuncuları oynatıyor. Kore maçında sahaya çıkan 11’in sırt numaraları birden 11’e kadardı. Bu Santos dışında Konfederasyon Kupası’nda kullandığı takım. Dolayısıyla Dunga, milli takımı bir kulüp takımı gibi düşünüyor. Kafasında Alex olsaydı bu takımın işleyişine en azından zarar vermezdi.



Türkiye’de oynar


Alex ancak Türkiye’de oynar... Günümüz futbolu, temposu yüksek ve de mücadele isteyen bir oyun... Koşmayan, pres yapmayan, mücadele etmeyen adama yer yok. Alex bu özelliklere sahip bir oyuncu değil... Buradan Dubai ya da Katar’a gider. Alex, Dünya Kupası’nda iş yapamazdı. Çünkü en fazla oynayacağı yer burası...






Alex de oynar


Brezilya Milli Takımı’nda Elano oynuyorsa Alex de oynar. Oynamaması için hiçbir neden yok. Fizik gücünün yeterli olmadığı, koşmadığı söyleniyor. Ama öyle maçlar oynuyor ki, 10 kilometre de koşuyor. Onun için yapılan eleştirilere katılmıyorum. Koskoca Fenerbahçe’yi sırtlayan bir oyuncu. Eğer bunu yapıyorsa milli takıma gitmeyi de hak ediyor.




Tercih meselesi


Varsayımlar üzerine konuşmak yanlış... İyi oynarken değerlendirmek farklı, vasat oynarken değerlendirmek farklı... İyi bir Alex önemli bir oyuncu... Bence oynar, ama bu bir tercih olayıdır... Rekabet ettiği oyuncular da çok önemli... Onun için dışarıda kaldı... Yoksa Alex’in oyunculuğunu tartışmayalım... Neticede bu hocanın tercihi... Elona’ya bakın; Türkiye’deki performansı çok iyi değil ama Brezilya takımının direkt oyuncusu. Bunlar tercihtir.




Elano gibi olmalı


Alex’in Türkiye’de oynaması ile Dünya Kupası arasında farklar var. Orada bir kere tempo yüksek. Koşmak lazım, mücadele etmek lazım. Alex eğer koşarsa, mücadele ederse tabii ki oynar. Elano’nun Türkiye’deki performansına bakın. Bir de Dünya Kupası‘ndaki performansına... Çok farklı... Alex, Elano kadar oynarsa, mücadele ederse, tempoya ayak uydurursa elbette oynar. Ancak bu donanımlara sahip olması şart.





kaynak
__________________
İnsanlığın haline baktığın zaman, Nuh'un gemiyi kaçırmamış olmasına üzülmemek elde değil.
Mark Twain

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz saya35'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.06.2010, 17:53   #2
Çevrimdışı
Megan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Elano oynarsa Alex de oynar!

Eger milli takımlar otoritelerin yorumlarına gore kurulsaydı ,şu anda milli takımlarda çok daha farklı futbolcuları gormemiz lazımdı ,oysa gerçek ne yazıkki çok daha farklı .
__________________
Ya çaresizsiniz, yada çare sizsiniz.

Benim Hayatımı Yargılamadan önce ..

Benim ayakkabılarımı giy
ve benim geçtiğim yollardan,
sokaklardan, dağ ve ovalardan geç .
Hüznü, acıyı ve neşeyi tad...
Benim geçtiğim senelerden geç,
benim takıldığım taşlara takıl,yeniden ayağa kalk

ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi !!

Ancak ondan sonra BENİ YARGILAYA BİLİRSİN
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alex, elano, oynarsa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.