Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Spor Dünyası > Futbol | Diğer Futbol Kulüpleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.11.2009, 19:54   #1
Çevrimdışı
Aşk_ı Virane
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Eskişehirspor

Anadolu Yıldızı Eskişehirspor








Eskişehirspor kuruluşu diğer kulüplerin kuruluşuna hiç benzemez
Eskişehirspor'u ne İstanbul takımları nede İzmir takımlarında olduğu gibi yabancı uyruklular tarafından kurulmamıştır.Ne de holdinglerin toplanmasıyla oluşmuştur. Eskişehirspor Eskişehir'in bağrından çıkmıştır.

1963 yılında Türkiye akademiler arası futbol şampiyonası düzenlenir. Eskişehir ticari ilimler akademisi finalde Ege Üniversitesini 6-0 gibi büyük bir farkla mağlup eder. Maçın bitiminin ardından gözlemci Burhanettin Türker, kafile başkanı Nafiz Yazıcıoğlu'nun kulağına şunları söyler " Madem elinizde böyle bir kadro var neden 2.lige katılmıyorsunuz " 1965 yılında Eskişehirspor kurulur ve başkanlığına Aziz Bolel getirilir. Akademispor'un birçok futbolcusu Eskişehirspor'un formasını giyer. Takımın renkleri siyah ve kırmızı olarak belirlenir.

Es-Es aldığı başarılar nedeniyle daha sonraki on yıl boyunca Anadolu'da kurulan tüm takımlar Eskişehirspor'u örnek alır. Siyah kırmızı renkleriyle birlikte. Eskişehirspor'u örnek alan kulüpler bugün 1. ligde başarıdan başarıya koşar.

Eskişehirspor'un birde lakabı var.Ona Kırmızı Şimşekler derler. Es-Es'in renklerini almayanlar lakabını almıştır. Anadolu'daki birçok takımın lakabı şöyledir: Mor şimşek, Mavi şimşek, Kara şimşek bu örnekler sürüp gider.

1965-66
Eskişehirspor kurulduğu yıl katıldığı 2.Türkiye liginde şampiyon oldu ve 1.lige yükseldi.

1966-67
Birinci Türkiye liginde ilk sezon 17 takım arasında sekizinci olsan Eskişehirspor için başarılı yıllar başladı.

1967-68
Abdullah Gegiç'i takımın başına getiren Eskişehirspor 17 takım içinde dokuzuncu sırayı elde etti.

1968-69
Eskişehirspor altın yıllarını yaşamaya başladı.Kırmızı Siyahlı takım üç büyüklerden ikisini geride bırakarak ligi ikinci sırada tamamladı.

1969-70
Eskişehirspor ligi yine ikinci tamamladı.Aynı sezon bitiminde Fethi,Nihat ve Enderin golleri ile Galatasaray'ı Türkiye Kupası finalinde 3-2 yenerek kupayı müzesine taşıdı.

1970-71
Kırmızı Şimşekler 34 puan ile lig Dördüncüsü oldular.UEFA'da İspanya'nın dev takımı Sevilla'yı eleyen Eskişehirspor Hollanda'nın Twente takımına yenildi ve UEFA kupasında şansını yitirdi.

1971-72
Eskişehirspor yine ligi pek çok büyük takımın önünde ikinci tamamladı.Lig ikincisi olarak katıldığımız Başbakanlık kupasında Altayı 2-0 yendik ve kupayı kazandık.

1972-73
Eskişehirspor bu sezonda üçüncülüğü elde etti.Türkiye kupasında Galatasaray'a UEFA Kupasında İtalya'nın Fiorentina takımına yenilerek elendi.

1973-74
Kırmızı Siyahlılar Türkiye kupasında Bursaspor'u 2-1 yenmesine rağmen rövanşta 1-0 yenilerek elendi.Şimşekler ligi dördüncü sırada tamamladılar.

1974-75
Anodolu'nun yıldızı Eskişehirspor ligi üçüncü sırada tamamlarken Şekerspor'a tek golle yenilerek elendi.

1975-76
Eskişehirspor için duraklama ve gerileme dönemi başladı. Şimşekler ligi dokuzuncu sırada tamamlarken kupa Elazığspor'a penaltı atışları ile yenilerek elendi.UEFA'da da Bulgaristan'ın Levski Spartak takımına her iki maçta da yenildik

1976-77
Ligi yine dokuzuncu sırada tamamladık.Türkiye kupasında Trabzonspor'a ilk maçta 1-0 yenildikten sonra ikinci maçta 0-0 berabere kalarak kupaya veda ettik.

1977-78

Es-Es 25 puanla ligde onikinci oldu.Türkiye Kupasında Eskişehir'deki maçta Adana Demirspor'a 5-3 mağkup oldu ve elendi

1978-79
31 puanla ligde yedinci olan Kırmızı Siyahlılar kupada da Sakarya'yı eledikten sonra Fenerbahçe'ye yenildiler ve Türkiye Kupası dışında kaldılar.

1979-80
Eskişehirspor ligde altıncı oldu

1980-81
Eskişehirspor 31 puanla tamamladı ligde yine altıncı sırayı aldı.

1981-82
Eskişehirspor 17 yil sonra 29 puan ile ligi onbeşinci sırada bitirdi ve yine küme düştü.Son maçımızda Beşiktaş'a maçın yarıda kalması ile hükmen yenildik

1982-83
İkinci Türkiye Liginde ilk sezon zorlu geçti.43 puan topladık ancak ligi ikinci sırada tamamlayınca 1.Türkiye ligine terfi edemedik

1983-84

Eskişehirspor 16 takım arasında şampiyonluğa ve 1.Türkiye ligine kavuştu.Şimşekler bu sezon 49 puan topladılar.

1984-85
Birinci lige dönen Kırmızı Siyahlılar ilk sezonu onuncu sırada tamamladı

1985-86
Eskişehirspor 1.ligde 33 puanla onuncu oldu.Sinan Alaağaç Abant Kampında vefat etti

1986-87
34 puanla dokuzuncu olan Kırmızı Şimşekler Türkiye Kupası'nda ilk maçta 2-1 yendiği rakibi Gençlerbirliği'ne Ankara'da 5-0 yenildi ve kupayı kaybetti.Türkiye Kupası'nı kazanamayan Kırmızı Siyahlılar Ankara'da Beşiktaş ile 2-2 berabere biten maçta penaltı atışları ile 6-4 galip geldi ve Başbakanlık Kupasının sahibi oldu.

1987-88
Ligi 46 puanla onbeşinci sırada tamamlayan Kırmızı Siyahlılar başarılı günlerini geride bıraktı.

1988-89
Birinci Türkiye liginden ikinci kez düştük.Eskişehirspor'un onaltıncı sırada tamamladığı ligde topladığı puam sayısı 41 idi.

1989-90
İkinci Türkiye liginde üçüncü dönem,Eskişehirspor başarılı olamadı.17 takım arasında 44 puanla sekizinci olan Kırmızı Siyahlılar Türkiye Kupasındaİnegölspor'a 2-1 yenildiler

1990-91
İkinci Türkiye ligi sona erdiğinde Eskişehirspor'un puanı 53 olabildi.Siyah Kırmızılı takım bu sonuçla ligi üçüncü sırada tamamladı

1991-92
İkinci Türkiye liginde şampiyonluğu kovalayan Kırmızı Siyahlılar bir anda kendilerini üçüncü lig cenderesinde buldular.18 maçta 40 puan toplayan Eskişehirspor tarihinde ilk kez üçüncü lige düştü.

1992-93
Eskişehirspor'un 3.lig esareti fazla sürmedi.Şimşekler 73 puanla şampiyonluğu kazanırken yeniden ikinci Türkiye ligine döndüler

1993-94

İkinci Türkiye ligi üçüncü grubunda yer alan Eskişehirspor Play Off için yeterli puanı toplayamadı. Klasman grubunda mücadele etti.Sonuç alamadı.

1994-95
Eskişehirspor Play Off'a kaldı ancak ilk iki sırayı alarak birinci lige doğrudan çıkamadı.Konya'da yapılan yükselme grubu maçlarında yedi takımı geride bırakarak şampiyon oldu ve 1.lige çıktı

1995-96

Eskişehirspor bir kez daha 1.lige döndü.Ancak peş peşe gelen yenilgiler ve başarısız sonuçlar yeniden ikinci lige dönmemize neden oldu

1996-97
Eskişehirspor Play Off'u yakalayamadı.Klasman grubunda Konya ile çekişti.Konya'da ligin son maçı finaldi.Eskişehir kaybetti,Konya kazandı.

1997-98
Yükselme grubuna yükselme başarısı gösteren Şimşekler burada başarılı olamadı.Grubu son sırada tamamladı.

1998-2003
Eskişehirspor 2. lig klasman grubunda oynuyor. Ligi orta sıralarda tamamlamak alışkanlık haline geldi...

[media]http://parkingmusic.com/files/eskisehir marsi.mp3[/media]



__________________
Herkesi O'na benzetiyorsan aşıksın demektir;
Eğer O'nu herkese benzetiyorsan artık "yalnızsın" demektir.

Konu Aşk_ı Virane tarafından (18.11.2009 Saat 20:59 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Aşk_ı Virane'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2009, 19:55   #2
Çevrimdışı
Aşk_ı Virane
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eskişehirspor

Taraftarlar !
Eskişehirspor, Anadolu takımlarında ender rastlanan bir taraftar desteğine sahiptir. Açık tribünde Altes, kapalı tribünün sol tarafında Ayder ve Kızılcıklı grupları, sağ tarafında ise Eskişehir'de okuyan üniversiteli gençlerin oluşturduğu Ünieses grubu takımlarına ellerinden geldiğince destek verir.

Ayrıca Eskişehirspor'da bu taraftar bütünlüğünün oluşmasının en büyük nedeni efsane amigo "Amigo Orhan"'dır. Ayrıca Nefer Grubu ve Diğer Gruplarda Bulunan Bayan Taraftarlarda Takıma Büyük Destek Verir.

Ayrıca dünya ligleri tarihinde bir 2.lig maçında deplasmana en çok taraftar götüren bir taraftar topluluğuna sahip bir takımdır (konya 32000 kişi) Her ne kadar bu rekor 2005-2006 sezonu play-off final maçında Ankara Cebeci Stadyumunda Pendikspor karşısında kırılmak istensede bu rakam 27.000 kişi de kalmıştır.
__________________
Herkesi O'na benzetiyorsan aşıksın demektir;
Eğer O'nu herkese benzetiyorsan artık "yalnızsın" demektir.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Aşk_ı Virane'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2009, 19:55   #3
Çevrimdışı
Aşk_ı Virane
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eskişehirspor

1970'li yıllarda Eskişehirspor'un adı taraftarı ve Amigo Orhanı ile birlikte anılıyordu. İstanbul dükalığı'na son veren ve Anadolu'da devrim yapan Eskişehirspor sadece Eskişehir'in değil tüm Anadolu kentlerinin takımıdır. Bu nedenle taraftarları tüm Anadolu'dur. Anadolu kentlerine yolunuz düşerse bir çok yaşlı insanın Eskişehirspor'u tuttuğuna tanık olursunuz.

Amigo Orhan ise Siyah ve Kırmızı renklere ayrı bir canlılık verir. Türkiye'de gerçek anlamıyla amigo kavramını başlatan Eskişehirspor taraftarları ve Amigo Orhan'dır. Orhanın bir elini kaldırışıyla tüm stad donar kalır. Bir el işaretiyle gök gürültüsü gibi şarkılar, marşlar tüm kentde yankılanırdı.

Eskişehirspor ilkler takımı oldugu gibi taraftarıda o yıllarda herşeyin ilkini yapmıştır. Ülkede deplasmana maça gitme olayını Eskişehirspor taraftarı başlatmıştır. Tribünlerde kartondan dev yazılar yazmayı yine Eskişehirspor taraftarı yapmıştır. Şarkıları,marşları hep ilk olarak Es-Es taraftarı gerçekleştirmiştir.

Eskişehirspor taraftarı büyüktür, 'En' büyüktür.

Eskişehirspor taraftarı deplasmana çıkartma yapan ilk taraftardır. Fotoğrafta Amigo Orhan ve Ali Sami Yen Stadını adeta istila eden Siyah - Kırmızılı taraftarlar görülüyor.

Amigo Orhan'ın yeşil sahalara inmesi yasaklanır. Amigo Orhan için Açık Tribünde özel bir bölüm yaptırılır. Bu özel bölüm Amigo Orhan'ın tahtıdır ve "ülke" oradan yönetilir.

Stadlarda söylenen şu şarkıyı unutmak mümkün müdür ? "Yağmurlarda çamurlarda her maçına gelmedik mi ?" Bu şarkıya en çok yakışan hiç şüphesiz Eskişehirspor taraftarıdır. 1. lig kulüpleri "sinek avlarken" çoğu zaman Eskişehir Atatürk Stadında oturacak yer kalmazdı..


__________________
Herkesi O'na benzetiyorsan aşıksın demektir;
Eğer O'nu herkese benzetiyorsan artık "yalnızsın" demektir.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Aşk_ı Virane'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2009, 21:18   #4
Çevrimdışı
Aşk_ı Virane
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eskişehirspor

Bir Eskişehir Masalı: Eskişehirspor

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde diye başlar ya en güzel peri masalları. Adettendir diye bende öyle başlayacağım. Çünkü birazdan anlatacağım gerçekleri dedelerimden ve babamdan adeta masal edasıyla yıllar yılı dinledim.Bir Eskişehirspor masalıdır bu. Tarih kendini yenilerken nice efsaneleri bitirip (Vefa, Altınordu, Göztepe) yenilerini sinesinden doğururken Eskişehirspor nasıl oluyor da yıllardır sustuğu halde kendini yeniden üretiyor? “Aslında bir başkaldırı, bir Anadolu şahlanışı, bir değişimin işareti, her defasında kendini yeniden üreten bir heyecanın, tarihsel bir heyecanın adı Eskişehirspor” diyor Gazeteci Murat Vural yazısında Eskisehirspor için . İçinden tren ve nehir geçen güzel bir şehrin kalbinden sadece Eskişehirspor aşkının geçmesini ancak taraftar kültürüne borçlu olabileceğimizi düşünüyorum bende. Eski tüfek insanların sevdalarını asla terketmeyişinin ve çoçuklarına, hatta torunlarına anlatışının sonuçu bu peri masalı devam etmektedir.

1965’ de 3 mahalle takımının birleşmesi sonucu kurulan, namıdiyar “Esesler” kurulduğu yılın ertesi şampiyon olarak birinci lige yükselmiş ve Türk futbol tarihine damga vuran “Kırmızı Şimşekler” o vakit çakmaya başlamıştır.Ligdeki başarılarından dolayı Eskişehirspor’a o yıllarda Avrupa’nın kapıları da açılmıştır. Kırmızı-Siyahlı ekip, Balkan Kupası’nda Dinamo Sofya, Lokomotiv Sofya, Farul Konstanza, Nis ve Dinamo Tiran; Kupa Galipleri Kupası’nda Mikkelin ve Dinamo Moskova; UEFA Kupası’nda ise Sevilla, Fiorentina, Köln ve Levski Sportaks takımlarıyla karsılaştı. Eskişehirspor’un en unutulmaz Avrupa maçı, 1970 yılındaki Sevilla karsılaşmasıydı. İlk maçta rakibine 1-0 yenilen Es Es, rövanşta Fethi Heper’in son on dakikaya sığdırdığı 3 golle gülen taraf oldu.

O günün canlı tanıkları, şimdilerde saçlarına düşmüş aklarla Eskişehir sokaklarına o güzel günlerin bir daha geleceğini umarak hüzünlü ama ‘biz o günleri gördük’ diyerek de gururlu yürüyorlar.Yer sıkıntısı nedeniyle hepsini anlatamayacağım için özür diliyor İsmail Alkılıçgil’in deyimiyle “An adolu Yıldızı Kırmızı Şimşekler Avrupalara taştılar. Turlar attılar, Galatasaray, Beşiktaş ve Fener’in fiyakalarını bozdular, Türk futbolundaki patronluklarına son verdiler. 3 kez ikinci, 2 kez üçüncü, 2 kez dördüncü oldular. Kral esesin saltanatı tam 17yıl sürdü.Bu süre içersinde, kralını eze eze, hepsini getirdi dize, var mı artık başka söze ?” deyip görkemli maziyi bir kenara bırakmadan önce ekliyorum; müzesinde 1 Türkiye Kupası, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 3 Başbakanlık Kupası bulunmaktadır.


Ayrıntılarla ilgilenenler için bir de not iliştiriyoruz Tuna Kiremitçi”nin kaleminden: “Hayranlık duymak için sayısız neden var ama onları anlatmak için bu yazı çok yetersiz kalır. Kitabı okumak lazım.” ( Anadolu Yıldızı Eskişehirspor- Özgür Topyıldız, İletişim yayınevi)

“İstanbul’da Vefa maçına 25, Ankara’daki PTT maçına 40 bin insan koşar. Futbolseverler futbol seyretmek için Eskişehirspor’u tercih ederler artık Türkiye’de.” diyor Milliyet Arşivlerindeki yazısında Ercan Güven.

“ ‘O’nun başlattığı Anadolu Devrimi’ni taçlandıran Trabzonspor’dur.Trabzon’un Birinci Lig’de elde ettiği şampiyonluklar, Türk futbolunun dört büyükler tanımına yönelmesine neden olsa da, Eskişehirspor, hangi ligde top koşturursa koştursun, her zaman gerçek futbol seyircisinin saygıyla andığı çok parlak bir maziye sahiptir.”

Ardan Zentürk Sakarya Gazetesi

Özgür ansiklobedi Vikipediye göre “ 3.lig maçlarını bile 20 bin kişiye oynayan, deplasmana bile 40 bin kişiyi sürükleyerek Guiness rekorlar kitabına girmiş bir efsaneden bahsediliyor bu peri masalında.

Peki ya parlak geçen 17 yılın sonunda?
Aynen Şair Haydar Ergülen’in dizelerindeki gibi
Ben ondan öğrendim düşe kalka
Amatör kümede aşkla gezmeyi
Eskişehir vefa maçlarını görseniz
Vefalı olurdunuz Eskişehir’e karşı
Nerde vefa Eskişehir düşüyor
Ellerim donuyor alkış üşüyor”
ve sadece şairin elleri değil maç günlerini resmi tatil ilan eden koskoca bir şehir donakalıyor. 3.lige kadar düşüyor Eskişehirspor. Kimileri uyandırmak istiyor yazılarıyla bu şehri ama nafile

“ Keşke, o Atatürk Stadı’nın sesi olsaydı da konuşabilseydi. Sizlere, bestekar, sanatçı ve orkestra şefi Amigo Orhan’ı anlatabilseydi. ‘‘Fethi-Nihat-Ender, filelere gönder’’ diye nasıl bağırıldığını, ‘‘Es Es Es- Ki Ki Ki- Eski Eski Es’’ sloganının nasıl yaratıldığını da.. Fethi’nin gollerini, Nihat’ın Ender’in kıvraklığını, Burhan’ların, Vahap’ın, Kamuran’ın ustalığını, İsmail, İlhan, Nuri, Necdet, Abdurrahman’in cengaverliğini.Hey gidi Eskişehir Atatürk Stadı, beni duyuyor musun? Anlat onlara, anlatabilirsen. O futbolcular bilsinler, kimlerin formasını giydiklerini” diye sesleniyor Hürriyet gazetesindeki yazısında Devrim Sağıroğlu.
__________________
Herkesi O'na benzetiyorsan aşıksın demektir;
Eğer O'nu herkese benzetiyorsan artık "yalnızsın" demektir.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Aşk_ı Virane'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2009, 21:42   #5
Çevrimdışı
Aşk_ı Virane
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eskişehirspor




“Evet şimdiki nesil o Eskişehirspor’u nereden bilecek?

Aaaaahh ah’ O eski Es Es’li günleri anlatabilsek; şimdiki gençler ellerini böğürlerine vurur, “Biz de isteriz” diye ağlaşırlardı.Tribünlerdeki seyircilerde kırmızı ve siyah kartonlar olurdu. Bir bakarsınız; kırmızılar siyaha, siyahlar kırmızıya dönüşür, tribünler bu dalga sanatsal değişimin ahengi içerisinde, göreni mest ederdi. Derken yine zarif hareketlerle bu iki rengin üzerine beyaz renklerle ESKİŞEHİRSPOR yazısı bezenirdi. Hani Seul Olimpiyat’larında yapılan o unutulmaz gösteriler gibi.Seyirciler ellerindeki kartonları ahenkle sallar, tribünlerde öyle estetik bir dalgalanma olurdu ki; futbol taraftarlığı, zor ulaşılan bir sanat olurdu.” diyor Ali Sami Alkış 17 Ocak 1995 Türkiye gazetesindeki yazısında.


“Bir Eskişehirspor vardı ki. “Simdi de var” diyeceksiniz. Ama öylesi değil. O Eskişehirspor’u sevenler bilir. Yasayanlar anlatır ancak.Kültürlü, kafalı, terbiyeli insanlar takımıydı Eskişehirspor. Liglere renk getiren takımdı. Bir Amigo Orhan’ı vardı ki. Gerçek bir orkestra şefi gibiydi. Çıkardı sahanın ortasına. Bale yaparcasına zarif hareketlerle staddaki binlerce insanı coştururdu. Kucağında bebesiyle maça gelirdi Eskişehirli anneler. Ak saçlı nineler, aksakallı dedeler görülürdü tribünlerde. Ve Amigo Orhan küfür ettirmezdi. Tatlı tatlı takımını coşturmanın sırrına erişmişti çünkü. O Eskişehirspor bir dönemdi Türk futbolunda. Futbolcusuyla, futboluyla, taraftarıyla, amigosuyla, yöneticisiyle, coşkusuyla ve rengiyle” diyor büyük usta Halit Kıvanç (Gol diye diye)


Kapısına kilit vurulma aşamasında bile klübü satın almak isteyen taliplilerinin hevesini kursağında bırakan bir takımdır Eskişehirspor. Şehrin takımıdır ve taraftarındır ama çile dolu yıllar devam eder. Yine benzer haberlerle doludur gazeteler.

“Asaleti ve elbisesinden başka her şeyini yitirmiş bir aristokrattı Eskişehirspor. Meteliğe kursun atıyor. Kasa tamtakır. Lig üç. Hayat çok güç.Can garip, can suskun, can paramparça burada.” Diyor 03.12.1992 tarihli’ yazısında Ercan Güven (Milliyet) Evet doğrudur ama hiçbir zaman taraftarını yitirmemiştir. Başka sevdalara kapalıdır bu şehir insanı.Alt liglere düşse de, senelerce orada kalsa da taraftar sayısı azalmak yerine artan dünyadaki ender takımlardan biridir.“Eskişehirspor hariç, futbolu hiçbir zaman sevmedim. Zaman zaman heyecanlandığım oldu herkes gibi, TV’de bir iki maç izledim. Çocukluğumda ’siyah-kırmızı / Anadolu yıldızı’ sloganıyla, Es-Es’in maçlarına gittim, onların başarısı için dua ettim, uzun yıllar Eskişehirsporlu olmakla övündüm. Simdi daha da çok övünüyorum”(13.04.2000 Etyen Mahçupyan, Radikal)

Bu süreçte rakip taraftarlardan bile destek almıştır Eskişehirspor. Eksikligini duyanlar ozleyenler olur.

“Avrupa Birliği Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, geçen hafta Türkiye’yi, tuttuğum futbol takımı Mikkeli (ki daha sonra başkanı oldum) 1971-72 sezonunda Eskişehirspor’a 4-0 yenilince tanıdım” demişti.

Bu sözü duyunca bir zamanlar fırtına gibi esen, şampiyonluğu bir kere F.Bahçe’ye, iki kere de G.Saray’a kaptıran Eskişehirspor’u ne kadar özlediğimi fark ettim”

Emre Aköz Sabah Gazetesi
__________________
Herkesi O'na benzetiyorsan aşıksın demektir;
Eğer O'nu herkese benzetiyorsan artık "yalnızsın" demektir.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Aşk_ı Virane'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2009, 21:53   #6
Çevrimdışı
Aşk_ı Virane
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eskişehirspor




“Bursa’dan gelen “Sizsiz Birinci Ligin tadı mı olur, sizi seviyoruz, yeriniz orası değil, biz sizden ilham almıştık” gibi cümlelerini hatırladığımız Bursasporlu bir taraftarın mektubu vardı.” Sakarya Gazetesi

“Belki başkaları için başka şehirlerdir ama benim için “en deplasman” deplasman şehri Eskişehir’dir. Bir kere, İstanbul’u çıkış noktası alırsak, tam bir orta mesafe durağı. Sabah yola çıksanız, maça yetişemezsiniz. Mecburen aksamdan hareket edersiniz. Son tren ve geç otobüsler bile sizi çoğu zaman gün ağarmadan Eskişehir’in ortasına bırakıverir. Riskli iş. Eskişehir’de, çok özel bir durum yoksa “tam pansiyon” konuk edilirsiniz: Günde üç posta taarruz. Sabahın körü postası, stad postası ve uğurlama postası. Tezahürat her zaman coşkuludur, Eskişehir taraftarı muhabbetlidir. En çok gittiğimiz şehir Eskişehir değil ama en kaydadeğer anılarımızın büyük bölümü Eskişehir’de galiba. ”(Kitap: Futbol ve Kültürü Roman Horak / Wolfgang Reiter / Tanıl Bora 1993)

“Ayrılık unutulmaksa, ask unutmamaktır. İki günde bir teknik direktör değiştiren, başka takıma gitmek isteyen futbolculara cezalar yağdıran ve balık hafızasıyla yasayanlar için, bu satırlar şaşırtıcı olabilir ancak gerçekler kütüphanelerin kuytu bir köşesindeki eski gazetelerde ve içinden nehir geçen o şehrin yüreğinde yatıyor.” Diyerek haykıracaklardır sonsuz Eses Aşklarını.(15 Ocak 2004 Türker Aslan Radikal Gazetesi Futbol Dergisi )

Peki ya şimdi?

Kimi sözlük yazarlarınca “Geleceğin Barcelonası” diye tanımlanarak şımartılsa da Lig A da lider konumda bulunan Eses 11 maç kadar yakın artık sevdiğine. 12 yıldır büyüttüğü super lig hasretini büyük bir vuslatla sonladıracak ki taraftar şimdiden sabırsız.Bu hafta liderliği aldığı seyircisiz oynanan Kartalspor maçı ki bu Türkiye’de eşi görülmemiş bir olaydır. seyircisiz oynanmasına ve tv’den canlı yayınlanmasına rağmen deplasmana taraftarlar gitmiş stad dışında tezahuratlariyla destek olmuştur.

Son maclarda açılan pankartta zaten herşeyi özetler cinsten: “ Geliyoruz. Bir “istanbul masalı bitti artık”
Ve siz yerlerinizde sıkı durun. Çünkü bir peri masalının gerçek olduğuna ilk defa şahit oluyor olabilirsiniz.




__________________
Herkesi O'na benzetiyorsan aşıksın demektir;
Eğer O'nu herkese benzetiyorsan artık "yalnızsın" demektir.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aşk_ı Virane'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2009, 22:03   #7
Çevrimdışı
Aşk_ı Virane
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eskişehirspor

__________________
Herkesi O'na benzetiyorsan aşıksın demektir;
Eğer O'nu herkese benzetiyorsan artık "yalnızsın" demektir.

Konu Aşk_ı Virane tarafından (18.11.2009 Saat 22:48 ) değiştirilmiştir..
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aşk_ı Virane'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2009, 22:46   #8
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eskişehirspor

Ellerine sağlık sağlık Aşk-I Virane, bravo valla

Teşekkürler paylaşım için.



(en sonda ne eklenmişse, göremedim ben)
  Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 18.11.2009, 22:47   #9
Çevrimdışı
Aşk_ı Virane
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eskişehirspor

En son eklediğim video. Ama neden açılmadığını bende anlamadım

Edit ; Düzelttim, izleyebilirsiniz
__________________
Herkesi O'na benzetiyorsan aşıksın demektir;
Eğer O'nu herkese benzetiyorsan artık "yalnızsın" demektir.
  Alıntı ile Cevapla
Aşk_ı Virane'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 18.11.2009, 22:58   #10
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Eskişehirspor

Şimdi izleyebildim, teşekkürler
  Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
eskişehirspor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.