Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Maksat Muhabbet Olsun > Geyiğin Hası

Geyiğin Hası Ciddiyetten mi sıkıldık? İşte rahatlayacağımız yer.


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.09.2015, 16:35   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart NASA mı Daha Hızlı 500T mi?

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, yakın bir zamanda Ay'a yaklaşık 30 dakikalık bir sürede gitmenin planlarını yapıyor. 500T'nin süresi ise 120 dakika.




Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, yakın bir zamanda Ay’a yaklaşık 30 dakikalık bir sürede gitmenin planlarını yapıyor. İETT’nin efsane otobüsü 500T’nin sefer süresi ise 120 dakika.
İnsanlık var olduğundan beri hep daha fazlasını istemiştir. İnsanlığın iç güdüsünde olan ‘daha fazla’ arzusu, özellikle bilimin gelişmesindeki en önemli faktör. Bilinmeyenlerle dolu bir gayya kuyusu olan uzay bile insanın hırsları ve merak duygusuyla keşfedildi ve keşfine devam ediliyor. NASA ise uzaya daha hızlı varabilmenin planlarını yapmaya başladı.

IŞIK HIZINA ULAŞABİLMEK


NASA’nın ‘Çılgın proje’si ışık hızına ulaşabilmek. Günümüz teknolojisiyle zor bir ihtimal olan bu hıza daha fazla yakınlaşmak için çalışmalarını sürdürüyor. NASASpaceFlight.com’a göre uzay yolculuğu ilgili yapılan testlerde NASA, başarıya ulaşmış gibi gözüküyor.


FİZİĞE KARŞI ÇIKMAK: MOMENTUM AKILLI OLSUN!


Fizik kurallarına göre ışıktan daha hızlı bir hareket bulunmuyor. NASA ise ilk olarak ışık hızına yakınlaşıp ardından bu hızı geçmek istiyor. Elektromanyetik sürücü teknojisi kullanılarak yapılan deneylerde kullanan bu teknoloji oldukça karmaşık. Elektriksel enerji, propellant’e (Uzay gemisi yakıtı) çevriliyor.

Basit olarak bu şekilde anlatabileceğimiz teknoloji, bilimsel veriler ışığında imkansız olarak kabul ediliyor. Çünkü bu uygulamalar, momentum kanunlarını hiçe sayıyor.

DAKİKALAR İÇERİSİNDE AY’A GİDİYORUZ


NASA’nın ışık hızıyla gireceği yarış için çalışmalara başladığı özel motorları sayesinde, insanlık Ay’a 30 dakika kadar bir sürede varabilecek. Ay dışında galaksi yolculukları da
yapmak da planlanıyor.


DÜNYA’DAN AY MI, TUZLA’DAN CEVİZLİBAĞ MI DAHA YAKIN OLACAK?


NASA’nın planlarına göre Newton yasaları bir kenara atılacak ve 30 dakikada Ay’da olacağız. Bu hesaba göre İstanbul’un efsane toplu taşıma aracı 500T’nin Tuzla’dan Cevizlibağ’a gittiği 120 dakikalık sefer süresi boyunca NASA, iki kez Ay’a gidip gelebilecek.


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
500t, daha, hızlı, nasa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.