25.11.2015, 19:43 | #1 |
Çevrimdışı
|
Domuz Eti
Aramızda inançlı arkadaşlar olabilir;kusura bakmasınlar ama ben domuz eti yerim.Bana göre sığır ve Kuzu'dan bile lezzetlidir.
Tabii domuz derken ikiye ayırmak lazım.Pembe renkli çiftlik domuzları ve yaban domuzları.İkisinden de çok yedim;rostosundan,sosisine ve pirzolasına kadar enfes bir lezzeti vardır.Çiftlik yani ehli domuzların eti açık renk,yaban domuzlarının ki ise koyu renktir.Bilhassa yaban domuzu çok temiz bir hayvandır ve sadece tarlalardaki tohumları,mısırları yer.Ancak Eti'nin körpe olması için yaşı 6 ayı geçmemiş domuzların seçilmesi lazım.İstanbulda bazı şarküteri dükkanlarında satılır,bilhassa sosisi çok lezizdir.İngilizlerin o meşhur ''bacon and eggs'' kahvaltısı vardır ki;orada yaşadığım yıllarda çoğu kez kahvaltıyı öyle yapardım.''Bacon'' dedikleri kenarları yağlı domuz etidir( ama yaban domuzu eti değildir).Yumurta ile beraber sahanda kızartıldıklarında enfes olur. Bu arada unutmayalım;domuz yağı ilaç sanayiinde de çok kullanılır. İsteyen yer,istemeyen yemez ama ben afiyetle yerim!
__________________
|
9 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.11.2015, 22:04 | #4 | |
Çevrimdışı
|
Cevap: Domuz eti
Alıntı:
|
|
5 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.11.2015, 22:04 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Domuz eti
|
5 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.11.2015, 22:10 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Domuz eti
|
4 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.11.2015, 22:11 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Domuz eti
Afiyet olsun o zaman!
|
4 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.11.2015, 22:20 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Domuz eti
Ben normalde kesinlikte ağzıma "et" koymam.
Ama bir kere yabancı arkadaşlar tarafından zorla tadına baktırıldım. Beğendim ama çaktırmadım vejeteryan takıldığım için 2.'de zorlamaya gerek kalmadan ben yedim 3.'de içkinin yanına domuz etinden meze yapın bugün tüm zincirleri kırdım dedim Tabii sonradan domuzlarında canlı olduğu bizler gibi yaşamaya hakları olduğu yavruları falan aklıma gelince tekrar yememeye başladım Bu arada "Andouille au lard maigre" adı verilen Fransız mezesi özellikle şarapla harika gidiyor. Aynı etkiyi rakıda da yaratır bence. Hani domuz etinden yapılmış baharatlanmış ve soslanmış pastırma gibi Tarifini verebilirim |
4 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.11.2015, 22:37 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Domuz eti
|
3 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.11.2015, 22:46 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Domuz eti
Almanya da Kaufhof'larda et reyonuna inildiğinde eğer full domuz eti satılıyorsa iğrenç kokardı ortalık.Nasıl lezzetli olabiliyor hayret..
|
8 Üyemiz Farbak'in Mesajına Teşekkür Etti. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
domuz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |