Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Maksat Muhabbet Olsun > Geyiğin Hası

Geyiğin Hası Ciddiyetten mi sıkıldık? İşte rahatlayacağımız yer.


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 05.02.2016, 06:33   #1
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Balık Üzerine Sohbetler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Palamut`un üstüne kalkandan başka balık tanımam.

Palamutun kilosu 150 lira olmuş...

O zaman palamuta devam.

Uff bu arada ağzım da sulandı ha...
Deniz ürünlerinden hiç anlamıyorsun Aristo..

Sus, sus...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.02.2016, 00:33   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soslu Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Agamıza Kalkan bile beğendiremedik ha!..

Palamutu da beğenmediği belli...

Kala kala geriye Milas sahil kasabalarının kültür çupraları kaldı...
Kalkan balığına laf söyleyen çarpılır yahu..

Ben Palamut için dediydim. Başka bir konuda yine Palamut da, Palamut dediğini biliyorum...

Sardalya gibi sıradan bir balık. Tam mevsiminde fırında yapılırsa eh işte.

Senin oralarda burada olmayan taze balık her zaman bulunur... Dülger (Peygamber Balığı) denk gelirsen, al... Tipine bakma. Tipsizdir biraz. Kilosu 60-70 TL civarı. Bak bunu ye, bana bir sürü dua edeceksin. Kızartma yapacaksın... Şiş de yapılır, onu sen beceremezsin..

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.02.2016, 00:37   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soslu Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Palamut`un üstüne kalkandan başka balık tanımam.

Palamutun kilosu 150 lira olmuş...

O zaman palamuta devam.

Uff bu arada ağzım da sulandı ha...
Burada klavyen sürtçmüş sanki...

Kalkan'ın kilosu 150 TL olmuş diyecektin sanırsam. kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyelim.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.02.2016, 00:59   #4
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soslu Izgara Palamut

Bu kış palamut çok pahalı , ancak iki kere alabildim .
Aslında bütün balıklar pahalı ama önceden palamutu ucuz yemiştik .


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.02.2016, 01:03   #5
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soslu Izgara Palamut

@Aristo
Bu balığın hiç canı yoktur, arkadaşlar ile yakalamaya çıktığımızda ağdan çıkarıp kıçüstüne attığımızda, bir iki sefer kuyruk vurduktan sonra ölür, fazla can mücadelesi olmaz. Dayanıklı bir balık değildir, sıcak ortamda çok çabuk bozulur kendini salar.
Alırken;
gözlerinin canlılığı,hafif kıvrık olması ve parmak ile bastırıldığında sert olması gerekir.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.02.2016, 01:28   #6
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soslu Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Kartal Mesajı göster

Palamutun en güzel ızgara yapılacağı aylar Eylül, Ekim, Kasım aylarıdır.
Bu aylarda yağmur yedikçe yağlanır ızgarası o aylarda yapılır, çok güzel olur.
Birde mayıs aylarında yakalanır ama o dönemler yağsızdır, genelde fırın türü veya tava yapılması tavsiye edilir.
Mayıs ayı gibi marmaradan karadeniz'e yumurtlamak için geçerler, eylül ayı ve devamı aylarda karadeniz'den marmara ve ege'ye geçiş yaparlar.
Yukarıda belirttiğim gibi kış ayları daha lezzetli olduğu aylardır.

Konu için teşekkürler Suzim

Çek ettim, aklında iyi kalmış valla.

Balık takvimi burada...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
Eski 06.02.2016, 01:33   #7
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soslu Izgara Palamut

@Aristo,

Dülger balığı bu. Her zaman da olmaz. Değerli bir balıktır... Bembayaz eti var. Tavada yapsan da, evde balık kokusu pek olmaz.

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 06.02.2016, 01:42   #8
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soslu Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster

Çek ettim, aklında iyi kalmış valla.

Balık takvimi burada...
Palamut direğinde palamuta az çıkmıyorduk, birde gece alimana bırakırlar giderken su üzerinden gittiklerinden yağları erir ve bir koku salarlardı.
Takvimdeki aylar 1 ay geçte olabilir, bazen geçikebilyorlar, onun arkasından Lüfer geçer, sonrada çinekop. Bazen çok yakında geçebilirler.
Palamuta attığımız ağda %de olarak 10 da lüfer çıkardı.
Yalnız çok oldu üstad.
Bacağım kalınlığında mezgitler yakalıyorduk, şimdi 400 gramlık balıklar.
15 senedir çıkmıyorum ama birtek arada çapari, oda zayıf.
Büyük gırgırlar Marmara'yıda bitirdi.
Takvim linkide iyi olmuş, böyle konularda yenileyelimki, arkadaşlar aramasın ve bilinçli balık alsınlar.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.02.2016, 01:45   #9
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soslu Izgara Palamut

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Ha işte buydu... Ağzı zaten Galleria' nın girişi gibi. Tenis topu olsa yutar bu yaratık. Kafası vücudun üçte biri... Her tarafı dikenli tel, kazık, direk falan...

Bir de buna 50 TL verip yicez?

İstavrit yerim bunu yemem
Fener balığının, %60 ı kafadır, çok az et çıkar
en lezzetli balıktır ama.

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.02.2016, 01:49   #10
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Soslu Izgara Palamut

Dülger ile Fener balığı ayrı balık imiş...

Barbun ile Tekir gibi birbirlerine çok yakınlar...

Dülger'e buralarda Peygamber Balığı da diyorlar. Balıkçıya özellike sordum. Çok az fark var, herkes bilemez dediydi...


__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balık, sohbetler, Üzerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.