Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.01.2014, 00:42   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Basakca’dan Yılın İlk Tatlı Tarifi | Revani

Yeni yıla girerken, millet harıl harıl gece için hazırlıklar yapar. Evde sevdikleri ile birlikte yeni yılı karşılamak isteyenler tüm hünerlerini gösterme çabasındadır. Mükellef bir sofra hazırlanır, mumları yakılır, en güzel yemek takımları çıkartılır, oynanacak oyunlar salonun köşesinde yer alır, çerezler, içecekler toplanılma anını bekler.

Organizasyon yapanlar ise sadece süslenmek için kuaför salonlarında sabırla sıralarının gelmelerini bekler.
Sonrasında da vur çatlasın çal oynasın faslı derken dut olmuş hallerde yataklarının yerini zor bulurlar. Keyifli bir gece geçirmenin mutluluğu ile...

Kimileride boş boş, tek başına televizyonun karşısında sus pus uzun oturur, elinde kadehi ile... Yudum yudum içer düşüncelerinin anlamsızlığını...

Bu kadar gevezelik yeter işe koyulalım dimi ama... Bir tarif vereceğim diye bir çuval yazı okumaya mecbur etmeyeyim sizleri.










  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 Yemek Kaşığı (ince çekilmiş) Fındık
  • 1/2 Çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya




  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3-4 Damla Limon Suyu










Öncelikle şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.

Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığımız sıralama ile (yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın) hazırlayıp, yağladığınız bir kalıba dökün.

175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Fırından çıkınca, 3-4 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.

Lezzet artırmak için küçük bir tüyo: Tatlının kekini hazırlarken, içine 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi eklerseniz, kokusu ve tadıyla insanı baştan çıkartıyor.







__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.01.2014, 00:56   #2
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca’nın Mutfağından | Revani

Yılbaşı akşamlarını anlatımın en az revani kadar tatlı olmuş Başakça


Revani yemiyordum uzun zamandır, canım çekti, görüntüsü de mükemmel. Ellerine sağlık
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.01.2014, 01:04   #3
Çevrimdışı
Chevy
XooX

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca’dan Yılın İlk Tatlı Tarifi | Revani

Mükemmel görünüyor eline saglik
İyileşir iyilesmez denicem
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.01.2014, 01:09   #4
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca’dan Yılın İlk Tatlı Tarifi | Revani

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi NoyaN Mesajı göster
Mükemmel görünüyor eline saglik
İyileşir iyilesmez denicem
Geçmiş olsun Noyan.

Övünmek gibi olmasın demiyeceğim aksine övüneceğim.

Enfes bir şey oldu çıktı her zaman ki gibi. Efe sıpası gitti geldi tepsinin dibine darıyı ekti.

Takıldığın yer olursa sorabilirsin. Tek kelimeyle izah ederim.



__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.01.2014, 01:13   #5
Çevrimdışı
Chevy
XooX

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca’dan Yılın İlk Tatlı Tarifi | Revani

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster
Geçmiş olsun Noyan.

Övünmek gibi olmasın demiyeceğim aksine övüneceğim.

Enfes bir şey oldu çıktı her zaman ki gibi. Efe sıpası gitti geldi tepsinin dibine darıyı ekti.

Takıldığın yer olursa sorabilirsin. Tek kelimeyle izah ederim.



Çok tesekkur ederim
Eh siz değerli hocalarima soramazsam ogrenemem ki

Övünülecek bir tatli olmuş gerçekten
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.01.2014, 01:15   #6
Çevrimdışı
Maviş
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca’dan Yılın İlk Tatlı Tarifi | Revani

Bu tatlıının ,haşhaşla yapılanını, çok seviyorum.
__________________
Seni sevmekten vazgeçmeyen biri varsa eğer
Korkma incinmekten
Bırak sıyrıklar olsun dizlerinde
Öper ve geçer..


  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Maviş'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.01.2014, 01:15   #7
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca’dan Yılın İlk Tatlı Tarifi | Revani

Elinize sağlık çok lezzetli görünüyor ilk fırsatta deniycem
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.01.2014, 01:20   #8
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca’dan Yılın İlk Tatlı Tarifi | Revani

Ellerine sağlık, bunu krem şanti ile denemelisiniz. Üzerini kapatacak kadar şanti ile kaplayın. Bende bunu tavsiye edebilirim. Şahane oluyor (:
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.01.2014, 01:27   #9
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca’dan Yılın İlk Tatlı Tarifi | Revani

4 adet yumurta...

Başakça doğru söyle, burnuna yaklaştırdığında çiğsi çiğsi yumurta kokuyor mu? kokmuyor mu?

Rendelenmiş portakal kabuğu da yok..

* * *

Görünüm çok güzel, şu yumurta işi bozuyor işte..

Ellerine sağlık Başakça..

* * *

(Geçmiş olsun Noyan )

__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.01.2014, 01:37   #10
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Basakca’dan Yılın İlk Tatlı Tarifi | Revani

Tatlının her türlüsünü severim. Revanin portakallısını ve nadiren de haşhaşlısını yaparım.

Ellerine sağlık Başakça.
Güzel görünüyor
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, basakca’dan, basakca’nın, için, kadar, mutfağından, revani, tarifi, tatlı, yılın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.