Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 25.09.15, 23:04   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21604
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Palaçinka (Boşnak Akıtması)

Palaçinka ( Boşnak Akıtması )





Palaçinka Boşnak mutfağına özgü bir akıtma uygulamasıdır. Bulgaristan Türkleri arasında da yapımı da yaygındır. Trakya' ya geçişi çeşitli yıllarda yaşanan Türkiye' ye yaşanan zorunlu göçlerle olmuştur. Klasik akıtma tarifi uygulanıp, içerisine sürülen bal, reçel, marmelat ve peynirle yenilir. İç malzemesi tatlı malzemeden olursa, üzerine toz şeker veya pudra şekeri serpilir. Peynir kullanılacaksa sade yenilir.
Palaçinka' ya Orta Avrupa ve Slav ülkelerinde de raslanması Balkan mutfağından etkilenme ile olmuştur. Örneğin, bu akıtma ( krep ) uygulaması bazı konsept mutfaklarda "Rus krebi" olarak sunulmaktadır. Almanya' da ufak sunum detaylarıyla "Alman krebi" olarak isimlendirilmiştir. Oysa birbirine komşu mutfaklarda, bir arada yaşanmışlıkları olan halklarda bu etkileşim görülse de, bu hakkı Balkan mutfağına devretmek ve menüde buna vurgu yapan kimliği ortaya koyan isimlendirmelerden kaçınmamak gerekir.







Malzemeler :




Hamuru İçin :
  • 2 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı su
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Kabartma tozu
  • Yeterli miktarda un
Üzeri İçin :
  • Toz şeker veya pudra şekeri
İçi İçin :
  • Bal, Reçel-Marmelat ( Erik, Kayısı, Kızılcık, Güvem reçeli veya marmelatı... ) veya Peynir
Yapılışı :
  • Bütün malzemeleri derince bir karıştırma kabında, boza kıvamında bir hamur elde edinceye değin karıştırma teliyle çarpa çarpa karıştırın.
  • Yarım saat kadar hamuru mayalanmasına olanak verecek süre bir kenarda dinlendirin.
  • Yapışmaz bir tavada altını hafif margarinle yağlayarak kızdırılmış tavada klasik akıtma hazırlar gibi, bir kepçe hamuru tavaya döküp her tarafına yaydırarark çevirtin.
  • Akıtmanın bir yüzü göz göz kabarıp altı kızarınca, diğer yüzünü de aynı şekilde kızartın
  • İçerisine peynir, reçel, marmelat veya bal koyarak rulo yapıp ortadan ikiye kesin.
  • Servis tabağına alıp, üzerine hafif şeker veya pudra şekeri gezdirip sunun.
Not : Ruslar ve Almanlar içerisine çikolata sosları, içerisin ve süslemek için üzerine çilek, kiraz, vişne taneleri vb...tatlar da koyup, üzerine bolca pudra şekeri serperler. Hatta şık bir sunum yakalamak için üzerine de çikolata sos gezdirirler. Oysa bu uygulamaya Balkan mutfağında raslanmaz. Klasik akıtma tarifinden ayıran bir küçük özelliği, hamurunun içerisine yaş maya değil kabartma tozu katılmasıdır.


http://www.trakyagezi.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
akıtması, boşnak, palaçinka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.