Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 20.10.15, 23:37   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21604
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Yemişli Samsa Tatlısı

Yemişli Samsa Tatlısı




Trakya yöre mutfağında Rumeli kökenli "Samsa Tatlısı" sevilen lezzetler arasında yer alır. Samsa "Lokmalık" anlamına gelen, küçük dilmleri tarif etmek için kullanılan bir tabirdir. Yöre mutfağında günden güne yer etmeye başlayan "Yemişli Samsa Tatlısı", kurutulmuş meyveler ve kuruyemişlerden oluşan malzeme zenginliğinin bu tatlı uygulamasına uyarlanmasından türetilmiştir."

MALZEMELER :
  • Baklavalık yufka
  • 1 Su bardağı ince kıyılmış incir kurusu
  • 1 Su bardağı ince kıyılmış kayısı kurusu
  • 1 Su bardağı ince kıyılmış erik kurusu ( Arzuya göre )
  • 1 Su bardağı ince kıyılmış çekirdeksiz kuru üzüm kurusu ( Arzuya göre )
  • 1 Su bardağı ince kıyılmış yeşil fıstık
  • 1 Su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
  • 1 kahve fincanı susam
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 Yumurta ( akı ve sarısıyla )
  • Yarım çay fincanı sıvıyağ
  • 250 gr tereyağ & 1 Çay bardağı sıvıyağ
  • 6 Su bardağı şeker
  • 5 Su bardağı su
  • Yarım limonun suyu


HAZIRLANIŞI :
  • İncir kurusu, kayısı kurusu, çekirdeksiz üzüm kurusu,erik kurusunu ince ince kıyarak derince bir karıştırma kabına alın.
  • Ceviz içi, yeşil fıstık, arzuya göre fındık içi vb...kuruyemiş malzemelerinizi de ince ince kıyarak kırıklı hale getirin. Yemişlerin olduğu kaba ilave edin.
  • Yarım çay bardağı sıvıyağın üzerini yarım çay bardağı su ile tamamlayıp, 1 adet yumurta ( akı ve sarısı beraber ), susam, 1 kahve fincanı şeker ve bir iki çay kaşığı tarçın ilavesiyle malzemelere katın.
  • Bütün malzemeyi bir kaşık yardımıyla havalandırarak karıştırın. Su-yağ ve yumurtanın yapıştırıcı özelliği ile bir parça yapışkanca bir iç harç elde edin.
  • Marketlerde bulabileceğiniz incecik baklavalık yufkalarınızı üç tanesi üst üste gelecek şekilde yerleştirin.
  • Üç kat halinde tezgaha alınmış baklavalık yufkanızın sizden taraf olan kısmına enlemesine iç harcı boylu boyunca dizin.
  • Yine harç dizdiğiniz taraftan başlayarak, yufkanın uzun kenarı boyunca sonuna doğru, ne çok sıkı ne gevşek şekilde rulo şekilde sarın.
  • Rulolarınızı iki parmak genişliğinde, lokmalık kesip ( ki buna samsa denir ). demir para büyüklüğünde dilimler elde edin.
  • Yağlanmış fırın tepsinize lokmaları yanyana getirip rulo şekilde dizin.
  • Bir kenarda kokusu çıkana kadar erittiğiniz ama yakmadan ateşten aldığınız tereyağı ve sıvıyağ karışımını tepsinin üzerine, lokmaların arasına sızacak şekilde gezdirin.
  • Orta hararetli bir fırında üzeri kızarıncaya değin fırınlayın.
  • Tatlınız fırındayken su, şeker ve limon suyu ile şerbetinizi hazırlayın.
  • Fırından çıkan tatlınızın üzerine, tatlının ilk sıcağı çıkar çıkmaz, kenarda ılıttığınız şerbeti gezidirn.
  • Üzerine bir başka fırın tepsisi kapatıp, buğusunu kaybetmeden şerbetini çekmesi için en az bir gece bekletin.
http://www.trakyagezi.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.15, 00:00   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8759
Mesajlar: 30,614
Ettiği Teşekkür: 104540
Aldığı Teşekkür: 161329
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yemişli Samsa Tatlısı

Tatlının malzemeleri bana çok ağır geldi.

Teşekkürler Suzim.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 21.10.15, 00:06   #3
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21604
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yemişli Samsa Tatlısı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Tatlının malzemeleri bana çok ağır geldi.

Teşekkürler Suzim.


Bence denemek lazım Canan

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
samsa, tatlısı, yemişli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.