Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.01.2016, 01:12   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ev İşi Baklava

Ev İşi Baklava




  • Baklava Malzemeleri
40 adet baklava yufkası
180 gr. tereyağı
150 gr. badem
250 gr. ceviz
150 gr. toz şeker (6-7 yemek kaşığı)
2 çay kaşığı tarçın

  • Ballı Tarçın Şurubu Malzemeleri
270 gr. tozşeker (1,5 bardak)
250 ml. su
100-120 gr. bal
1,5 yemek kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı tarçın veya 1 çubuk tarçın

  • Ev İşi Baklavanın Yapılışı
Şurubu hazırlamak için, bir sos tenceresine şekeri, suyu ve tarçını koyup orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyu ve balı ekleyin. Ateşin altını kısın. Arada bir karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.Daha sonra ateşten alın ve oda sıcaklığına gelmesi için soğumaya bırakın.


Bademi ve cevizi bir tavada kavurun. Kavurduktan sonra biraz soğutun ve bıçak yardımıyla küçük parçalara bölün. Daha sonra bir kaba alın. Şekeri, tarçın ve karanfili ilave edin, harmanlayın ve kenarda bekletin.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.

Kelepçeli yuvarlak bir kalıbın kenarlarını ve tabanını iyice yağlayın. Kalıbın çapına göre yağlı kağıttan bir daire kesin, kalıbın altına oturtun ve yağlayın.

Sonra baklava yufkalarını tezgahın üzerine yayın. Ortasına kalıbı oturtun ve kalıbın kenarlarından bir bıçak yardımıyla yufkaları parçalamadan daire şeklinde kesin.

Fırını 175 dereceye ayarlayın. Kalıbın altına yuvarlak kestiğiniz yufkaların 16 tanesini, her birinin arasına fırça yardımıyla tereyağı sürerek, üst üste dizin. Böylelikle kalıbınızda 16 adet yağlanmış yufka yaprağı oluyor.

Badem ve ceviz karışımının 3′te birini yufkanın üzerine serpin. Sonra 8 kat yufkayı yine aralarına tereyağı sürerek ceviz ve bademlerin üstüne koyun. Tekrar 8 kat yufka yağlayıp yine ceviz ve badem serpin. En son yağlanmış 8 adet yufkayı son serptiğiniz kuruyemişlerin üstüne yine aralarını yağlayarak dizin. Yufkanın en üstüne de yağ sürün. Böylelikle 40 adet yufka katı kullanmış oluyoruz.

Küçük bir bıçak yardımıyla yufkayı dilimlere bölün. Bıçağı birkaç kat aşağıya kadar götürün, ancak en dibe kadar kesmemeye dikkat edin. Bu işlemi yufkalar şurubu daha iyi çeksin ve piştikten sonra daha kolay kesilsin diye yapıyoruz.

Önceden ısıttığınız fırında 1 saate yakın yufkalar kabarana ve üzeri altın rengi olana kadar pişirin.

Piştikten sonra sıcak baklavalara soğuk şurubu dökün.

Yufkalar şurubu iyice çekip soğuyana kadar yaklaşık 1 saat bekletin.

Soğuduktan sonra kelepçeyi açarak kalıptan alın. Altında yağlı kağıt kalmamasına dikkat edin. Dilimleyerek servis edin.
Arda nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.01.2016, 12:32   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev İşi Baklava

Tarif için teşekkürler Suzim.

Lakin, hazır yufkaların içerisinde konservierungsstoffe (katkı maddesi) var. Ben, içinde katkı maddesi olan ürünleri kullanmamaya dikkat ediyorum. (tabiki ben)
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.01.2016, 23:36   #3
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ev İşi Baklava

Baklavaya hayır diyemem. Ellerine sağlık Suzim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baklava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.