Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.01.16, 00:12   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21604
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Ev İşi Baklava

Ev İşi Baklava




  • Baklava Malzemeleri
40 adet baklava yufkası
180 gr. tereyağı
150 gr. badem
250 gr. ceviz
150 gr. toz şeker (6-7 yemek kaşığı)
2 çay kaşığı tarçın

  • Ballı Tarçın Şurubu Malzemeleri
270 gr. tozşeker (1,5 bardak)
250 ml. su
100-120 gr. bal
1,5 yemek kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı tarçın veya 1 çubuk tarçın

  • Ev İşi Baklavanın Yapılışı
Şurubu hazırlamak için, bir sos tenceresine şekeri, suyu ve tarçını koyup orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyu ve balı ekleyin. Ateşin altını kısın. Arada bir karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.Daha sonra ateşten alın ve oda sıcaklığına gelmesi için soğumaya bırakın.


Bademi ve cevizi bir tavada kavurun. Kavurduktan sonra biraz soğutun ve bıçak yardımıyla küçük parçalara bölün. Daha sonra bir kaba alın. Şekeri, tarçın ve karanfili ilave edin, harmanlayın ve kenarda bekletin.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.

Kelepçeli yuvarlak bir kalıbın kenarlarını ve tabanını iyice yağlayın. Kalıbın çapına göre yağlı kağıttan bir daire kesin, kalıbın altına oturtun ve yağlayın.

Sonra baklava yufkalarını tezgahın üzerine yayın. Ortasına kalıbı oturtun ve kalıbın kenarlarından bir bıçak yardımıyla yufkaları parçalamadan daire şeklinde kesin.

Fırını 175 dereceye ayarlayın. Kalıbın altına yuvarlak kestiğiniz yufkaların 16 tanesini, her birinin arasına fırça yardımıyla tereyağı sürerek, üst üste dizin. Böylelikle kalıbınızda 16 adet yağlanmış yufka yaprağı oluyor.

Badem ve ceviz karışımının 3′te birini yufkanın üzerine serpin. Sonra 8 kat yufkayı yine aralarına tereyağı sürerek ceviz ve bademlerin üstüne koyun. Tekrar 8 kat yufka yağlayıp yine ceviz ve badem serpin. En son yağlanmış 8 adet yufkayı son serptiğiniz kuruyemişlerin üstüne yine aralarını yağlayarak dizin. Yufkanın en üstüne de yağ sürün. Böylelikle 40 adet yufka katı kullanmış oluyoruz.

Küçük bir bıçak yardımıyla yufkayı dilimlere bölün. Bıçağı birkaç kat aşağıya kadar götürün, ancak en dibe kadar kesmemeye dikkat edin. Bu işlemi yufkalar şurubu daha iyi çeksin ve piştikten sonra daha kolay kesilsin diye yapıyoruz.

Önceden ısıttığınız fırında 1 saate yakın yufkalar kabarana ve üzeri altın rengi olana kadar pişirin.

Piştikten sonra sıcak baklavalara soğuk şurubu dökün.

Yufkalar şurubu iyice çekip soğuyana kadar yaklaşık 1 saat bekletin.

Soğuduktan sonra kelepçeyi açarak kalıptan alın. Altında yağlı kağıt kalmamasına dikkat edin. Dilimleyerek servis edin.
Arda nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.01.16, 11:32   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,610
Ettiği Teşekkür: 104536
Aldığı Teşekkür: 161323
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev İşi Baklava

Tarif için teşekkürler Suzim.

Lakin, hazır yufkaların içerisinde konservierungsstoffe (katkı maddesi) var. Ben, içinde katkı maddesi olan ürünleri kullanmamaya dikkat ediyorum. (tabiki ben)
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.01.16, 22:36   #3
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,948
Ettiği Teşekkür: 53718
Aldığı Teşekkür: 37666
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev İşi Baklava

Baklavaya hayır diyemem. Ellerine sağlık Suzim.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baklava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.