Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 19.01.16, 00:18   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Çerkez Tatlısı

Çerkez Tatlısı



Malzemeler
  • 1.5 bardak un
  • 100 gram irmik
  • 10 gram şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 15 gram pakmaya
  • 15 gram kabartma tozu
  • bir miktar su
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 100 gram tereyağı
  • 10 gram tarçın
  • İçi için: 100 gram çekilmiş ceviz
  • 150 gram tozfındık
  • 1 yumurta beyazı
  • Şerbeti için:
  • 1 kg su
  • 2 kg şeker
  • yarım limonun suyu

Tarifi

  • İlk önce unu bir kaba boşaltıyoruz.
  • Unun ortasına pakmayayı koyuyoruz ve az suyla ıslatıyoruz.
  • Sonra mayamızı unun ortasında erittikten sonra üzerine irmik, yumurta, şeker, bir çay kaşığı tuz, az tarçın, 15 gr kabartma tozu ve 100 gr tereyağımızı atıyoruz. Ve bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar karışrıyoruz. Üzerine biraz su ekleyebiliriz.
  • Hamur hazır hale geldikten sonra 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Hamurun dinlenirken iç malzemeleri yapıyoruz.
  • Tencereye ceviz, toz fındık, tarçın ve yumurta beyazını atıp karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra iç malzemeler hazur hale geliyoruz.
  • 15 dakika dinlendirdiğimiz hamurun üzerine hafif un atarak, merdane ile açıyoruz.
  • Merdane ile açıktan sonra kenarlarını keserek hamuru kare bir şekil hale getiriyoruz.
  • En ucundan başlayarak içerisine iç malzemelerini yerleştirip, rulo yapıyoruz.
  • Elimizin yardımıyla, rulo yaptığımız hamurları yuvarlayarak inceltiyoruz.
  • Hamurları incelttikten sonra belli ölçülerde hamurları kesiyoruz.
  • Kestikten sonra buzdolabında yarım saat tutuyoruz.
  • Bu sırada yağ kızatıyoruz.
  • Kızartığımız yağın içerisine hamurları atıyoruz ve pişiriyoruz.
  • Pişirdikten sonra hazırladığımız şerbetin içerisine yerleştiriyoruz ve şerbeti çekmesi için bekliyoruz.
  • Tatlımız hazırdır.
Afiyet Olsun.
http://www.yemektarifleri.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.01.16, 00:48   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8711
Mesajlar: 30,504
Ettiği Teşekkür: 104305
Aldığı Teşekkür: 160955
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Çerkez Tatlısı

Offf.... Çok güzel görünüyor. Yapması kolay gibi ama, çok bekletilmeli.

Teşekkürler Suzim, ellerine sağlık .
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çerkez, tatlısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.