Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.02.16, 02:24   #1
Suzim
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1200
Mesajlar: 6,436
Ettiği Teşekkür: 13291
Aldığı Teşekkür: 21371
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Paşa Lokması

Paşa Lokması




  • Hamuru için malzemeler:
500 gr. un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
  • Açmak için malzemeler:
1,5 su bardağı nişasta
  • İç harç için malzemeler:
3 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Şerbet için malzemeler:
5 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
  • Üzeri için malzemeler:
2-3 yemek kaşığı tereyağı

  • Paşa lokmasının tarifi:
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve içine limon sıkıp soğutun.

Hamur için olan tüm malzemeleri yoğurarak hamur kıvamına getirin. Çok yumuşak bir hamur olacak un ilave etmeyin.

Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve bir parçayı alıp oklavayla çok ince açın.

Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve ortadan ikiye kesin. Dövülmüş ceviz serpip, rulo yapın. Ruloları fırın kabınızın derinliği boyunda kesip, baklavalar elde edin.

Kalıbınıza dıştan başlayarak, çok sıkışık olmayacak şekilde dizin ve diğer hamurları da bu şekilde açıp fırın kabınızı doldurun.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Sıcak tatlıya fırından çıkar çıkmaz aldığı kadar şerbeti dökün ve soğutun.

Arda'nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.02.16, 23:49   #2
Gülümsün
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1826
Mesajlar: 10,037
Ettiği Teşekkür: 51586
Aldığı Teşekkür: 37448
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Paşa Lokması

Şerbetli tatlıların hepsi güzel. Hiç birisine hayır diyemem. Paylaşım için teşekkürler Suzim, ellerine sağlık.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.01.20, 00:44   #3
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 866
Mesajlar: 7,795
Ettiği Teşekkür: 34260
Aldığı Teşekkür: 39073
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kabadayi
Standart Cevap: Paşa Lokması

Rejimde olmasam ne güzel yenirdi bu.
Sevda Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 29.01.20, 00:52   #4
Rosebud
Müdavim

Rosebud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 950
Mesajlar: 7,725
Ettiği Teşekkür: 20340
Aldığı Teşekkür: 27207
Rep Derecesi : Rosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Paşa Lokması

Valla şu anda bulsam bu saatte yerdim.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS
Rosebud isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 19.03.20, 16:43   #5
Nurtencan
Üye

Nurtencan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2020
Konular: 11
Mesajlar: 80
Ettiği Teşekkür: 6
Aldığı Teşekkür: 382
Rep Derecesi : Nurtencan Karimasını arttırmak için doğru yerdeNurtencan Karimasını arttırmak için doğru yerdeNurtencan Karimasını arttırmak için doğru yerdeNurtencan Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
Paşa Lokması




  • Hamuru için malzemeler:
500 gr. un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
  • Açmak için malzemeler:
1,5 su bardağı nişasta
  • İç harç için malzemeler:
3 su bardağı dövülmüş ceviz
  • Şerbet için malzemeler:
5 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu
  • Üzeri için malzemeler:
2-3 yemek kaşığı tereyağı

  • Paşa lokmasının tarifi:
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve içine limon sıkıp soğutun.

Hamur için olan tüm malzemeleri yoğurarak hamur kıvamına getirin. Çok yumuşak bir hamur olacak un ilave etmeyin.

Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve bir parçayı alıp oklavayla çok ince açın.

Üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve ortadan ikiye kesin. Dövülmüş ceviz serpip, rulo yapın. Ruloları fırın kabınızın derinliği boyunda kesip, baklavalar elde edin.

Kalıbınıza dıştan başlayarak, çok sıkışık olmayacak şekilde dizin ve diğer hamurları da bu şekilde açıp fırın kabınızı doldurun.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin. Sıcak tatlıya fırından çıkar çıkmaz aldığı kadar şerbeti dökün ve soğutun.

Arda'nın Mutfağı
Ellerinize sağlık çok güzel paylaşım
Mobil Sürüm ile Gönderildi
Nurtencan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
lokması, paşa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2021 www.forumgercek.com
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.