Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 12.06.16, 00:31   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Umm Ali Tatlısı

Umm Ali Tatlısı






  • Şerbeti için Malzemeler
4 su bardağı süt
5 adet kakule tohumu
½ su bardağı toz şeker
  • Harcı için Malzemeler
4 adet milföy hamuru
1 su bardağı file badem
½ su bardağı file antep fıstığı
½ su bardağı kuş üzümü
2 su bardağı toz hindistan cevizi
3 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme toz tarçın
  • Üzeri için Malzemeler
200 ml. krema
½ su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı esmer şeker
  • Süslemek için Malzemeler
Frambuaz
Vanilyalı dondurma
Taze nane
  • Hazırlanışı
Fırın tepsinizi yağlayın ve milföy hamurlarını tepsiye dizin 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15- 20 dakika pişirin.

Kuş üzümlerini şişene kadar sıcak suda bekletin.

Bir tencerede süt, ½ su bardağı beyaz şeker, kabukları soyulmuş ve tohumları dövülmüş kakuleleri ekleyip kaynatın.

Fırın kabının içine antep fıstığı, badem, hindistan cevizi, tarçın, yumuşamış ve suyu süzülmüş kuş üzümü ve esmer şekeri ilave edin.

Soğuyan milföy hamurlarını ezmeden elinizle kırın ve tüm harcı karıştırın.

Harcın üzerine hazırladığınız sütü gezdirin ve çekmesi için 3 dakika kadar bekleyin. Bu sırada el mikseri ile kremayı beyaz şekeri iyice çırpın.

Fırın kabında sütü çekmiş harcın üzerine kremayı spatula ile iyice yayın, üzerine esmer şekeri serpin ve 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız tatlınızı 3 dakika kadar bekletin. Ardından spatula ile dilimleyin, vanilyalı dondurma, frambuaz ve nane ile servis edin.






Arda , nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 12.06.16, 02:11   #2
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Umm Ali Tatlısı

Sütlü ise gönder gelsin...iftardan 2 saat sonra tüketebilirim...
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 12.06.16, 23:53   #3
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Umm Ali Tatlısı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi nurideniz34 Mesajı göster
Sütlü ise gönder gelsin...iftardan 2 saat sonra tüketebilirim...


Tatlıyı yeyince uyudunuz herhalde

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 13.06.16, 01:06   #4
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Cevap: Umm Ali Tatlısı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
Tatlıyı yeyince uyudunuz herhalde
...............................................

Bu günkü misafirlikte Sütlaç vardı...1 kaseyi tüketiverdim...sonra şekerim de yerine geliverdi...
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 13.06.16, 01:10   #5
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Umm Ali Tatlısı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi nurideniz34 Mesajı göster
...............................................

Bu günkü misafirlikte Sütlaç vardı...1 kaseyi tüketiverdim...sonra şekerim de yerine geliverdi...

Afiyet olsun

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 13.06.16, 02:10   #6
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,513
Ettiği Teşekkür: 54786
Aldığı Teşekkür: 8455
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Cevap: Umm Ali Tatlısı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
Afiyet olsun
................
Teşekkür ederim...Sütlü tatlılar benim için daima ilk seçenektir güzel bayan...
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
tatlısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.