Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 07.07.16, 00:07   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21604
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Elmalı Samsa

Elmalı Samsa






Elmalı Samsa Malzemeleri
  • 4 adet milföy hamuru
  • Un – hamurun yapışmaması için
İç harcı için Malzemeler
  • 2 adet elma – rende
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı toz badem
Şerbeti için Malzemeler
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 2-3 limon damlası
Üzeri için Malzemeler
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı su
Süslemek için Malzemeler
  • File badem
Hazırlanışı

*Bir sos tenceresine su ve şekeri koyup, şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın ve kaynamaya bırakın.

*Şerbet kaynayınca limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın.

*Bir tavada tereyağını eritin ardından esmer şeker, elma, galeta unu, tarçın, toz badem ilave edip soteleyin ve kenara alın.

*Tezgahınızı çok hafif unlayın ve milföy hamurlarını kenarları üst üste gelecek şekilde iki sıra halinde dizin (büyük bir dikdörtgen elde etmelisiniz).

*Merdane yardımıyla parçalar iyice birleşip bütün bir hamur olana kadar inceltin.

*Bıçakla kenarları düzelterek dikdörtgen bir hamur elde edin.

*Elmalı harcı hamurun üzerine iyice yayın ve yarısına kadar rulo yapın.

*İlk ruloyu tamamlayınca bıçakla kesin ve kalan yarısıyla bir rulo daha yapın.

*Ruloları 2 şer parmak kalınlığında kesip fırın kabına yerleştirin.

*Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve suyu iyice çırpıp tatlının üzerine fırçayla sürün 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

*Tatlıyı fırından çıkarttıktan sonra 5 dakika dinlendirin, şerbetini verin file bademle süsleyin.


Arda , nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
elmalı, samsa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.