Tüulıp ' Tulip ' nedir, Nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 Adet Yumurta Akı
35 gr. Un
35 gr.Pudra Şekeri
35 gr. Tereyağı
Ön Söz:
Tüulıp lale anlamına gelen, verilen malzemelerle yapılan, çeşitli tatlı ve meyvelerin sunumunda kullanılan, yenilebilen bir mutfak aksesuarıdır. Herhangi bir kase, bardak kalıp olarak kullanılır ve hazırlanan krep hamuru fırında pişirilerek, kullanılan kalıbın şekili alınır. Tüulıp malzemelerini kullanarak hayal gücünüzün yol göstericiliğinde, sonsuz şekil ve sayı da bu objeyi yapabilirsiniz. Tüulıp tek porsiyon tatlı, dondurma, meyve, puding ve benzerlerinin sunumu için şık bir araçtır, ev sahibesine hak ettiği değerleri taşır. Benden söylemesi..
Yumurta akı çırpılmış
Un, pudra şekeri ve tereyağı ilave edilmiş
Karışım çırpılmış, kullanıma hazır
Karışımın Hazırlanması:
Karıştırma kabı içerisine 1 Adet yumurta akı alınacak, mikser veya çırpma teli ile bir güzel çırpılacak. Üzerine un, pudra şekeri ve tereyağı ilave edilecek, tekrar çırpılacak.
Karışım, yağlanmış tepsi içerisine yayılmış
Tüulıp, fırın içerisinde pişiyor
Tüulıp kase üzerine yayılmış, şekil alıyor
Tüulıp, kullanıma hazır
Tüulıp grubu, görücü de
Maharetini Göster:
Fırın tepsisi yağlanacak, kullanılacak kalıbı örtecek miktar da karışımdan alınacak, 2 - 3 mm. kalınlıkta tepsi içerisine yayılacak. Tepsi, önceden 200°C Isıtılmış fırının orta rafına sürülecek. 3 ila 4 Dakika içerisinde tüulıp hafif kabarıp kenarları kızarmaya başladığında, fırından alınacak ve kasenin üzerine bırakılacak. Bu işlemi yaparken el ile şekil verilecek. Sonrası malum.
Son Söz:
Grup resimde görülen tüulıplar verilen malzemelerle yapıldı. Fazla miktarda tüulıp yapmak isterseniz, yumurta akı miktarını çoğaltabilirsiniz. Kaç adet ak kullanacaksanız terazi de akları ölçün ve diğer malzemeleri akların ağırlığı kadar kullanın. Kullandığım yumurta akı 35 Gram geldiği için, diğer malzeme ölçülerini 35 gram olarak kullandım.
'Kolay Gelsin'
Klasiktatlar,dan Alıntıdır...