Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.03.2009, 02:13   #1
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tüulıp ' Tulip ' Nedir, Nasıl yapılır?

Tüulıp ' Tulip ' nedir, Nasıl yapılır?


Malzemeler:

1 Adet Yumurta Akı
35 gr. Un
35 gr.Pudra Şekeri
35 gr. Tereyağı

Ön Söz:
Tüulıp lale anlamına gelen, verilen malzemelerle yapılan, çeşitli tatlı ve meyvelerin sunumunda kullanılan, yenilebilen bir mutfak aksesuarıdır. Herhangi bir kase, bardak kalıp olarak kullanılır ve hazırlanan krep hamuru fırında pişirilerek, kullanılan kalıbın şekili alınır. Tüulıp malzemelerini kullanarak hayal gücünüzün yol göstericiliğinde, sonsuz şekil ve sayı da bu objeyi yapabilirsiniz. Tüulıp tek porsiyon tatlı, dondurma, meyve, puding ve benzerlerinin sunumu için şık bir araçtır, ev sahibesine hak ettiği değerleri taşır. Benden söylemesi..


Yumurta akı çırpılmış


Un, pudra şekeri ve tereyağı ilave edilmiş


Karışım çırpılmış, kullanıma hazır


Karışımın Hazırlanması:
Karıştırma kabı içerisine 1 Adet yumurta akı alınacak, mikser veya çırpma teli ile bir güzel çırpılacak. Üzerine un, pudra şekeri ve tereyağı ilave edilecek, tekrar çırpılacak.


Karışım, yağlanmış tepsi içerisine yayılmış


Tüulıp, fırın içerisinde pişiyor


Tüulıp kase üzerine yayılmış, şekil alıyor


Tüulıp, kullanıma hazır


Tüulıp grubu, görücü de


Maharetini Göster:
Fırın tepsisi yağlanacak, kullanılacak kalıbı örtecek miktar da karışımdan alınacak, 2 - 3 mm. kalınlıkta tepsi içerisine yayılacak. Tepsi, önceden 200°C Isıtılmış fırının orta rafına sürülecek. 3 ila 4 Dakika içerisinde tüulıp hafif kabarıp kenarları kızarmaya başladığında, fırından alınacak ve kasenin üzerine bırakılacak. Bu işlemi yaparken el ile şekil verilecek. Sonrası malum.

Son Söz:
Grup resimde görülen tüulıplar verilen malzemelerle yapıldı. Fazla miktarda tüulıp yapmak isterseniz, yumurta akı miktarını çoğaltabilirsiniz. Kaç adet ak kullanacaksanız terazi de akları ölçün ve diğer malzemeleri akların ağırlığı kadar kullanın. Kullandığım yumurta akı 35 Gram geldiği için, diğer malzeme ölçülerini 35 gram olarak kullandım.
'Kolay Gelsin'


Klasiktatlar,dan Alıntıdır...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.09.2010, 14:57   #2
Çevrimdışı
DarkAngeL
...:: HüsoMeL::...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tüulıp ' Tulip ' Nedir, Nasıl yapılır?

vay daha önce duymamıştım krep gibi
teşekkürler
__________________
  Alıntı ile Cevapla
DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
nasıl, nedir, tulip, tüulıp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.