Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.07.09, 14:42   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Thumbs up Tulumba Tatlısı Tarifi




Tulumba Tatlısı


Malzemeler
  • 250 gr. un
  • 100 gr.margarin
  • 1 kaşık tozşeker
  • 1 fiske tuz
  • 1,5 subardağı su
  • 5 yumurta
Şerbeti için

  • 750 gr.şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 limon
Kızartmak için sıvıyağ

  • Tencereye şeker ve suyu koyup şerbetini hazırlayın.Kaynamaya yakın limon suyunuda ilava edip biraz kaynatın.
  • Kaynayan şerbetimizi soğumaya bırakın.
  • Tencereye sırayla suyu,margarini,tuzunu ve bir kaşık şekerimizi ekleyip kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra unu ilave edin ve hızlıca karıştırın hamurunuz topak olmasın.10-15 dakika pişirip ocaktan alın.
  • hamurumuzu yoğurarak soğutmaya çalışın.
  • Soğuduktan sonra yumurtalarımızıda kırın ve yoğurmaya devam edin.
  • Hamurumuzu cıvık ve parça parça gibi olucak pes etmeden yoğurmaya devam edin.
  • Hamurumuzu krema torbasına koyarak soğuk sıvıyağın içine sıkın sonra ocağa koyun kızarması için.
  • Kızarınca soğuk şerbetin içine atıp bir dakika bekletin alın.
  • Tatlılarımızı sevis tabağına alın.
Tatlımızı yaparken dikkat edilmesi gereken sıvıyağın soğuk olması gerekiyor.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
sıvı yağ, tulumba, şerbet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğal Antibiyotik Tarifi Kartal Alternatif Tıp 11 01.05.15 01:52
Kadın tarifi Mustafa Akten Mustafa Akten 0 12.04.15 16:23
Etimek Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 5 20.05.13 13:47
Sarığı Burma Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:01


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.