Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.07.09, 15:31   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Thumbs up Gül Tatlısı Tarifi


Gül Tatlısı



Malzemeler :

  • 2 çay bardağı irmik
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağ
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 çay bardağı)
Şerbet için :

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı

  • Tereyağ, sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve irmiği yoğurma kabına koyup iyice karıştıralım. Üzerine kabartma tozu ve unu da eleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım. Isterseniz unun hepsini bir seferde katmayıp yavaş yavaş ekleyin ki kıvamı kaçırmayın.
  • Hamuru merdaneyle incecik açalım ve geniş ağızlı bir çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar keselim. Yuvarlakları 3-4 lü şekilde üst üste koyalım. Bir ucundan başayarak rulo yapalım ve tam ortasından keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve ortalarına birer parça ceviz koyalım.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında tatlıların üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  • Bu arada tencereye suyu ve şekeri koyalım. Kaynayıp şurup haline gelince limon suyunu sıkalım. Fırından çıkmış ılımış tatlıların üzerine sıcak şurubu dökelim. Tavsiyem yine şurubun hepsini bir seferde dökmeyelim ve tatlıalr şurubu çektikçe şurup ilave edelim.

Afiyet Olsun....
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
irmik, tereyağ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğal Antibiyotik Tarifi Kartal Alternatif Tıp 11 01.05.15 01:52
Kadın tarifi Mustafa Akten Mustafa Akten 0 12.04.15 16:23
Etimek Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 5 20.05.13 13:47
Sarığı Burma Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:01


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.