Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 04.07.09, 16:24   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Baklava Tarifi (Ev Yapımı)




Baklava


Malzemeler


Hamuru için
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • ½ kahve fincanı sirke
  • 1-2 çay kaşığı karbonat
  • 4 su bardağı un
  • Bu malzemeleri hamur haline getirecek kadar su
  • Açmak için 1-2 su bardağı nişasta
  • İçi için 2 su bardağı ceviz
  • Üzeri için 250 gram tereyağı

Şerbeti için
3 su badağı toz şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu



Yapılışı

Tüm malzemeleri karıştırıp açılabilcek kıvamda biraz sert bir hamur elde edelim ve güzelce yoğuralım.
Hamuru yarım saat kadar dinlendirip, yumurtadan biraz daha küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım. Tüm hamuru bu şekilde parçalara ayırdıktan sonra her bir parçayı nişasta yardımı ile ince bir şekilde (baklavalık yufka şeklinde) açalım.

Oklavaya sarıp iki ucundan elimizle iterek sıkıştıralım.

Bu işlem sonunda hamur pileli bir görünüm almalıdır ve dikdörtgen haline gelmiş olmalıdır.

Daha sonra açarak oklavadan çıkaralım ve temiz bir kağıt ya da bezin üzerinde 10-15 dakika kadar kurumaya bırakalım.

Kuruyan yufkaların bir ucuna (dikdörtgenin kısa ucuna) ceviz koyup rulo şeklinde saralım ve 1 cm eninde parçalar halinde keselim.

Fırın tepsisini tereyağ ile iyice yağlayıp,hazırladığımız baklavaları sıkı bir şekilde dizelim ve eritip kızgın hale getirdiğimiz tereyağını tatlımızın üzerine gezdirelim.

175C de üzeri kızarana kadar pişirelim.

Bu arada şerbetini hazırlayalım.
Şeker ve suyu bir kaba koyup kaynatalım. 3-4 damla limon suyunu ilave edip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Tatlımız pişince tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyelim.



Afiyet olsun.


Not :
Eğer tatlıyı pişer pişmez şerbetlemeyecekseniz, şerbetlemeden önce tatlıyı 150C ye ısıtılmış fırında 10 dakika kadar ısıtıp şerbetleyebilirsiniz.



LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.09, 16:28   #2
Süper Üye

Smashmouth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 39
Konular: 79
Mesajlar: 2,233
Ettiği Teşekkür: 6046
Aldığı Teşekkür: 6104
Rep Derecesi : Smashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: Baklava Tarifi (Ev Yapımı)

Yav bu tatlıları gördükçe çok kötü oluyorum Lale tatlı borçlusun
__________________
"Canın aşk yoluna vermeyen aşık mıdır?
Cehdeyleyüp ol dosta ermeyen aşık mıdır?
Dost sevgisin gönülde, can ile berkitmeyen
Tul-i emel defterin dürmeyen aşık mıdır?"
Yunus Emre
Smashmouth isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Smashmouth'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.09, 16:35   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Baklava Tarifi (Ev Yapımı)

İstediğin tatlı olsun

Bayramda geliyor, sen tatlılara bak ne varmış, ne yokmuş öğren
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.09, 16:37   #4
Süper Üye

Smashmouth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 39
Konular: 79
Mesajlar: 2,233
Ettiği Teşekkür: 6046
Aldığı Teşekkür: 6104
Rep Derecesi : Smashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmedeSmashmouth muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Meskul
Standart Cevap: Baklava Tarifi (Ev Yapımı)

Hepsini bi şekilde öğrenirim hazır da kiloda vermişim bi kaç kilo alabilirim
__________________
"Canın aşk yoluna vermeyen aşık mıdır?
Cehdeyleyüp ol dosta ermeyen aşık mıdır?
Dost sevgisin gönülde, can ile berkitmeyen
Tul-i emel defterin dürmeyen aşık mıdır?"
Yunus Emre
Smashmouth isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Smashmouth'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 03.09.10, 17:45   #5
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Baklava Tarifi (Ev Yapımı)

Kitir kitir kizarmis ev baklavasi ne kadar güzel olurdu.

Bayramda bana yapanda olmayacak buralarda, offff offfff
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.10, 17:49   #6
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,366
Ettiği Teşekkür: 36758
Aldığı Teşekkür: 38608
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Baklava Tarifi (Ev Yapımı)

Oy kıyamam. Bayramda elimi öpmeye gel, ben sana tatlı ikram edeyim. Yer, dönersin sonra gavur ellere.
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.10, 17:57   #7
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Baklava Tarifi (Ev Yapımı)

Bayramda yerinde olursan gelirim
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.10, 17:58   #8
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,366
Ettiği Teşekkür: 36758
Aldığı Teşekkür: 38608
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Baklava Tarifi (Ev Yapımı)

Ayy haklısın...

Ama ilk günü evdeyim. Beklerim.
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.10, 18:31   #9
Müdavim

Öykü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2010
Konular: 20
Mesajlar: 3,394
Ettiği Teşekkür: 47565
Aldığı Teşekkür: 15521
Rep Derecesi : Öykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Baklava Tarifi (Ev Yapımı)

Teşekkürler canım. Hamur işi tatlılarından sadece ev baklavasını severim. Tarifi zor değilmiş. Fakat yinede yapabileceğimi sanmıyorum.
__________________
Öykü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Öykü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baklava, tarifi, yapımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pekmez Nedir? Pekmez Yapımı - Pekmez Türleri - Pekmezin Faydaları ReaL Alternatif Tıp 47 16.03.18 12:45
Kadın tarifi Mustafa Akten Mustafa Akten 0 12.04.15 16:23
Yalancı Baklava Canan Hamur Tatlıları 22 11.03.15 22:27
Bahçeler İçin Pergola Yapımı -Resimli Anlatım Kartal Hobilerim | Fobilerim 10 02.06.10 17:53
Şal modeli ve yapımı Umutgüneşi Örgü | Tığ İşleri 0 30.01.09 16:58


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.