Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.11.09, 21:21   #21
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,877
Ettiği Teşekkür: 88861
Aldığı Teşekkür: 128200
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bayram Tatlıları

Bayram yaklaşıyor, birileri tatlı yapacak herhalde

Kolay gelsin arkadaşlar, şurubunu iyi ayarlayın. Çok şekerli yapıp milletin içini baymayın
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.09, 22:49   #22
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 5,214
Ettiği Teşekkür: 18509
Aldığı Teşekkür: 27345
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Bayram Tatlıları

Yaaaa.... Çok güzel görünüyorlar. Aynı zamanda tehlikeli. Napcez şimdi ?
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.09, 23:05   #23
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2640
Mesajlar: 30,974
Ettiği Teşekkür: 167798
Aldığı Teşekkür: 182295
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Bayram Tatlıları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CadII Mesajı göster
Yaaaa.... Çok güzel görünüyorlar. Aynı zamanda tehlikeli. Napcez şimdi ?
Bir lokmadan birşey olmaz...

Alınan kaloriyi hesaplayın, ona göre evde takla atarsınız... Bir lokmaya 5 takla...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.09, 23:10   #24
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,410
Ettiği Teşekkür: 37276
Aldığı Teşekkür: 38718
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Bayram Tatlıları

Takla mı?

Allahtan tatlı ile aram yok... Ben yırttım takladan...
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.08.10, 15:42   #25
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,877
Ettiği Teşekkür: 88861
Aldığı Teşekkür: 128200
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Künefe Tarifi


Künefe



Malzemeler:
  • ½ kg Kadayıf
  • 200-300 gr, isteğe bağlı, özel künefe peyniri (veya tamamen tuzsuz beyaz peynir)
  • 125 gr yağ (bu yağ isteğe bağlı olarak tereyağı veya sıvı yağ yada ikisinin karışımı olabilir)
Üstünün Şerbeti için:
  • 2 bardak su,
  • 2 bardak şeker,
  • 1-2 damla limon suyu
Yapılışı:

Kadayıf mutfak robotunda çekilerek, küçültülür.
Çekilmiş kadayıfın içine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı konularak ve elle karıştırılırarak kadayıflar
yağlanır (yağ fazla olmamalı, sadece bütün kadayıflar yağa bulanmalı)
.

Yağlanmıs kadayıf ikiye ayrılır ve yarısı teflon tava veya künefe tavasına çok kalın olmayacak bir şekilde elle sıkıştırılarak serilir,

Araya peynir de serilerek, üzeri kalan kadayıfla gene bastırılarak kapatılır.

Ocağın üzerinde kısık ateşte yavaş yavaş, çevire çevire ve spatula ile bastıra bastıra pişirilir.

Tercihe göre kenarından azar azar tereyağı konulabilir,
Bir yüzü kızarınca, diğer yüzü çevrilir ve aynı işlemler diğer yüz içinde yapılır.

Kızaran künefenin üzerine, künefe ılıkken, sıcak şerbet dökülür ve sıcak olarak afiyetle yenir.


LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.09.10, 18:36   #26
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,877
Ettiği Teşekkür: 88861
Aldığı Teşekkür: 128200
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Şerbetli Yoğurt Tatlısı


Şerbetli Yoğurt Tatlısı





Malzemeler,

Hamuru için,
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için,
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu
Üzeri için,
  • 1 su bardağı soğuk
  • Hindistan cevizi
Hazırlanışı,

Tatlının şerbetini hazırlamak için su ve şekeri orta boy tencereye alın.

Arada bir karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
Şerbeti ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ekleyip karıştırın.

Şerbetin soğuması için kenarda bekletin.
Çırpma kabına yumurta ve toz şekeri alıp köpürene dek mikserle çırpın.

Yoğurt ve sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla iyice karıştırın.

Orta derinlikte fırın tepsisini yağlayıp karışımı tepsiye boşaltın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Pişen tatlı kekini fırından çıkarıp üzerine bir bardak soğuk su dökün.

Soğumuş şerbeti tatlının her bölgesine gelecek şekilde üzerinde gezdirin.

Tepsinin üzerini örtüp şerbeti çekmesini sağlayın.

Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis yapın.

LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.11, 11:40   #27
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,877
Ettiği Teşekkür: 88861
Aldığı Teşekkür: 128200
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Yufkalı Kadayıf Tatlısı


Yufkalı Kadayıf Tatlısı



Malzemeler:
  • 3 yufka
  • yarım kg kadayıf
  • 1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • yarım limon suyu
  • kaymak
Hazırlanması:
  1. Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşım daha kaynatın, altını kapatıp ılınmaya bırakın.
  1. Kadayıfı bir borcama alıp elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
  1. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine kadayıfın üçte birini yayın. Kadayıfın üzerine cevizin üçte birini serpin. Yufkayı dikkatlice rulo yapıp bıçakla 2 parmak genişliğinde dilimlere kesin.
  2. Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağlanmış tepsiye dizin. Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin. (ya da en baştan tereyağını eritip tel tel açtığınız kadayıflara yedirin, daha sonra bu kadayıfları yufkaya serin.)
  3. Aynı işlemi diğer 2 yufka için de tekrarlayın. Kadayıfları önceden ısınmış 200C fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti döktüğünüzde tatlınız beyaz olur.)
  4. Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Bir müddet sonra tatlıları dikkatlice ters çevirin. (böylece üstü de şerbeti iyice çeksin.)
  5. Kaymakla servis yapın.

Not: Tatlıyı yapmak çok kolay sadece yufkaları rulo yaparken dikkatli olmanız gerekiyor. Çok sıkı yaparsanız keserken yırtıldığı için kadayıflar taşabiliyor, çok geniş sararsanız da kestikten sonra dilimler açılıyor

Alıntı
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.11, 11:47   #28
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,877
Ettiği Teşekkür: 88861
Aldığı Teşekkür: 128200
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Fındıklı ve çikolatalı tatlıcıklar


Fındıklı ve Çikolatalı Tatlıcıklar






Malzemeler:
  • 125gr tereyağı/margarin
  • 125gr krem peynir
  • 1+1/4 su bardağı un
  • yarım su bardağı dövülmüş fındık
  • 125gr çikolata, kıyılmış
  • yarım su bardağı krema
  • hindistan cevizi

Hazırlanması:
  1. yağı ve krem peyniri birbirine yedirin. unu ve fındığı ekleyip iyice karıştırın. eğer hamur çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyin. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. bunları avcunuzda açıp minik muffin kalıplarına-kalıpların kenarlarına ve tabanına bastırarak- yerleştirin. kalıbınızı buzlukta yarım saat bekletin.
  2. bu arada kremanızı bir cezvede kaynatın. kaynamış kremayı bir kapta duran çikolatalarınızın üzerine döküp karıştırın.
  3. fırınınızı 160C'ye getirin. muffin kalıbınızı fırına koyup yaklaşık 30 dakika pişmelerini sağlayın.
  4. fırından çıkartınca ortalarına ılınan kremanızdan döküp fındık ve hindistan cevizi ile süsleyin.
Alıntı
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.10.11, 00:52   #29
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,877
Ettiği Teşekkür: 88861
Aldığı Teşekkür: 128200
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Bak


Helvalı Baklava




Malzemeler (6 Kişilik)
  • 20 adet baklavalık yufka
  • 3 çorba kaşığı tereyağı

Helva için
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Bir buçuk su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Şerbeti için
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı

Helva için tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine un ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşana kadar kavurun. Fıstığı ekleyip, 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Diğer taraftan tozşeker ve suyu kaynatıp, ılıtın. Kavrulan unun üzerine ılık şerbeti dökün ve bir taraftan da topaklanmaması için karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, demlenmeye bırakın.

Baklava yufkasını fırın tepsisi büyüklüğünde kesin ve tepsiye yayın. Üzerine 9 adet yufkayı serin ve orta kısmına soğumuş helvayı yayın. Kalan 10 adet yufkayı üst üste koyun ve dilediğiniz şekilde kesin. 3 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Not: Baklava piştikten sonra kuru şekilde sunabileceğiniz gibi dilerseniz üzerine şerbet de gezdirebilirsiniz. Dilerseniz baklavayı bütün olarak değil de, tek kat yufkadan uzun şeritler kesip, içine helva koyarak rulo şeklinde sararak da hazırlayabilirsiniz.

Kaynak: Sofra Dergisi
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.10.11, 04:12   #30
Yönetici

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 13,383
Ettiği Teşekkür: 85348
Aldığı Teşekkür: 82883
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Bayram Tatlıları: Şeker Pare, Revani, Kadayıf, Dilber Dudağı, Ev Bak

Kolay ve pratik bir tarif. Yendiği zaman da insanın ağzında kıyır kıyır bir tad bırakacağı kesin.


Teşekkürler Lale...









Sanki kendimi tekrarlıyorum gibi his var içimde.








__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve sıçtığı bok olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baklava, bayram, bülbül konağı, ceviz, dilber dudağı, fındık, fırstık, fırın, gül tatlısı, gülpare, gıdaboyası, hamur, irmik, kabartma tozu, kabartmatozu, kadayıf, krema, limon, sarı burma, tatl, tatlı tarifi, tereyağı, vanilya, vezir parmağı, yoğurt tatlısı, şekerpare, şerbet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Damar Tıkayan Kolesterol Değil, Şeker! Süperman Sağlığımız İçin Püf Noktaları 1 03.06.14 13:41


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.