Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 29.08.09, 01:33   #1
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1444
Mesajlar: 5,870
Ettiği Teşekkür: 18124
Aldığı Teşekkür: 25837
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Kaymaklı Yassı Kadayıf

28 Ağustos 2009 Cuma

Kaymaklı Yassı Kadayıf


Malzemeler:

4 Adet Yassı Kadayıf
1 Su Bardağı Ilık Süt
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Un
2 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Soğuk Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Kızartmak İçin Sıvıyağı
Kaymak, Fıstık

Ön Hazırlık
Yufkacı veya pazarcı esnafından alacağınız yassı kadayıfların taze olmasına, özellikle dikkat edilecek. Kadayıflar kuru, kokusu ekşi veya parçalanmış olmayacak. Kadayıfların kenarları 1-2 mm. genişlikte mutfak makası ile kesilecek. Süt ılıtılacak, el yakmayacak. 4 Adet yassı kadayıf ılık süt içerisinde 2-3 dakika tutulacak ve alt üst edilecek, sütü çekmesi sağlanacak. Yumurtalar çırpılacak.

Şerbetin Hazırlanması:
Ocak üzerindeki tencereye 3 Su bardağı su, 2 Su bardağı toz şeker katılacak, karıştırılacak. Normal ısıda şerbet kaynadıktan sonra, 1 Tatlı kaşığı limon suyu katılacak, karıştırılacak. Şerbet en fazla 2 Dakika kaynatıldıktan sonra, ocak söndürülecek.



Yassı kadayıf malzemeleri


Yumurtalar çırpılmış



Kadayıfların kenarları 1-2 mm. genişlikte kesilmiş



Kadayıflar süt içerisinde



Kadayıf un'a bulanmış



Kadayıf yumurta'ya bulanmış



Kızartılmış kadayıflar tencere içerisine alınmış



Kadayıfların üzerlerine kapak kapatılmış



Kadayıflar 15 dakika süre ile pişmiş ve soğutulmuş



Maharetini Göster:
Tencere içerisine yeterli miktarda sıvıyağı konulacak, ısıtılacak. Süt içerisinden çıkardığınız kadayıflar önce una, sonra yumurtaya bulanacak ve kızgın yağın içerisine atılacak. Ocak ısısı normal olacak. Kadayıfların altı ve üstü nar gibi kızaracak. Kızaran kadayıflar şerbet tenceresinin içerisine, üst üste dizilecek. Tatlılar pişerken yüzeye fırlamasın diye en üste, ağırlık olsun diye ısıya dayanıklı tabak konulacak. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tencere kapağı hafif aralıklı kapatılacak. Saat'a bakılacak bir yere not edilecek. 15 Dakika süre bitiminde ocak söndürülecek, tatlılar tencere içerisinde soğutulacak. Sonrası malum.

Not:
Aynı malzemelerle şerbeti arttırarak 8 Adet tatlı hazırlayabilirsiniz. Tatlınızın servisi sırasında üzerini kaymak, dövülmüş ceviz veya fıstık ile süsleyebilirsiniz.
'Kolay Gelsin'
__________________
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kadayıf, kaymaklı, yassı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.