Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 11.12.09, 04:52   #1
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 813
Mesajlar: 9,962
Ettiği Teşekkür: 31806
Aldığı Teşekkür: 47152
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Acimasiz
Standart Oktay Usta'dan Baklava Tarifi


Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • ½ su bardağı cicek yağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (odasıcaklığında)
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 pkt kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • 1 pk nişanta (buğday)
  • dövülmüş ceviz
  • 1 pk. Margarin (tereyağı) (üzeri için)

Şerbeti için

  • 8 Su bardağı toz şeker
  • 8 su bardağı su
  • yarım limon suyu

Yapılışı

Sütü ,yumurtalarımızı , çiçek yağ ve tereyağı (eritilmeden ) -margarinde olabilir- , sirkeyi bir kaba koyup bir güzel hepsini karıştırıyoruz,sonra unu ve kabartma tozunu katıyoruz, burada aldığı kadar un katıyoruz, bu aldıgı kadar unu tarifleri uygularken hiç sevmem aldıgı kadar ama ne kadar diye sorarım hatta kızarım tarifi yazanlara ama simdi onları daha iyi anlıyorum, neyse hamurumuza devam ediyoruz kulak memesi yumukşaklığına ulaşmadan biraz daha sert bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Hamur kıvama gelince yarım saat dinlendiriyoruz.

Hamur dinlendikten sonra 5 ana parçaya bölüyoruz, baklavamız beş katlı olacak, bir ana parcayıda 15 yardımcı parcaya bölüyoruz proje gibi mübarek
Sonra bu 15 parçayı tek tek merdane ile cay tabağı büyüklüğünde acıyoruz,bu 15 parçayı açtıkça üst üste koyuyoruz, hamurun yapışmaması için her kata nişasta serpiyoruz, 15 parçanın açılması tamamlandıktan sonra hepsi bir arada iken yani 15 ide üstüste bir halde merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Biraz kaymalar olabiliyor olsun en alt kat oldugu için üzülmeyin devam ,hamurumuz tepsi büyüklüğünü alınca yağlanmış tepsimize ilk katımızı koyuyoruz. Üzerine bol bol dövülmüş cevizimizi serpiyoruz.

Ve baklavamızın temelleri atıldı …
Diğer 2.3.4.ve 5. ana parçalarda 15’erli bölünüp aynı şekilde açılıyor, her kata bol bol ceviz serpiştiriyoruz.
Tamamı bittikten sonra el bileklerimiz oldukça ağırımıs ama baklavayı bitirmiş olmanın sevinci ile kesmeye başlıyoruz.



Kesim islemi bittikten sonra üzerine 1 pk margarin veya tereyağımızı eritip döküyoruz..
Nihayet pişirme safhasına geldik.En zor kısım !


Ağır ağır düşük derecede pişiyoruz ki içini çeksin , üstü çabuk kızarabilir ama içi tam pişmeyebiliyor bunun için dikkatli pişirilmesi gerekiyor.

Baklavamız pişdikten sonra soğuması için bekliyoruz, bir taraftan şerbetini hazırlamaya başlayabiliriz.
sona yaklaştık,
Şeker ve suyu bir tencereye koyup kaynatıyoruz, şerbet koyulaşmaya başlayınca limon suyunuda katıyoruz, biraz daha kaynatıyoruz..

Püf nokta : Şerbetin tam kıvamına geldiğini daha kolay anlayabilmemiz icin koyulaşınca tırnağımız üstüne bir damlacık damlatıyoruz, boncuk gibi durur ve akmazsa şerbet olmuş demektir.

Şerbeti baklavamızın üzerine döktükten sonra tepsinin üstünü başka bir tepsi ile kapatıp en az bir gece –veya gün- beklemesi gerekiyor, şerbeti içine çekmesi için.

Tavsiye : Arife gecesi ıslatıp bayram sabahı acılısı yapmak cok guzel oluyor.
Dilerseniz üzerine dövülmüş çam fıstığıda serpebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.
__________________
Hayatın ızdırabından iki kaçış vardır: Müzik ve kediler.
Albert Schweitzer
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.11, 13:16   #2
Kahraman Tazeoğlu

AFiLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Yaş: 27
Konular: 641
Mesajlar: 2,700
Ettiği Teşekkür: 5133
Aldığı Teşekkür: 13314
Rep Derecesi : AFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura aboutAFiLi has a spectacular aura about
Ruh Halim: Eglenceli
Standart Cevap: Oktay Usta'dan Baklava Tarifi

Teşekkürler abla hiç canım çekmedi çünkü annem de usta bu konuda
__________________
Bütün şairler sana mı aşıktı ki,
Okuduğum her şiirde sen varsın..


Nazan Bekiroğlu
AFiLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz AFiLi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.09.12, 11:42   #3
Uzman Üye

Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 71
Mesajlar: 1,095
Ettiği Teşekkür: 5338
Aldığı Teşekkür: 6892
Rep Derecesi : Gece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Oktay Usta'dan Baklava Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ahmetsinav Mesajı göster
bekarlığın gözü çıksın. kim yapcakta yiycez biz ancak hazıra koncaz
Üzülme, evlililer de yiyemiyor...
Ne ben yapabilirim , ne de eşim...

Hazır baklavanın canı sağı olsun...

Ama Oktay Usta' dan aşırıp pişirdiğim çok şey var...

Teşekkürler Okyanus' un kalbi...
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
Gece Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.09.12, 09:01   #4
Gerçek Üye

Ilgın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 17
Mesajlar: 694
Ettiği Teşekkür: 800
Aldığı Teşekkür: 4166
Rep Derecesi : Ilgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmedeIlgın muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Oktay Usta'dan Baklava Tarifi

Hangi usta yaparsa yapsın şööyle bir tepsi kıvamında bol şerbetli baklava olsun. Tepsi Aynı gün bitmezse bende ne olayım
__________________
Kader, çadırındaki kilim gibidir. İpliğini Tanrı verir sen dokursun
Ilgın isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ilgın'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.13, 14:07   #5
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Oktay Usta'dan Baklava Tarifi

Tabii Oktay usta kadar olamayız, fakat miflöy hamurundan bile yapılabiliyor artık.

Pehh.

Ben kırkkat baklava severimm.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baklava, oktay, tarifi, ustadan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yalancı Baklava Canan Hamur Tatlıları 22 11.03.15 22:27


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.