21.03.2011, 14:01
|
#1
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Degiisk Kek Tarifleri
Tuzlu Kek
Malzemeler :
- 4 adet yumurta
- 200 ml sıvı krema
- yarım çay bardağı Yonca sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı beyaz un
- 1/2 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 50 gr beyaz peynir tam yağlı
- 4-5 dal taze soğan (sadece yeşil kısımları)
- 5-6 dal maydanoz
- 5-6 dal dereotu
- 10 adet biberli yeşil zeytin
Yapılışı :
Yumurtalar çırpma kabına kırılıp mikser yardımıyla köpürünceye kadar çırpılır.
Krema, sıvıyağ, şeker ve tuz eklenip bir süre daha çırpılır. Un, mısır unu ve kabartma tozu birlikte elenerek eklenir ve karıştırılır.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan; dilimlenmiş yeşil zeytin ve ufalanmış beyaz peyniri eklenip karıştırılır.
Margarinle yağlanmış kek kalıplarına dökülerek 160-170 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Yaklaşık 30-35 dk da pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp, dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Sıcak Damla Sakızı Keki
Damla Sakızlı Mini Kek
Malzemeler:
- 200 gr Beyaz Çikolata
- 200 gr Tereyağ
- yarım su bardağı toz şeker
- 4 adet Yumurta
- 4 adet Yumurta Sarısı
- 2 çorba kaşığı Un
- 1 tatlı kaşığı Damla Sakızı
Yapılışı
Kekin içinde pişeceği kabı yağlayıp unla çalkaladıktan sonra buzdolabına koyun.
Çikolata ve tereyağını birliktebenmari usulü eritin.Bu arada yumurta sarısı,tozşekeri ve yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.Çikolata tamamen eridikten sonra şekerli karışımı ilave edip karıştırın.İyice ezilmiş damla sakızı ve unu ekleyip yedirin.
Tamamen karıştıktan sonra buzdolabında 20 dk bekletin.Yağlanmış kapların yarısına kadar karışımdan dökün.
200* de ısıtılmış fırında 10 dk pişirin.
Pişen keki tabağa alıp çilekli dondurma ile servis edin.Afiyet bal olsun
|
|
|