Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.03.2011, 14:01   #1
Çevrimdışı
cavidann
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Degiisk Kek Tarifleri

Tuzlu Kek


Malzemeler :
  • 4 adet yumurta
  • 200 ml sıvı krema
  • yarım çay bardağı Yonca sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı beyaz un
  • 1/2 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 gr beyaz peynir tam yağlı
  • 4-5 dal taze soğan (sadece yeşil kısımları)
  • 5-6 dal maydanoz
  • 5-6 dal dereotu
  • 10 adet biberli yeşil zeytin

Yapılışı :

Yumurtalar çırpma kabına kırılıp mikser yardımıyla köpürünceye kadar çırpılır.
Krema, sıvıyağ, şeker ve tuz eklenip bir süre daha çırpılır. Un, mısır unu ve kabartma tozu birlikte elenerek eklenir ve karıştırılır.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan; dilimlenmiş yeşil zeytin ve ufalanmış beyaz peyniri eklenip karıştırılır.
Margarinle yağlanmış kek kalıplarına dökülerek 160-170 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Yaklaşık 30-35 dk da pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp, dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
Sıcak Damla Sakızı Keki


Damla Sakızlı Mini Kek

Malzemeler:

  • 200 gr Beyaz Çikolata
  • 200 gr Tereyağ
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 4 adet Yumurta
  • 4 adet Yumurta Sarısı
  • 2 çorba kaşığı Un
  • 1 tatlı kaşığı Damla Sakızı


Yapılışı

Kekin içinde pişeceği kabı yağlayıp unla çalkaladıktan sonra buzdolabına koyun.
Çikolata ve tereyağını birliktebenmari usulü eritin.Bu arada yumurta sarısı,tozşekeri ve yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.Çikolata tamamen eridikten sonra şekerli karışımı ilave edip karıştırın.İyice ezilmiş damla sakızı ve unu ekleyip yedirin.
Tamamen karıştıktan sonra buzdolabında 20 dk bekletin.Yağlanmış kapların yarısına kadar karışımdan dökün.
200* de ısıtılmış fırında 10 dk pişirin.
Pişen keki tabağa alıp çilekli dondurma ile servis edin.Afiyet bal olsun
__________________
  Alıntı ile Cevapla
cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
degiisk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.