Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 26.03.11, 11:17   #1
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 77
Konular: 107
Mesajlar: 293
Ettiği Teşekkür: 54
Aldığı Teşekkür: 1261
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Rulo veya Buzdolabı Böreği



İçi için :
* 4 adet patates, haşlanıp, rendelenecek
* 100 gram beyaz peynir
* 2 yumurta
* 1,5 su bardağı süt
* Yarım paket margarin veya tereyağı, eritilip, soğutulacak.

Üzeri İçin :
* 1 parça margarin veya tereyağı
* isteğe göre kaşar peyniri rendesi
* pul biber

Yapılışı:

İç malzemesini hazırlayın. Hazırladığınız bu iç malzemesi 3 yufkaya pay edilecek. Uç yufkanın her katına bu harçtan koyarak üst üste dizin. İtina ile rulo yapın. Ruloyu ikiye kesip, bir çay tepsisine yerleştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra, 15 dakika da buzlukta bekletin. Çünkü, rulo dilimlenirken zorlanmayın.

Buzluktan çıkarınca ruloyu dilimleyip, yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız peynirli sosu dökerek 200 derece fırına verin. Böreğin altı daha çabuk kızarıyor, tepsiyi altı üstü eşit kızaracak şekilde yerleştirin






Örgü Poğaça






Malzemeler :


4 su bardağı un,
1 su bardağı yoğurt,
1 paket margarin,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 adet yumurta (Bir yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu,
Göz kararı tuz

İçi için :
Zeytin veya peynirli maydonoz.


Yapılışı :


Unun ortası havuz yapılarak, bütün malzemeler konur. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane yardımı ile yuvarlaklar oluşturulur. Ortasına iç konulup, iki tarafından verev olacak şekilde kesilir. Şeritlere örgü şekli verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir





Pamuk Poğaça







Malzemeler :


  • 1 su bardağı sivi yağ
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yaş maya
  • 2 bardak ılık su (yada bir bardak ılık su,bir bardak ılık süt karıştırın daha lezzetli oluyor)
  • Aldığı kadar un
  • üzerine yumurta sarısı

İç Malzemesi :

Peynir, maydonoz veya patates, maydonoz olabilir.

Yapılışı :


Ilık süte mayayı koyup eritin ve içine geri kalan malzemeyi ekleyin ve kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin. Hamurların içine malzemenizi koyup yağlanmış tepsiye dizin. En az 1 saat ılık ortamda mayalanarak kabarmalarını bekleyin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde beze sarın ve sarmadan önce elinizle üzerlerine kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan poğaçalarınızı bir kap içinde beze sarın ve sarmadan önce elinizle üzerlerine biraz su serpiştirin.





Paçanga Böreği





Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 16 dilim Pastırma(Çemeni ayıklanmış)
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 orta boy kase galeta unu
  • 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 bardak sıvı yağ

Yapılışı


Yufkayı sekiz dilime kesiyoruz. Her birinin içine birer dilim pastırma, birer çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Sigara böreğinden biraz daha büyük olacak şekilde sarıyoruz. Önce yumurta akına sonrada galeta ununa buluyoruz. Son olarak iki bardak sıvı yağın içinde kızartıyoruz.


__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.03.11, 11:29   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Rulo veya Buzdolabı Böreği

Teşekkürler Cavidann.

Sizin orada gece dime? Sabaha hazırlık mı bu?


Ellerine sağlık.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 28.03.11, 15:39   #3
Müdavim

Öykü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2010
Konular: 20
Mesajlar: 3,394
Ettiği Teşekkür: 47565
Aldığı Teşekkür: 15521
Rep Derecesi : Öykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmedeÖykü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Rulo veya Buzdolabı Böreği

Paçanga böreğini seviyorum. Hazırlanmasıda kolay. Zor olsaydı sevmezdim zaten. Paylaşım için teşekkür ediyorum cavidan hanım.
__________________
Öykü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
böregi, buzdolabi, rulo


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çiğ Börek | Şi - Çi Börek | Tatar Böreği Canan Börek | Çörek 45 18.10.15 22:40


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.