Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 13.04.11, 14:45   #1
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 77
Konular: 107
Mesajlar: 293
Ettiği Teşekkür: 54
Aldığı Teşekkür: 1261
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Red face Anzak Bisküvisi Tarifi (Avusturya tarifi)

Anzak Bisküvisi Tarifi
(Avusturya tarifi)




Malzemeler


  • 1/2 paket margarin
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı

Yağı eritmeye başlayınca içine bal eklenir.
Eriyen yağa önce kaynar su sonra karbonat eklenir.
Ayrı bir kapta yulaf ezmesi,un,hindistan cevizi ve şekeri karıştır sonra yağ karışımını ekle ve kaşıkla iyice karıştırılır.
Tepsiye kaşıkla karışımdan koyalım ama yayılmasın.
İyice ısınmış 170 derecelik fırında pişirelim.


Hollanda Bisküvisi Tarifi




Malzemeler


  • 1.5 Su Bardağı Un
  • 175 gr. Tereyağı
  • 1 Adet Yumurtanın Akı
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1/2 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı

Unu eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru üç eşit parçaya ayırın. Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın. Toz şekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın. Hamur rulolarını şekerle yuvarlayın.
Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin. Çok hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta hararetli bir fırında 15 dakika pişirin.




__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.04.11, 15:17   #2
Gerçek Üye

Derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2010
Konular: 149
Mesajlar: 852
Ettiği Teşekkür: 9072
Aldığı Teşekkür: 4767
Rep Derecesi : Derin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mutlu
Standart Cevap: Anzak bisküvisi Tarifi (Avusturya tarifi)

Chocolate Chip Cookies





Cavidan hanım bu bisküvininde tarifini biliyor olmalısınız.

Oğlum Amerikadan getirmişti bayılmıştım..Yada benzeri bir tarifiniz varmı?
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
Derin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Derin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.08.11, 09:25   #3
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,967
Ettiği Teşekkür: 79768
Aldığı Teşekkür: 77733
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Anzak Bisküvisi Tarifi (Avusturya tarifi)

İki tarifinde yapılışı kolaymış. Şipşak yapılır.

Teşekkürler Cavidan...


***

Derin senin sorduğunda kolay resime bakılırsa malzemeler aynı, genelde bütün bisküvi çeşitlerinin hemen hemen malzemeleri aynıdır. Bunda farklılık damla çikolata ve fındık konulmuş.

Yaparsın sen bunu a kuzum; hatta oğluna verirsin Amerikaya bile gönderirsin


__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
anzak, bisküvisi, tarifiavusturya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.