Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 19.07.11, 14:48   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Red face Yufkalı Kolay ve Pratik Baklava Tarifi





Malzemeler (8 kişilik)
  • 8 adet yufka
  • 250 gram tuzsuz antepfıstığı
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 150 gram tuzsuz tereyağı
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası

Şerbeti için:
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu


Hazırlanışı

Tatlının şerbetini hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Tatlı için kullanacağınız tepsiyi masaya koyup tüm yufkaları üzerine yayın. Bir bıçakla tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçaları ayırın. Tepsinin üzerinde kalan parçaları da ayrı bir yere alın. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. Tepsiyi yağlayıp kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yayın. Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin. Tüm yufkalar bittikten sonra baklavayı dört parmaklık dilimler halinde kesip üzerine kalan sıcak tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın. Dilerseniz kaymakla da ikram edebilirsiniz.

Alıntı
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.11, 15:29   #2
Üye

Sonnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2011
Konular: 6
Mesajlar: 30
Ettiği Teşekkür: 19
Aldığı Teşekkür: 154
Rep Derecesi : Sonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yufkalı Kolay ve Pratik Baklava Tarifi

Hazır yufkadan diğeri kadar güzel olurmu acaba.....Denemek lazım....Emeğinize sağlık....
__________________
Sonnur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Sonnur'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.11, 15:36   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yufkalı Kolay ve Pratik Baklava Tarifi

Sevgili Sonnur, annem arada yapar bu pratik baklavayı.

Bence arada çok fazla tat ayrımı olmuyor, sadece yufkaların ince olmasına dikkat etmek gerekiyor ve tabii cevizi de bol olunca daha da güzel oluyor


Hatta annem bunu yufka şeklinde de yapıyor.



Pratik olduğu için denemekte fayda var.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.07.11, 15:41   #4
Üye

Sonnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2011
Konular: 6
Mesajlar: 30
Ettiği Teşekkür: 19
Aldığı Teşekkür: 154
Rep Derecesi : Sonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerdeSonnur Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yufkalı Kolay ve Pratik Baklava Tarifi

En kısa zamanda inşALLAH deneyeceğim......Teşekkürler...
__________________
Sonnur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sonnur'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
antep fıstığı, baklava, kolay, limon, nişasta, tereyağ, yufkalı, şerbet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sera ve Seracılık -Detaylı Her Türlü Bilgi Kartal Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç 4 28.04.13 10:50


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.