Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.10.2011, 01:51   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Helvalı Baklava






Helvalı Baklava

Malzemeler (6 Kişilik)
  • 20 adet baklavalık yufka
  • 3 çorba kaşığı tereyağı

Helva için
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Bir buçuk su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Şerbeti için
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı

Helva için tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine un ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşana kadar kavurun. Fıstığı ekleyip, 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Diğer taraftan tozşeker ve suyu kaynatıp, ılıtın. Kavrulan unun üzerine ılık şerbeti dökün ve bir taraftan da topaklanmaması için karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, demlenmeye bırakın.

Baklava yufkasını fırın tepsisi büyüklüğünde kesin ve tepsiye yayın. Üzerine 9 adet yufkayı serin ve orta kısmına soğumuş helvayı yayın. Kalan 10 adet yufkayı üst üste koyun ve dilediğiniz şekilde kesin. 3 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Not: Baklava piştikten sonra kuru şekilde sunabileceğiniz gibi dilerseniz üzerine şerbet de gezdirebilirsiniz. Dilerseniz baklavayı bütün olarak değil de, tek kat yufkadan uzun şeritler kesip, içine helva koyarak rulo şeklinde sararak da hazırlayabilirsiniz.

Kaynak: Sofra Dergisi
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.10.2011, 02:00   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Helvalı Baklava

Çok kolay ve pratik bir tarif.


Teşekkürler Laleciğim.








__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.10.2011, 10:14   #3
Çevrimdışı
KaLiNKa
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Helvalı Baklava

Merak ettim nasıl birşey acaba? Bir ara denemek lazım.

Teşekkürler
__________________

Kendini sevmek, hayatı sevmektir!

  Alıntı ile Cevapla
Eski 21.12.2015, 20:29   #4
Çevrimdışı
Dilem
» Angel Fall «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Helvalı Baklava

Ben payımı helva olarak yemeyi tercih ederim
Yufka işi bozmuş


Paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık





Böyle konuları okumak bana yaramıyor sonra krize giriyorum
Geçen günkü helva konusunda anneme zorla helva yaptırdım

Offf bölüme hamur tatlıları şimdi gördüm.. Yolumu şaşırdım galiba ben kaçtım
  Alıntı ile Cevapla
Dilem'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baklava, dolmalık, fıstık, helvalı, irmik, tereyağı, yufka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.