PHP User Warning: Invalid argument supplied for foreach() in ..../includes/functions_post_thanks.php on line 222
Helvalı Baklava - Forum Gerçek

Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 30.10.11, 01:51   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Helvalı Baklava






Helvalı Baklava

Malzemeler (6 Kişilik)
  • 20 adet baklavalık yufka
  • 3 çorba kaşığı tereyağı

Helva için
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Bir buçuk su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Şerbeti için
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı

Helva için tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine un ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşana kadar kavurun. Fıstığı ekleyip, 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Diğer taraftan tozşeker ve suyu kaynatıp, ılıtın. Kavrulan unun üzerine ılık şerbeti dökün ve bir taraftan da topaklanmaması için karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, demlenmeye bırakın.

Baklava yufkasını fırın tepsisi büyüklüğünde kesin ve tepsiye yayın. Üzerine 9 adet yufkayı serin ve orta kısmına soğumuş helvayı yayın. Kalan 10 adet yufkayı üst üste koyun ve dilediğiniz şekilde kesin. 3 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Not: Baklava piştikten sonra kuru şekilde sunabileceğiniz gibi dilerseniz üzerine şerbet de gezdirebilirsiniz. Dilerseniz baklavayı bütün olarak değil de, tek kat yufkadan uzun şeritler kesip, içine helva koyarak rulo şeklinde sararak da hazırlayabilirsiniz.

Kaynak: Sofra Dergisi
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.10.11, 02:00   #2
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Helvalı Baklava

Çok kolay ve pratik bir tarif.


Teşekkürler Laleciğim.








__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.10.11, 09:14   #3
Gerçek Üye

KaLiNKa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 162
Mesajlar: 825
Ettiği Teşekkür: 1442
Aldığı Teşekkür: 4142
Rep Derecesi : KaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmedeKaLiNKa muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Kuskulu
Standart Cevap: Helvalı Baklava

Merak ettim nasıl birşey acaba? Bir ara denemek lazım.

Teşekkürler
__________________

Kendini sevmek, hayatı sevmektir!

KaLiNKa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 21.12.15, 19:29   #4
» Angel Fall «

Dilem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2013
Konular: 31
Mesajlar: 1,968
Ettiği Teşekkür: 10937
Aldığı Teşekkür: 10769
Rep Derecesi : Dilem şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilem şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilem şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilem şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilem şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilem şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilem şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilem şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilem şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilem şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilem şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Helvalı Baklava

Ben payımı helva olarak yemeyi tercih ederim
Yufka işi bozmuş


Paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık





Böyle konuları okumak bana yaramıyor sonra krize giriyorum
Geçen günkü helva konusunda anneme zorla helva yaptırdım

Offf bölüme hamur tatlıları şimdi gördüm.. Yolumu şaşırdım galiba ben kaçtım
Dilem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Dilem'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baklava, dolmalık, fıstık, helvalı, irmik, tereyağı, yufka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yalancı Baklava Canan Hamur Tatlıları 22 11.03.15 22:27


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.