Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.01.12, 14:14   #1
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Tırtıl Baklava

Tırtıl Baklava
Tırtıl Baklava Tarifi




  • Malzemeler;
6 su bardağı un
1,5 su bardağı nişasta
4 yumurta
1 su bardağı ceviz içi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı yoğurt
Bir fiske tuz
Şurubu için:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
  • Hazırlanışı;
Unu hamur tahtasına eleyip ortasını açınız. Yumurta, yoğurt, yağ, 1 kahve fincanı su ve tuz koyarak bir hamur yapıp özleştiriniz. Silindir şekline getirip 10 eşit parçaya ayırınız. Düzgün yumaklar yapıp üzerine bez örtünüz.
Nişasta serpilmiş tahta üzerinde yumağı açarak büyültünüz. Ara sıra nişasta serperek oklava ile mümkün olduğu kadar inceltiniz.

Açtığınız yufkaları temiz bir masaya yanyana yayınız. (Hafif kuruması için) Dördüncü yufkayı açınca, ilk açtığınız yufkanın üzerine 2 kaşık dövülmüş ceviz serpiniz. Geniş oklava ile bir uçtan başlayarak muntazam sarınız. (Geniş oklavanız yoksa gevşek olarak sarınız) Sarılan yufkayı hafif büzerek oklavayı çekiniz. Tırtıl şeklindeki yufkayı yağlanmış tepsiye uzunlamasına koyunuz.

Her seferinde yeni bir yufka açarken hafif kuruyan 3 evvelki yufkayı cevizleyip sararak tırtıl şskli verip tepsiye yanyana diziniz. Yufkalar bitince yağı eritip hazırlanan yufkaların üzerine gezdiriniz. Üzerine yağlı kağıt örtüp ortadan daha hafif hararetli fırında beyaz renkte pişiriniz.
Şekerle suyu orta hararetli ısıda karıştırarak eritiniz. 10 dakika kaynatıp limon suyu katınız. Şurubu kaynar olarak, soğutulmuş hamurların üzerine gezdiriniz. Temiz kağıt kapatıp 3-4 saat bekletiniz.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baklava, tırtıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yalancı Baklava Canan Hamur Tatlıları 22 11.03.15 22:27
'Tırtıl'lar taklitçi çıktı ReaL Hayvanlar Alemi 1 27.04.10 23:07


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.