Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 16.05.12, 14:39   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8759
Mesajlar: 30,614
Ettiği Teşekkür: 104540
Aldığı Teşekkür: 161329
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Yalancı Baklava


Yalancı Baklava


Malzemeler

Şerbeti

  • 5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Hamuru
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100g erimiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 250g dövülmüş ceviz
  • 3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
  • 150g eritilmiş kızgın tereyağı

Hazırlanması

1. Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15–20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın.
Her parçadan 16–18 adet cevizden küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın.
Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üst üste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). Böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.

2. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.)
16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin.
Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin.
Son grubu da açıp en üste serin.

3. Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin.
200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartıp baklavayı soğutun.
Şerbet ılık baklava soğukken, şerbeti tepsinin üzerine gezdirin.
4–5 saat sonra servis yapın.


Not: Denemenizi öneririm. Gerçek baklava kadar güzel olduğunu göreceksiniz, bizzat yemiş bulunuyorum



Nefis yemek tarifleri sitesi


__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
20 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.12, 16:58   #2
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,161
Ettiği Teşekkür: 9248
Aldığı Teşekkür: 15483
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yalancı Baklava

Acaba neden yalancı baklava diyorlar buna? Görüntüsü güzel görünüyor.

Evde yapılan baklavaları hep sevmişimdir.


Teşekkürler Canan.
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.12, 17:03   #3
Platon
Ziyaretçi
Platon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular:
Mesajlar: n/a
Rep Derecesi :
Ruh Halim:
Standart Cevap: Yalancı Baklava

Sahte okey gibi bişey sanırım
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.12, 17:07   #4
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 842
Mesajlar: 7,418
Ettiği Teşekkür: 33025
Aldığı Teşekkür: 38382
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Yalancı Baklava

Oklavayla merdaneyle açma işini bir türlü başaramıyorum
Baklavanın yalancısı gerçeği farketmiyor her türlü kabûlümdür

Teşekkürler Canancığım
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.12, 17:12   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8759
Mesajlar: 30,614
Ettiği Teşekkür: 104540
Aldığı Teşekkür: 161329
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yalancı Baklava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rukia Mesajı göster
Acaba neden yalancı baklava diyorlar buna? Görüntüsü güzel görünüyor.

Evde yapılan baklavaları hep sevmişimdir.


Teşekkürler Canan.

Gerçek baklavanın yufkasını, tek tek incecik açarlar. Yalancısını ise, grup grup açarlar , ve çok kolay oluyor Rukia
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.05.12, 19:29   #6
Uzman Üye

Umit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 67
Mesajlar: 1,528
Ettiği Teşekkür: 5681
Aldığı Teşekkür: 7713
Rep Derecesi : Umit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmedeUmit muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yalancı Baklava

Baklava olsunda 5 kat 7 kat farketmez teşekkürler Canan eline sağlık..
__________________
Umit isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Umit'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.12, 00:39   #7
Fosforlu

SuLTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 708
Mesajlar: 4,371
Ettiği Teşekkür: 35875
Aldığı Teşekkür: 24361
Rep Derecesi : SuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yalancı Baklava

Gerçek baklavanın hamurlarını tek tek açıp biraz kuruttuktan sonra isteğe göre oklavaya sarıp büzerek ya da diğer hamurlarla bir ederek tepsiye yerleştirirler.
Anneannem büzmeli baklava yapar, bülbül yuvası gibi olur. Annemle ben de yalancı baklavaya müracaat ederiz.

Teşekkürler Canancığım.
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
SuLTaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.12, 00:53   #8
Cehennem Yolcusu

SerseriGezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Yaş: 35
Konular: 1627
Mesajlar: 7,860
Ettiği Teşekkür: 27785
Aldığı Teşekkür: 34855
Rep Derecesi : SerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Yalancı Baklava

Hamurlu tatlılarla aram yoktur...

Börek konularını tercih ederim
SerseriGezgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz SerseriGezgin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.12, 00:54   #9
Platon
Ziyaretçi
Platon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular:
Mesajlar: n/a
Rep Derecesi :
Ruh Halim:
Standart Cevap: Yalancı Baklava

Baklava olsun yalancıktan olsun
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.05.12, 01:15   #10
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8759
Mesajlar: 30,614
Ettiği Teşekkür: 104540
Aldığı Teşekkür: 161329
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yalancı Baklava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
Hamurlu tatlılarla aram yoktur...

Börek konularını tercih ederim
Serseri, senin için de börek açarım

Cemkan, gerçek baklava maharet ister , yalancısının da ondan bir farkı yok.

tutmirleid idare et artık
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
antep fıstığı, baklava, ceviz, erimiş, fırın, hamuru, kımı, limon, oklava, tepsisi, yufka, şasta, şerbet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alfabetik Bitki Listesi - Genel Kartal Bağ, Bahçe, Çiçek, Ağaç 1 26.10.15 15:35
Kabataş Yalancı Gelinin İlk Vukuatı Değilmiş şirine Ülkemiz ve Dünya Gündemi 6 19.03.15 18:01


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.