Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Hamur Tatlıları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 27.07.12, 23:14   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Haşhaşlı Revani Tarifi

Haşhaşlı Revani Tarifi




Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt (benim yoğurdum cıvıktı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı haşhaş
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şurup için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon
Üçte bir çay kaşığı tuz
Yapılışı


Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırın.
Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine döküp 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün
Tamamen kabarıp, kızarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürün.
Tatlının üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Tatlı soğurken, şeker ve suyu bir tencereye koyun, limonu ilave edin ve altını yakın.
Şeker eriyene kadar karıştırın. tuzunu atın. 30 dakika kadar kaynayan şurubu ocaktan alıp soğuk tatlının üzerine dökün
Ya da önce şerbeti pişirin. Soğuk şurubu, sıcak tatlının üzerine dökün.
Arzuya göre üzerine kremşanti dökün.
2 saat sonra servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun.




Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.07.12, 23:29   #2
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Benim yediğimde haşhaşı daha yoğun kullanmışlardı, nefis bir tadı vardı..
İsteğe bağlı haşhaşın miktarını arttırabilirler bence
Buzdolabında birazda soğudumu, bu revani tadından yenmez artık
Ellerine sağlık Başakçam teşekkürler
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.12, 00:18   #3
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 4,879
Ettiği Teşekkür: 16945
Aldığı Teşekkür: 25984
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Bu enfes bir şey. Ben krem şanti yerine, içine labne de eklediğim krema yapıyorum. Beğeniliyor Teşekkürler Başakça.
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.12, 00:25   #4
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CadII Mesajı göster
Bu enfes bir şey. Ben krem şanti yerine, içine labne de eklediğim krema yapıyorum. Beğeniliyor Teşekkürler Başakça.
Labne li kremaya bayılırım,bir ara senin tarifinide alalım Cadıı
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.12, 00:33   #5
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 4,879
Ettiği Teşekkür: 16945
Aldığı Teşekkür: 25984
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Duayen Mesajı göster
Labne li kremaya bayılırım,bir ara senin tarifinide alalım Cadıı
Valla var hoş tarifler ama, fotoğrafını çeek, buraya ekle. Uzun iş Tembelim galiba bu konuda
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.12, 00:38   #6
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Dırdır'a katılıyorum.

Oğlum gelsin dondurmalı yapacağım. Çok sever sıpa





Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.12, 01:02   #7
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Ben şuan dondurmasızına da razıyım, hatta haşhaşsızına da, kremasızına da
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.07.13, 09:02   #8
...:: HüsoMeL::...

DarkAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 36
Konular: 1381
Mesajlar: 4,016
Ettiği Teşekkür: 19436
Aldığı Teşekkür: 19537
Rep Derecesi : DarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Ben krema hazırlayıp biraz ılıyınca içine krem şanti ekliyorum.

Bu akşam biter herhalde iki gündür bitremedik

Bir de dikkatimi çeken şey karışımın çok cıvık olması. Ben daha önce hiç o kadar cıvık kek hamuru yapmamıştım..

Eline sağlık Başakça..

__________________
DarkAngeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 15.07.13, 12:02   #9
Gerçek Üye

Nils' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2012
Konular: 25
Mesajlar: 688
Ettiği Teşekkür: 3211
Aldığı Teşekkür: 3390
Rep Derecesi : Nils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura aboutNils' has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

Tatlıyı çok seven biri olarak bana çok iştah açıcı geldi, Harika görünüyor.
Tariflerimiz aynı sadece bir farkla ; ben 1 bardak haşhaş kullanıyorum
Nils' isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Nils''in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 15.07.13, 13:09   #10
Süper Üye

Hasat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2013
Konular: 153
Mesajlar: 2,143
Ettiği Teşekkür: 7675
Aldığı Teşekkür: 11773
Rep Derecesi : Hasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzelHasat gerçekten güzel
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Haşhaşlı Revani Tarifi

içinde haşhaş olan tüm yiyecekler favorimdir.Bu tatlıda onlardan biri.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
Hasat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çay bardağı, ekleyip, fırın tepsisi, haşhaş, haşhaşlı, irmik, isteğe göre, kabartma tozu, karıştırın, kaynayan şurup, krem şanti, kızarana, limon, nar gibi, ocaktan, servis, soğuk fırına, su bardağı, tatlının üzeri, vanilya, yağlayıp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğal Antibiyotik Tarifi Kartal Alternatif Tıp 11 01.05.15 01:52
Aşkın Tarifi Umutgüneşi Duygularımız 25 26.07.13 10:22
Erman Toroğlu'ndan Pastırma Tarifi ReaL Komik ve İlginç Videolar 1 23.02.09 09:55
şal modeli yapılışı ve tarifi Umutgüneşi Örgü | Tığ İşleri 0 30.01.09 16:52
Muzlu Saray Revani Kartal Hamur Tatlıları 0 30.01.09 02:52


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.